Arkadaşlar,benim aracın havafilitresine gelen hava alan hortumu eski,birkaç yerinde kırık da var.Koli bandıyla bantlı o da kötü gösteriyor.O boruyu aşağıdaki boruyla değiştirmeyi düşünüyorum.Olur mu sizce?
Aynı şekilde benim de lada da başıma geldi. Orjinal bacali parçaya 35 lira isteyince 3 liraya yalitimli bir boru kestirmiştim de adı neydi hatırlayamadim
Benim motorla filitre kutusu arasındaki değilde kutunun dışardan hava aldığı boru.Radyatörün üzerinden sağa doğru giden boru çirkin gösteriyor.Belki böyle bir şeyle ucuz yönden sorunu çözerim diye düşündüm.
fabrikada hava filtresi hortumu yapıyorduk zamanında ama projeyi bizden geri çektiler genelde yakıt buharı ve ısısal yaşlanmaya karşı dayanıklı malzeme kullanılıyor, eğer arabanıza DIY olarak bu borudan yaptıracaksanız uzun süre gitsin çatlama yapmasın isterseniz bu yazdıklarımı göz önünde bulundurun motorun sıcağıyla ılık ortamda bu lastik boru zamanla çatlıyor, orjinal o sebepten pahalı. Metal takacaksanızda ısınmayan yere tesisat çekmeniz lazım içeri giren hava ısındıkça gücü azaltır. Lifli örgülü hortumlar var bulabilirseniz çok güzel aslında. Motor emiş sesi biraz değişebilir.
Zaten buraya sorma sebebimde buydu ve bayağı faydalı oldu. Bu boru kısa sürede çatlarsa olmaz. Acaba boruyu ısı görmeyecek şekilde bağlasam nası olurki(gerçi benim aracın motorunun kargaşasında biraz zor) yere doğru akünün oradan geçirsem bu seferde yerin tozunu emme durumu var. Acaba mevcut boruyu tamir yoluna mı gitsem. Ya da ilginç olur ama radyatör hortumundan ayarlasam nasıl olur ki.Olmadı alıp denesem mi acaba. Bilemedim bir türlü.
ben aradaki körüklü bölümü kestim araya sarı gırtlak içi telli boru taktım olduuuu.su sulamada kullanılan boru
Bakalım bende yapacam.Resmi falan var mı?Bir de aradaki tırtıklı boruyu niye değiştirme gereği duydun?
Hocam o borudan ben daha önce opelde kullandım bana pek sağlıklı gelmedi .o tırtıklı yerlerden içindeki lastik kısmı kısa surede ısınmıştı ve hava almaya başladı.bence komple lastik tarzı birşey bulursan daha iyi olur.bi kartona benzeyen boru var oda kısa surede eskidi iki defa boru aldım.orijinal boru ile ayni fiyata geldi sonra gittim orijinal boryu 35 lirayaaaldım.