Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hararet yükselmesi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda ozuluerler tarafından 27 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. ozuluerler

ozuluerler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    oğuz uluerler
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    arkadaşlar merhaba. aracım 2013 dizel accent blue manuel 6 ileri.bugün elazığ harput yolunda (yolu bilen bilir bayağı bi rampa tırmanıyorsunuz) yokuş bittikten sonra araba bir şekilde stop etti (muhtemelen benim hatamdan kaynaklı debriyajı erken çekmiş olabilirim. çünkü arabayı bir yere park etmeye çalışıyordum) daha sonra hararet göstergesine baktığımda ortanın 3-4 diş yukarısına çıktığını gördüm. hemen arabayı tekrar çalıştırdım ve hemen 10-15 saniye sonra hararet normal çizgisine indi. (motor suyu kazanına baktım suda herhangi bir kaynama gibi bir hareketlilik de yoktu). hararetin yüksek olduğu esnada arabadan tak tak diye sesler duydum. hararetin normale inmesiyle kontağı kapattım. tabi dururmuyum doğru servise. adamlar baktılar ettiler, arabayı zorladılar ama hararette en ufak bi oynama olmadı. o tak tak diye gelen sesin katalizörden geldiğini (yeni arabalarda arabayı soğutmak için bu sistem varmış) normal olduğunu söylediler. sizce bu durum neden kaynaklanmış olabilir. acaba arabanın birden stop etmesi sonucu mu hararet yükseldi?(hararet yükselmeden once göstergeye çok bakmadım o yuzden onceki durumla ilgili pek bilgim yok). aracın yağını kontrol ettim normal seviyede ancak biraz eskimiş. malum 15 bin bakıma gircek araç 13binde suan.teşekürler.

2. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hocam cevap soruda saklı... yolu bilmiyorum ama surekli rampa, düşük vites - yuksek devir harareti bir miktar artması normal arabaya biraz yüklenmişsiniz. zaten sonradan normale inmiş demişsiniz . benim tavsiyem arabayı bi düz yolda aşırı sıkıştırmadan bir deneyin esas o zaman hararet yukselmesi varsa sogutma aksamlarına baktırın.

3. ozuluerler

ozuluerler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    oğuz uluerler
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    hanladım hocam. merak ettiğim şey tak tak diye gelen ses. açıkçası ustanın verdiği cevap pek tatmin etmedi.

Bu Sayfayı Paylaş