öncelikleherkese merhabalar; Benim birkaçtane sorum olacak:: accent 1.3 Millenium lar hareret yaparlarmı? Dikkat ettim ortayı hiç geçmiyo gösterge. yada hangi durumlarda geçer ve ne kadar zararlı olur. birde bazen gaz pedalı titreme yapıyo acaba bunun sebebi nedir? bide 1.3 ler rampada araba doluyken çekiştem düşermi? Düzenleyen : yahyaglr
hararet göstergesi sürekli ortdada durur ortayı gectikten sonra her sekilde tehlikeldir dikkat etmek lazım.1.3ler eger rampada arac doluysa rampaya gelene kadar 5le gidiosanız rampa basında 4e alın performans kaybı olmuo herzaman rampadan önceki bi küçük viteste girince fazla kayıp olmuo klima kapalı olmak sartıyla tabiki...
öncelikle benim aracım 1.6 özellikle 1.6 almayı istedim. fakat 1.3 ler hararet yapacak diyede bişey yok tabiki aracı ful doldurup klimayı açıp sürekli rapma yukarı gidersen hararete davetiye çıkarmış olursun arabayı doğru devrinde kullandığın müddetçe bişy olmaz. diğer sorun ise rampada 1.3 hararet yaparmı bu nekadar rampada gideceğine ve motorun devriyle alakalı bişey e tabi 1.6 kadar rahat olmaz ama yinede bi sorun olcağını sanmıyorum
gaz pedalındaki titremeyle ilgili olarakta bi ön düzenciye yani rod balanscıya göstermende fayda var motorla alakalı bişey değilse tabi
Merhabalar, orjinal araçlar her durumda hararet yapmayacak şekilde tasarlanırlar. Ancak radyatör içi kireçlenme, LPG montajı, borularda ve kelepçelerde olası kaçaklar, delinmeler gibi ve ayrıca radyatör fanına ait elektrik arızası, kömür bitmesi gibiüreticinin elinde olmayan faktörlerden dolayıaracımızın hararet yapması çok kolaydır. Hararet yapan araç ilk olarak yanma odasına en yakın zayıf nokta olan üst silindir kapağına zarar vermeye başlar ve ciddi masraflar çıkarır. Bu tür sıkıntıların önüne geçmenin en güzel yolu aracı devamlı gözlem altında tutmaki zamanında bakımlarını yapmak, yolda devamlı harareti gözlemlemektir. Harareti artan araçta sadece hararet göstergesi yükselir ve dünya genelindeki yedek parça politikası yüzünden (bazı araçlar hariç) size haber verme/uyarma yada ateşlemeyi kesme gereği duymaz. Kısacası motorumuzun can damarı olan iki nokta vardır. Bunlardan birincisi motor yağıdır. İkincisi ise soğutma suyu. İkisinden birinde bir yanlışlığı motor kesinlikle affetmez. Konu ile ilgili bir ürünün marmara bölgesi satışını yapıyorum, şu an hiç bir kârım olmadığı halde forumunikinci el bölümündesatışı mevcuttur. Gaz pedalı titremesi benim aracımda da var, bunu her devirde yapmaz, klasik accent hastalığıdır. Selamlar. Düzenleyen : mscsi34