arkadaşlar malum adana sıcak dün saat 17:00 da hava 37 derece idi arabada iki kişydik 140 km hızla otobanda seyrettik aracın hararet göstergesi yükselmeye başladı arada düz yolda aradadahafif yokuşta hararet yükseldi yokuş aşağı ise hararet normalleşiyor veya klimayı kapatınca hraret düşüyor aracımın radyatörü yeni müşürler termostad yeni bakımları yapılı anlam veremedim hararet neden yapar
ogün abi bence öyle deme benim araba 3 yıldır bende hararet göstergesi normal yerinden 1mm bile oynadı eğer oynarsa vardır bi problem derim...
Aynısı benim aracımda da mevcut,( İbre kıpırdamıyor) 2 kriter yerine getirildikten sonra , *(Radyatör su eksiği, boru tıkanıklığı + Termostat) hararet o anki hava durumu ve konum itibari ile dik yarının yarımın üstüne çok az çıkabilir. Yükseldi nin kriteri var Yarımdan 1 cm yukarı tırmandığında, doğrudan * + Radyatör de tıkanıklık var derim. Devamlı yüksek seyrediyorsa su eksiltiyor/yağlanıyorsa kapak contasına bakılır Elektrik sel arıza olabilir, Şase sorunlu olursa normaden yukarıda gösterir. Bu devam eder gider Düzenleyen : Ogun
ah hararet sorunu az canımı sıkmamıstı ama kurtuldum sonunda sürekli kırmızıda duruodu bitanecik şase kablosu yüzünden km saattim müşir termostat hepsi değişti..
çağlar dostumsu kaynatma yok aşırı ısı yok su eksiltme yok anlayamadım ama şase olayını duydum doğrumu peki şaseyle alakalı olabilirmi kaçtane şase kablosu var ve nerelerde tarif edermisin ne yapmalıyım çözmek için
valla bben hyundaıde hararet gostergesının yukseldıgını hıc gormedım suankı getzımde aynı oncekı yumurta accentımde ama tıpomda duruma gore 110c lerı goruyordu hararet o yuzden hyundaıyı cok sevıyorum
sorunu çözene kadar motor kısmında 3-4 tane şase kablosu yaptılar fayda etmedi asıl sorun gösterge panelinin şase kablosu varmıs ordaymıs oraya yeni bi şase kablosu yaptılar sorun çözüldü eger sizinde devam ederse direk orya şase kablosu attırın baska yere yaptırsanızda devam edio çünkü..
bnada mantıklı geldi gösterge şasesi fakat gösterge şasesi kablosounu göstergenin oradamı arıyacağız nerden şaseliyecekler
3 gün önce benim accentle otobanda 120 km hızla giderken hararet göstergesi kalkmaya başladı. hiç yerinden oynamayan ibre kalkınca korktum ve adapazarı ferhat hyundai plazaya gittim. akünün eksi kutup başı biraz boşluk yapmış. o yüzden ibre yanlış gösteriyormuş.sıkılaştırdılar hemen düzeldi.
Benim araçta ta mağlesef benzer bir durum var.Klima kapalıyken problem yok ama klima açıkken rampaya geldiği zaman hızla yükseliyor hararet ibresi. İlk fırsatta servise gideceğim.
selam bendede hararet hiç orta çizgiye varmıyor ayrıca kaloriferde ısıtmıyor termostad değiştirdim peteğide temizlettim ama gene durum değişmedi hararet göstergesi yarımın az altında uzun yolada gitsem aynı kısa mesafede de aynı sizce ne olabilir.yardımlarınızı bekliyorum .bu arada aracım 99 1.5 gls.
kalorifere girip çıkan hortumları kontrol edin. ikisi de sıcaksa eğer. bu sefer iç kısımda sıcak soğuk hava değişimini kontrol eden düğmeyi bağlı olduğu yeri kontrol edin.