Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hareket halindeyken silkeleme,su eksiltme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Ersin Balkan tarafından 14 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Araçta yeni sorun baş gösterdi yine canım sıkıldıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif Baskı balata diskler vs. değiştikten sonra araç toparlandı süper gidiyor derken nazar değdirdim heralde.. Araç yolda normal seyir halindeyken her viteste silkeleme yapıyor çekip bırakıyor resmen.Genellikle 2 ve üstü viteslerde hissediyorum bu durumu ve motor soğuk sıcak farketmiyor.1.viteste yaptığı zaman sanki motor stop etmiş gibi oluyor birden gaz kesiyor sonra kendine geliyor.Rölantide ise uzun süre beklersem aracın içinde teklemeyi yine hissediyorum ancak hiç stop ettiği olmadı şimdiye kadar.. Birde 2 gün önce bir köpekbalığı lakaplı lancer ile yarışmak suretiyle bayağı bir sıkıştırdım arabayı dün kafama esip kaputu açtığımda birde ne göreyim su deposunda bir gram su kalmamışhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifhararet hiç yükselmedi hep ortada duruyor.Contadan şüphelendim ancak contanın yanması için motorun hararet yapması gerekir diye biliyorum bir kere hararet yapmışlığı yok aracın.. Soğutma suyu şimdiye kadar hiç değişmedi ama arada eksilttiği oluyordu antifriz özelliğini yitirmiş ve eksilttiğinde sadece su eklediğimden aracı sıkıştırdığımda su buharlaşmış olabilir diye düşünüyorum(transporter aracımızda sürekli başımıza gelen bir durumdu ve antfriz doldurduğumuzda kesilmişti eksilme) Dün sabah ilk marşta çalışmadı.Genelde ışık yanmadan benzin almam son damlasına kadar bile kullandığım olmuştur yakıtı.Silkelemenin nedeni benzin filtresi olabilirmi Affınıza sığınarak biraz uzun bir yazı yazdım sanırımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifOkuyan ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler..

<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
    Düzenleyen : Ersin Balkan

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ersin Günaydın.

yağ çubuğuna bakıp yağın durumunu kontrol et.

Ayrıca Buji kablolarının ateşlemesini kontrol ettir.Sanki biri tam ateşleme yapmıyor gibi.
    Su eksilmte konusu yağ ile bağlantılı olabilir.
    yağ fazla gelirse ve seviye yükselmişse su yağa karışmıştır.
    KApak contası, Yok sorun yoksa elektriksel aksam.
    onda da sorun yoksa bujiler onda da soru yoksa buji kabloları

3. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    merhaba arkadaşım. benim nacizane fikrim baskı balata değişti diyosun vites geçişlerindeki silkeleme baskı balata sensöründeki bir değişiklikten yapıyor olabilir...sonuçta söküldüğü için uygun takılmamış olabilir...genleşme kabındaki suyun eksilmesine gelince...bu kap sadece motor hararet yapınca genleşen suyun dışarı fışkırmasını önler...yani fazla gelen su buraya dolar...motor soğukken radyatör kapağını açıp seviyeye ordan bak..ağzına kadar dolu olmalıdır belki bir iki parmak eksik de olabilir..genleşme kabına da L seviyesine kadar sıvı doldur(su veya antfriz) daha sonra seviye kontrolü yapman için..ben sağlam bir motorda yağ ile suyun birbirine karıştığını hiç görmedim... çünkü ikisinin de dolaşım sistemleri farklı...tek karışma noktası silindir kapak contasıdır o da hararet yapıp yanarsa..bildiğim 3-4 hararette conta gider...onu da kontrol edebilirsin..yağ çubuğunu çek-seviye konulan yağdan yüksekse su karıştığı içindir...bir de yağın rengi değişir beyazımsı köpüklü bir hal alır..aynı renk yağ kapağına da yansır...titreme de balata dan sorun çözülmezse bujilerden başlayıp ateşleme ile ilgili bölümlerden çözüme devam et...geçmiş olsun...

4. eralı_murat

eralı_murat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum bende 2008 era var aynı sorun bendede vardı aracı kaldır motorun arka kısmında kaloriver boruları var yaklaşık 7 adet boru ve kelepçeleri var oradan su kaçırıyodu bi baktır büyük ihtimalle sendede aynı sorun var o kelepçeleri sıkınca sorun ortadan kaybolmuş olur geçmiş olsun

5. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ogün Abi birazdan arabaya inip dediklerini kontrol edeceğim bujiler ve buji kabloları 2 ay oldu değişeli.Yağa su karışıp karışmadığını yağ doldurma kapağından anlayabilirmiyiz her açtığımda üstü kapkara bir katmanla kaplı oluyor.Motor çalışırken açtığımda üfleme yapıyor ve yağ damlacıklarıda çıkıyor aynı zamanda ama üstten egzantrikli motorlarda üfleme normal diye biliyorum. Dediğim gibi bujilerim ve kablolarıda yeni benzin filtresi pislik çekip tıkanmış olabilirmi elimde bir filtre var ama biraz zahmetli iş olduğundan üşeniyorum değiştirmeyehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

6. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Baskı balata değişiminden öncede 1.viteste stop ediyormuş gibi oldu birkaç sefer ancak önemsememiştim forumda gaz yememe olarak konusunuda açmıştım yanlış hatırlamıyorsam.Derğişimden sonra ilk başlarda sorun çıkmadı bir iki gün sonra yola çıktığımda silkelediğini farkettim 3-4 gündürde silkeleme kendini iyice belli etmeye başladı. Su konusuna gelince araç hiç hararet yapmadı yağ ise simsiyah olmuş maşallahhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifbuji ve kablolarda yeni birazdan inip yağını suyunu tekrar kontrol edeceğim bakayım bir sağına soluna tekrar.. Bu arada ilgi gösterip cevap verdiğiniz için teşekkürlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Eğer tekrar su eksiltirse aracı yine ustama götüreceğim orada aracı kaldırtıp bakarım varmıymış kaçak diye Bilgi için teşekkürlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    araçta lpg yok sanırım, olsaydı onunla alakalı olabilirdi.

9. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> lpg hiçbir aracımıza taktırmadık şimdiye kadar. Bugün aracı kontrol ettim biraz su eksiltmiş ,ekleme yapmadım bu sefer.aracı hiç çalıştırmadan radyatör kapağını açtığımda su vardı içinde.Yağda su yok ama kararmış haliyle 3000km kaldı yağ değişiminehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif seviyeside normal.. Elim değmişken benzin filtresinide değiştirdim eve gelip içine su tuttum kapkara aktı içindeki yakıt.İnşallah o pislik bir şekilde enjektörlere gitmemiştirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif Bujiler ve buji kablolarıda sağlam tek tek söküp kontrol ettim.Bugün silkeleme problemiyle fazla karşılaşmadım azaldı gibi. Soğutma suyunda eksilme devam ederse ustama götürüp lifte kaldırtıp baktırtacağım bu havalarda böyle yapıyorsa sıcak havada ne olur kimbilirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

10. eralı_murat

eralı_murat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı olay bendede vardı işin aksiliği araçta 1 damla su kalmamış fakat hararet göstergesi sürekli durduğu yerde duruyodu yani ortada ben nasıl anladım su bittiğini kalorifer ısıtmıyodu petekden şüpeleniyodum ustama sordum oda suyuna bakalım dedi baktıkki su hiç yok doldurduk kalorifer düzeldi arada bir bakıyodum su azalıyo hep en son arabayı kaldırdık dediğim gibi motorun arka kısmındaki boru kelepçelerini sıktık o ara motorda titreme ve istop etme olayıda vardı araç lpg li belki ondan dolayıda olur bilmiyorum ama kelepçeleri sıkınca o sorunda gitti

11. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    lpg sistemli araçların radyatöründe ve sisteminde su kalmazsa lpg gazını buharlaştıran regülatöre sıcak su gidemeyeceği için gaz buharlaşamadan soğuk olarak motora gider ve araç tekleme,silkeleme yapar hatta stop eder..ve buharlaşma regülatörü de buzlanma ve karlama yapar...

12. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    radyatör hortumunun motora giren tarafını kontrol edin ordan damlalar halinde eksiltme yapabilir bende aynı sorun var çünkü.arasıra su eklemesi yapıyorum.

13. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
    Kalın olan hortum sanırım.Bende ondan şüphelenmedim değil motor çalışmıyorken hortumu sıktığımda sanki bir yerden ufacık bir kaçak var gibi ses geliyor.Orayıda kontrol edeyim bi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. Guven ünlü

Guven ünlü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Guven ünlü
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar bende 2001 Milenyum var 1,3 benzinli su eksiltiyordu tamirciye gittim abi conta yakmış dedi bende yaptırdım fakat yine su eksiltiyor kotrol ettim kacak bulamadım 5,6 kilometre yol yaptım rolentada çalışır durumda kaputu açıp gaza yüklenerek kotrol ettim kaçak yok anlamadım su nereye gidiyor takviye bidonu bir birbucuk ayda alt seviyeye düşüyor bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür

15. Guven ünlü

Guven ünlü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Guven ünlü
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Bir Hyundai yekilisinden yardın bekliyorum bu durum çok canımı sıkıyor

16. cenker_baba

cenker_baba Guest

burada hyundai yetkilisi yok ki. burası forum sadece

17. Guven ünlü

Guven ünlü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Guven ünlü
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Bilir kişi anlayan damı yok arksdaş

18. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Termostatın olduğu yuvaya bakın radyatörü iyice kontrol edin lpg varsa t boruları ve regülatörün giriş borularına bakın arabanın sağ ön yolcu koltuğunun paspasını kontrol edin kalorifer radyatörü patlak olabilir , radyatör üst ve alt hortumlarının kelepçe yerlerine bakın antifriz izi var mı , radyatör ve yedek su deposunun kapağına bakın oradan sızıyo olabilir tüm bunlara dikkatlice bakıldıktan sonra en son bakılacak yer su pompasıdır .Su pompası dışında yazdığım her yerin kontrolünü kendiniz yapabilirsiniz fakat su pompası için sökülüp bakılması lazım. Başka herhangi bir yerden su kaçıramaz conta sorununuz yoksa.Aynı 1.3 motorlu getzim var epey bi zaman su eksiltme sorunuyla uğraştım benim aracımda kaçak termostatın yuvasının olduğu yerin contasından çıktı yaptırdık sorun çıkmadı sonra lpg taktırdık gene su eksiltmeye başladı bu sefer sıkıntı lpg t borularından çıktı t boruları çelik olanlarla değişti sorun bitti şuan

Bu Sayfayı Paylaş