Arkadaşlar aracı alırken ekspertiz için dumankaya servise götürmüştüm, servis fişinde hava damperi arızalı yazıyordu, yedek parçacılar hava damperini bilmiyorlar başka adı olmalı, bilen varsa yardımcı olabilirmi tam olark nedir aracın neresindedir, önemli bir parçamıdır, arızalı olması durumunda nelere etki eder varsa resim lütfe, teşekkürler
Bildiğim kadarı ile hava akışının debisini ayarlayan bir çeşit açılır kapanır kapakçık gibi bir şey olması lazım...
hava akışmetre olabilir. hava filtresi ile boğaz kelebeği arasında hava miktarını ölçen bir parça. benim eski yumurta kasada vardı. sizin araçtaki de bu olabilir belki.
Teşekkürler arkadaşlar hava akışmetreymiş, internette arattım çok değişik fiyatları var, bozuk olmasının sonuçlarını bilen varmı? Daha önce değiştiren varmı, nerden daha uygun alabilirim? Teşekkürler Düzenleyen : flipper
Hava damperi ile hava akışmetre çok farklı parçalar.. Hava Akış Sensörü normalde 800.00 TL lik bir parça, bizdeki satış fiyatı 250.00 TL, benim tavsiyem bunların piyasada revizyonlu veya yan sanayileri var, bunlardan netice alınmıyor, orjinalini almak gerekiyor. Yan sanayilerin hepsini satıştan çektik. Orjinalinde KEFICO, SIEMENSveya BOSCH gibi markalar çıkıyor. http://www.akparca.com/Accent-Milenyum-Hava-Akis-Sensoru-01-,PR-6368.html Düzenleyen : ***Yasaklı*** Mekanik
bu parça enjeksiyonlu sistemlerde hava filtresinden gaz kelebeğine giden hortum üzerinde oluyor. karbüratörlülerde bildiğim kadarıyla olmaması lazım.