Merhabalar, Accent LX 2002 model aracım var. Servise götürdüğümde hava akış metresinin değişmesi gerektiğini söyledi. Ancak fiyatı 250-300 TL civarında. Bunu daha ucuza bulmam mümkün değilmi? Ya da çıkma kullanılabilirmi? Ne biliim hasarlı araçlardan falan kullanılırmı? tavsiyeniz nedir?
gecen dızel bı aracımıs wardı gec calısıo du ole sorunları wardı akıs metrede sorun warmıs bıs cıkma aldık hıc bı sorun olmadı bosuna serwıse o kdr para wermeyın derım
Aracım rampa çıkarken veya gaza fazla bastığımda çıngırak sesi gibi çıkır çıkır ses çıkarıyordu. Aracımı özel servise götürüyorum, servis kontrol etti ve hava akış metresinden kaynaklandığını tespit etti. Hatta bu parçanın soketini çıkarınca arabadaki çıngırak sesi gitti. Hyundai merkez ile konuştuk eski versiyon hava akış metresinde problem vardı, yenisini çıkaracağız. Çıkınca onu kullanırsınız dedi. Yeni çıkıp çıkmadığını bilmiyorum ancak felaket pahalı. Öte yandan geçen düz yolda gaz basıyorum basıyorum gitmiyor sanki el freni çekili gibi gidiyor. Aklıma hava akış metresinden diye geldi. Soketini çıkardım araba fişek gibi gitti. Ayrıca bu sorun olduğugün hava çok soğuktu ondan mı değil mi anlamadım. Garip bir soru soracağım ama soket takılı olmadan öyle kullansam ne olur? Durum böyle, Yorum ve görüşlerinize ihtiyacım var. iyi günler. Düzenleyen : mkagitci
Beylikdüzünde oturduğum için avrupa yakasında varmıdır acaba? bostancı ve kartal sanayi de çıkmacılar mı var? nasıl bulabilirm orada?
ii gecelr. çıngırak sesi ile ilgili arama yaparken rastladım mesajınıza. bende sıfır i10 aldım 1 hafta oluyor ama bazen fren yada debriajda koyun çıngırak sesini andırna bi ses geliyor.arkadaşlara sordum yenidir fren alışınca geçer gibi yanıtlar aldım ama sizinkini aokuyunca acaba dedim. 2009 bi modelde bi sorun aynımıdır aydınlatırsanız sevinirim. saygılarımla...
Hava akış metrede bir sensör vasıtasıyla ölçüm yapılır IAT/MAP sensörü temizlenebilmektedir.Eğer temizlemeden böyle bir karar aldılarsa başka bir servise götürmeyi deneyin.
geçen hafta 1996 elantrası olan arkadaş 30 tl ye yeniledi sizinkiyle arasında çokta fazla farkı yoktur sanırım map sensörü forumundaydı galiba...
ersin1574 , temizliği kendimiz yapabilrmiyiz?siz yaptınız mı hiç ? benım aracımda da devir saatinde arasıda dalgalanma oluyor.600-1200 rpm arası gidip geliyo rolantide.buda yıne aynı sensordenmı kaynaklanıyor?
kurtlu pirincin kör alıcısı olur derler.. bence hiç canını sıkma .yolda kalmayacak şekilde bakımını yaptır.bin.ne arabalar satılıyor o mu satılmayacak.
MAP sensörünü temizledim ben.Zaten 2 tane vidası var onları söküp soketi ayırınca çıkıyor.Bir bezle üzerinde yakıt vs. pislik varsa temizleyip yerine takmanız yeterli.
bogaz kelebegının oradakı soketın gırdıgı yerden mı bahsediyorsunuz?orayı mı sokuptemızledınız?bıde foto koyabılsenız yerını tarıf etmek ıcın cok makbule gececek