Merhaba arkadaşlar, araç 2006 Admire. Araç ilk olarak 2-3 ay önce otobanda giderken motordan çıkış hortumu patlatıp hararet yaptı. Su ekleyerek eve dönüp hortumu değiştirdikten sonra antifriz ve saf su ekleyerek yaptığım kontrollerde herhangi bir sıkıntısı yoktu. Yaklaşık 2 3 hafta önce daha öncedende lpg de hep çekiş düşüklüğü yaşadığımdan ayar yaptırdım(benzinde çekişi hep iyiydi). Ayardan sonrada lpg çekişi bayağı bi iyileşti. Ancak ayardan sonra motor benzinde de lpg de de yüksek ısı yapmaya başladı. Tekrar otobanda süretli giderken herhangi bir sorun yoktu sonra çok yoğun olmayan trafiğe girdiğimde hararet fan açmanın üstüne geldi bende sağa çekip soğumasını bekledim. Eve kadar sıkıntı yoktu. Ancak 2 3 gün sonra sübaplardan yada fincanlardan ses gelmeye başladı. 1-2 hafta geçtikten sonra motor sürekli olarak ısı problemi yaşıyor motor soğukken 1 km daha gitmeden termostat noktasını geçip fan açma noktasına dayanıyor ve üstüne çıkıyor. Kompresyon testi yaptırdığımızda ilk iki silindir 150 civarı diğer 2 silindir 200 220 arası değer veriyor. Sübaplardaki ses bu kadar ısıya neden olur mu? -Fanlar düzgün çalışıyor -Motor suyuna yağ karışmıyor. -Motor yağ kapağında herhangi köpüklenme vs yok. -Yağ yakmıyor, su eksiltmiyor sadece motor ve şanzıman birleşim yerinin üstü hafif nemli duruyor hep. -Termostat açıyor radyatörde hortumlarda sıcak. -Hortumlar şişiyor. -Radyatör kapağını açıp gaz verdiğimde su taşıyor devirdaimde problem gözükmüyor. -Yedek su deposundada radyatörde de gaz kokusu yok regülatörde kaçak olduğunu düşünmüyoruz Sizce hararetin sebebi ne olabilir?
Yalancı hararet yok değil mi? Bunun dışında Radyatörde tıkanıklık, egzoz sisteminde ya da katalizörde tıkanıklık olma ihtimali kalıyor.
Yok hocam motordan tut tampona kadar ateş gibi yalancı hararet yok. Farkettiğim tek nokta aracı kapatıp 2 3 dk beklediğimde gösterge termostata kadar iniyor tekrar çalıştırıp 100 metre gidince tekrar yükselmeye başlıyor. Bu süre zarfında yine kaynama noktasına yakın bi sıcaklık hissediyorum pedal kısmından aracın içine kadar giriyor sıcaklık Eklemeyi unutmuşum ilk silindir bujisine yağ basmış diğer 2 bujide hafif yanma izleri vardı hepsini bobinlerle beraber değiştik. Sorun geçmedi
Radyatör kapağı açıkken gaz verince su taşıyor demişsiniz. Vaktinde bir hararet problemi yaşadığımda, usta radyatör kapağını açıp gaza bastı. Su basınçlı bir şekilde fışkırdı. Hava yapmış dedi ve sonunda conta yanık çıktı. Normal bir şekilde taşması ile basınçlı bir şekilde fışkırması mutlaka farklıdır tabi ama belki hava yapmış olabilir mi? Hava yapınca sen suyu var sanıyorsun ama aslında yeterli su yok bu yüzden hararet yapar demişti usta.
Radyatör kapağı en üst seviyede yani bir hava varsa burada olması lazım. En azından ben öyle biliyorum.
Valla ben anlamam bu işlerden. Vaktinde yaşadığım olayı anlattım sadece. Hortumlarda hava yapmış demişti usta. Aslında hortumda hava var su yok, radyatör deposunda su var gözükür tarzından bir şeyler demişti. Zaten arabada kaçak vardı su eksiltiyordu babam suyu tamamlayıp devam ediyordu. Kaçak olan yerden hava yapmış.
Pardon radyatör kapağı açıkken gaz verince değil marşa basınca suyu basınçla fışkırtmıştı. Yanlış bilgi vermişim.
Zaten yanlış bilmiyosam admirelerde hava otomatik olarak genleşme kabındaki tahliyeden atılıyor. Hararet müşürünün orijinalini bulabilir miyiz ki ya da alternatif oemi. Ayrıca birşey daha farkettim gaz verince ve bırakınca gecikmeli devirlenme oluyor. 1 saniye kadar bi gecikme var tepki süresinde daha önce yoktu bu durum.
merhaba arkadaşlar bu hararet sorunu Ankara'da hangi ustada çözdünüz. Benim aracımda sanırım bu yalancı hararet sorunu var , yaptırmam gerekli.
Güncel arkadaşlar 1.6 motorda hararet müşürü tam olarak nerde bulamadım bu işlem için ustaya gitmek istemiyorum .