Herkese iyi akşamlar, 2008 1.4 Era Benzin+LPG aracim var. 140 bin km de. Yağ eksiltme problemimiz var. Külbütör kapak contasi, yağ karter contasi; Krank mili kecesi değişti. Ancak hala yag eksiltme durumu devam ediyor . Geçen gün kaputu açıp öyle bakarken hava filtre hortumuna alt tarafından bağlanan ( C şeklinde bir hortum) bir hortumun ciddi anlamda yaglanmis olduğunu farkettim. Hava filtre hortumunun üst tarafında da terleme mevcut. Bu yaglanma neden olmuş olabilir acaba? Pcv valfinden olmuş olabilir mi? Bir de Era da pcv valfi tam olarak nerede bulunur? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Pcv valfi külbütörden emme manifolduna giden bir hortum var. O hortumun külbütördeki kısmı pcv valfidir.
Hava filtre hortumunun altinda kalan hortumun yaglanmasinin sebebi de pcv valfi midir acaba? Resimdeki C şeklindeki borunun hava filtre hortumuna bağlantı bölümü yaglanmis durumda.
pcv valfine baktirdim. usta sıkıntı yok dedi. sağladığımızda şıkır şıkır ses geliyordu. Hortumlari falan temizledi. tekrar taktı. Hava filtresinden gelen kalın borunun içinde de biraz yağ birikintisi vardı. Bakalim ne olacak