Selam arkadaşlar bugün aracımla otobandan pınarbaşına gittim dönüşte gaz almak için istasyonda durduğumda aracın önünde su damlaması farkettim.kaputu açıp baktıımda radyatörün üst kısmından motor bloğuna bağlanan hortumun kelepçe yerinde delik oluştuğunu ve bu suyun ordan geldiğini farkettim o an pratik çözümüm bir şamrel parçasıyla o deliği sardım.eve o şekilde geldim eve geldiğimde radyotörü açtığımda radyatörün petekleri gözüküyordu.tahmini 1,5 lt su ilave ettim.(araç 2,5 aydır bende ve ben daha bir çay bardağı su bile ilave etmedim çünkü eksilmedi.)suyu ilave ettikten sonra araçı 5-10 dk rolantide çalıştırdım ve fanın açmasını bekledim fan açınça radyatör kapağından suyun beyaz köpükolarak köpürdüğünü farkettim.Dikkatimi çeken diğer olay bu işlemler sonrası aracım örn4 km sonra hararet çubuğu harekete geçiyordu.Şimdi ise 2km bile demiyor.Radyatörün susuz kalması,sonrasındaki işlemler sırasındaki köpük,hararetin erken çıkması birşeyin habercisimi.
Aracınız hararet yapmamış ise hiç bir sorun yok. Gerekli düzeltmeleri yaptırın. ( Patlak boru değişimi gerekiyor ise antifiriz + Kontroller)
radyatör üzerinde dipten kaynamaya benzer köpükler çıkıyosa buna üfürme denir silndir kapak contası hasarlı araçlarda görülen bir durumdur sonucu uzun vadede beyaz duman yağa soğutma suyu karışması olabilir hararetin erken yükselmesi de bu veriyi doğruluyor aracınız garantili değilse sanayide 300 tl gibi bi rakama yaptırabilrsiniz conta 60 tl falandır gerisi işçilik ama bilen birinden görüş alın
ARacın radyatörüne eksik olan 1.5 litre su ilavesi yapılmış. Toplamda 4-4.5 litre soğutma suyu alan radyatörde hala su var demektir. Eğer hararet yükselmemiş, takviye deposu su taşımamış (ki taşırma şansı yok zaten) Araç hararet yapmamış demektir. *** EĞER YAğ içinde ve çubuğunda köpük yok ise Araçta soru yok. Kafanızda karışmasın. Acilen delik boruyu değişip antifiriz yenilemesi yaptırın. 20 antifiriz 20 Max. Boru 20-30 İşçilik (BAşka parça arızası yok ise) hepsi bu Geçmiş olsun. Düzenleyen : Ogun