19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hararet göstergesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda murat yağcı tarafından 13 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. murat yağcı

murat yağcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yeni era crdı team aldım aracın hararet göstergesi yok ,kullanma klavuzunda mavi ışık ve kırmızı ışıktan bahsediyor bende mavi ışık yok ,sadece kırmızı ışık var kontağı açınca yanıyor sonra sönüyor mavi ışık filan görmedim.Yeni era team alan arkadaşlar sizde nasıl söylerseniz sevinirim.

2. Hakan Duman

Hakan Duman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2009 modellerde bu durum Getz lerde ortaya çıktı, 2009 Getzlerde de mavi aşık yok genel olarak, sanırım bu durumu Accent Era ya da taşıdı Hyundai

3. Misafir

Misafir Guest

Hocam emim misin o ışık motor ısınana kadar mavi yanar sonra söner. Hararet yaparsa kırmızı yanar diye biliyorum.

4. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    mavi kırmızı ışık olayı eskide kaldı, şimdi kırmızı var sadece,
    yazık ya, bir hararet göstergesi kaç paradır ya, ne yapmaya çalışıyor anlamadım bu hyundai,

5. Misafir

Misafir Guest

Adaşım, aynı şey Opel'dede var....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:

doğrudur abi, ama benim demek istediğim birden neden kaldırıyor göstergeyi, 1-2 ay önce var, şimdi yok, onu anlamıyorum

mesela yeni çıkan modeli böyle tasarlarsın anlarım, i20de olmaz derizki yeni çıkanlar böyle,
    sanırım eralarda bir dönem mavi kırmızı ışık beraber varmış
    bir dönem gösterge, şimdi sadece kırmızı ışık, insanın kafası karışıyor
    mantıklı bir açıklama yapmak istiyor kendine https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. Misafir

Misafir Guest

Herkez araba alsın diye adaşım....maliyet yükseldikçe insanların otomobil almaları zorlaşıyor dolayısıyla firmalarda maliyeti düşük tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar, 190 kasa Mercedes'lerde sağ ayna elk. kumandalı olduğu halde sol ayna manueldir neden biliyormusun, maliyeti düşürmek için, silecekleride tektir yine aynı sebepten, Mercedes bunu 1984 senesinde düşünmüş, bazılarıda yeni düşünmeye başladılar, olay budur yani...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    o zaman ilk çıktığında biraz özeniyor, sonra traşlıyor diyebiliriz
    birçok marka modelde eksilen donanımlardan şikayetler var
    sektörde ciddi bir rekabet vardı, üstüne krizde gelince ne yapcağını şaşırdılar, takiii ötv indirimine kadar, şimdi uzasın diye dört gözle bakıyorlar
    zaten indirilen ötvyi zam olarak kodular cebe, helal olsun valla, göz göre göre, kimseden çekinmeden koydular zammı, kimsede bişey demedi

9. murat yağcı

murat yağcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet eminim yok mavi ışık benim araçta yeni eralarda böylemi yeni crdı team alan arkadaşlar bir baksın akşam üstü yetkili serviste aradım oda bişey söyleyemedi bir bakalım dediler yeni eralar böylemi acaba

10. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    yenim team yok.

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kontağı açtığınızda mavi kırmızı ikisine görmeniz lazım. sonra çalıştırınca mavi..55 derecede mavi söner..

ama yoksa..lambadan kar etmişler..125 derecede kırmızı yanar..

12. Hakan Duman

Hakan Duman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet ilk olarak bu uygulama Getz de başlamıştı, demek ki Hyundai Assan Türk fabrikası da uygulamayı koreden alıp kendileri de uygulamaya başladı.

Birde şu açıdan olabilir, yeni göstergeler mavi, belki mavi olan hararet göstergesi ışığını karışıklık olmasın diye kaldırmak istemişlerdir.

13. YUSUFURAS

YUSUFURAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 Team ABS modeline sahibim. Marş esnasında mavi lamba yanıyor. Çok şükür daha kırmızı yanmadı. Fakat çok tehlikeli bir tasarruf bu. Atıyorum 125 derece santigrat da lamba yanıyor diyelim. Kırmızı yanar yanmaz kenara çekip soğumayı beklemek lazım. Kırmızı lambayıfarketmediğinizi varsayın motora nasıl hasar verirsinizAllah bilir.İbreli olsa kırmızı bölgeye yaklaştığımızı görebilir önlemimizi daha önce alabilirdik.

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Böyle bir çözüm isterseniz yardımcı olabilirim, istediğiniz dereceyi ayarlarsınız ve ayarlanan derece geçildiği an sesli ikaz vermeye başlar. Bu arada araç 125 dereceye gelmişse ve lamba yanıyorsa ben size şimdiden geçmiş olsun derim. 110-120 derecede conta hasar görmeye başlar. Zaten 100 derece üzeri olacaklar malum, basıncı düşen su buhar hale geçmeye başlar. Selamlar.

15. memlük

memlük Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arakadaşlar bence tasarruf edilecek şey var edilmeyecek şey var..doğanda bile hararet göstergesi var...yaylaya 4 kişi çıkacaz ben harareti yaptıktan sonra mı anlayacam şimdi???Hyundai gibi bir dünya marksı böyle yaparak bence imajını zedeliyor. Benim araç 1.4 start klm adamlar tasarruf edecez diye koltuk arkasındaki cepleri kaldırmışlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

16. Misafir

Misafir Guest

size adamlar zorla mı sattı aracı?? bu özellikleri bilerek aldınız yada bilmeliydiniz alırken..eğer bu donanımını beğenmediyseniz bi üstünü alırdınız..

17. YUSUFURAS

YUSUFURAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ne demek bilmeliydiniz? Motor yanmadan birkaç saniye önce araç lütfedecek kırmızı hararet lambası yakacak hatalı biz olacağız öyle mi?
    Düzenleyen : YUSUFURAS

18. Misafir

Misafir Guest

araçtaki bu özelliği bilmeliydiniz diyorum alırken..neden aldıktan sonra yok şöyle olsaydı böyle olsaydı diyorsunuzki..hem kırmızı ışık yandığı anda durursanız motora hiçbirşey olmaz..hyundai kendine guvenmese bunu yapmazdı zaten...

19. YUSUFURAS

YUSUFURAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bahsetmiştim daha önce de ışığı görür görmez durursan problem yok zaten ama ya görmezsen?

20. Misafir

Misafir Guest

ışığı görmeyen adam hararet göstergesini nasıl görücek bunu bir açıklarsanız sevinirim..

Bu Sayfayı Paylaş