arkadaşlar slm;beni bir konuda aydınlatırmısınız,önce cahilliğime verin..!konu şu bir arkadaşımın başına geldi,herhangi bir aracın teknik detayını incelerken kaput,bagaj,altı ,üstü derken en azından inceleme şansımız var.benim sormak istediğim aracın orijinalinde var olan hava yastıklarının gerçekten o anda var olup olmadığı veya faal olup olmadıklarını nasıl anlayabiliriz.? çünkü arkadaşın aracında kazadan sonra baktıklarında sürücü hava yastığının daha önceden patlamış olduğu,yolcunun ise tamamen söküldüğü şeklinde rapor tutulmuş,yani çıplak gözle veya başka bir teknik yönden nasıl anlarız,malum kapalı bir kutu.? selamlar kolay gelsin
ERA'larda kontak pozisyonundayken airbag lambası yanar ve 6 saniye sonra söner. Eğer 6 saniye yanar, 1saniye söner ve yanmaya devam ederse airbag'lerle ilgili hata kodu vardır yada airbagler devre dışıdır.
evet arkadasın bellırttıgı gıbı benım i20 dede kontagı yarım cevırdıgımde abs airbag lambaları 5 saniye boyunca yanıyor ardında sönmelerini bekliyorum söndüğünde artık araba gitmeye hazır. sönmezse problem var demektir