Merhaba arkadaşlar daha önce hyundai aracım oldu ilk defa fx coupe düşünüyorum fakat fiyatlar bütçemden fazla ilgili sitede gezerken şöyle bir ilana denk geldim sizce bu arabanın bana maliyeti ne olur satıcının dediğine göre sadece kaporta masrafı varmış şaselerde motorda sorun yokmuş biz komple motor + kaporta diyelim ne olur ne olmaz bunları göz önüne alırsak bu aracın masrafı bana ne olur sizce alınıp yaptırılmaya değermi yoksa bütçeme göre bir araçmı bakayım ilgili link altta fikir verirseniz sevinirim http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...04-model-hyundai-1.6-fxcoupe-212991289/detay/
@koray2907 koş hoş geldiniz. aracın kaputu sağlam tampon yok, sol alttan darbe almış gibi zira radyatör filan görünmüyor yok, hava yastıkları da patlamıştır. şasenin sağlam olması şaşırtır beni. biraz daha detay resim olsa iyiymiş.
Aracı iyice incelemek lazım az gibi görünen bir hasar için neden trafikten çeksinlerki. Hasar resimlerde göründüğü kadarsa ben yaptırıp satardım.
Böyle bakarak şu kadar masrafı vardır demek imkansız. Görünmeyen neler çıkar neler. Bir ara ön lastik bölgesinden hasar alan araç görmüştüm. Gören bişeyi yok der ama 6-7 bin civarı masraf çıkmıştı.
2004 model aracin 99 binde olmasi da ilginc Aa olur mu tabiki olur ama km az gibi geldi Hasar kaydi yok denmis Hasar kaydi yoksa kasko da yok demektir Bu araclara 500 600 tl kasko yapmaktwn kacan insanlarin araci nasil kullandiklari ve hep yan sanayi parca kullandiklari tanisi olusur bende Bunlar bu araclara sirf binmek icin binerler Zaten aracin uzerinde orjinal jantlarinin olmasindan Ve hala tuscani ambleminin olmamasindan bunu rahatca anlarsiniz Zaten aracin piyasasi 2003 2004 2005 modellerin 20 ile 23 arasi Siz o yuksek fiyatlara aldanmayin Hemen dusuyorlar 5 gun once 97 bir s320 yi aradim Adam 38500 istiyordu Ilk nolur diye sormamda hemen 33 son dedi
hocam bence uğraşmaya değmez yapacağınız masrafı üzerine koyun yürüyen temiz sayılabilecek coupe bakın derim ben. netten takip edin bazen temiz ve gerçek değerini isteyen satıcılar çıkıyor. 20-25 arasında güzel fx coupe bulunabilir.
koştum koştum Sol çamurluk 250 TL + 150 TL boya = 400 TL Sol kapı menteşesinin olduğu yer yamulmuş, şase düzeltilcek, ciddi işçilik gerekir, Ayrıca kaputta düzeltilip boyanması ve kapı ayarının yapılması lazım. 500 TL kaporta + 150 TL boya = 650 TL Ön tampon 150-200 TL arası + 150 TL boya = 300-350 TL Ön cam kırık, fiyatı 250-300 lira arası bişeydir (tahmini) Ön far takımı kafadan 600 lira Radyatörü göremedim, motorda hasar var mı yok mu bilemiyoruz ama umarım yoktur diyerekten, burayı es geçiyorum hava yastığı patlaktır büyük ihtimal, yenisini alırsan 800 lira civarı.. Gelelim Totale.. 2.800 - 3.000 TL arası bi masrafı var bu aracın.. tabii dediğim fiyatlarda anlaşıp, parçaları da tedarik edebilirsen.. Piyasa aşağı yukarı böyle.. Parça alcaksan çıkma bak, daha uyguna denk gelir.. Motorsa sıkıntı varsa sıfır motor 3000-3500 liraya toplarsın.. bu da sana aracı trafiğe çıkarmasıyla beraber EN BABA, MAKSİMUM 7.000 TL ye mal olur.. Arabayı 13.000 TL ye alsan, sana 20.000 TL ye gelcek.. Hasar kaydı yoksa 1 değişen 2 parça boyalı olarak kullanır, satarsın. Piyasa da aşağı yukarı böyle zaten.. Bu yazdığım rakamlar ortalama rakam.. Daha aşağıya yada daha yukarıya da mal olabilir.. Tanıdık usta ile 2000 lirayla bile çıkarsın..