arkadaşlar 99 accent 1.5 gls termostadtan tutunda fan müşürüne kadar herşeyi değiştirdim ama hararet göstergesi bir türlü orta seviyeye yaklaşmıyor .hararet bir türlü yükselmiyor.yazın iyiydi orta çizginin tam üstündeydi kış gelince çizginin altına indi .kalorifer ısıtmıyordu peteği temizlettik o halloldu.gösterge bu seviyeden yukarı çıkmıyor acaba bu normalmidir.yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. Düzenleyen : m112
göstergenin kendi bozulmuş olabilir bende mazda 323 var oda kontağı açasıya ortaya geliyor soğuk olsa bile...
gösterge müşürüde sağlam .sorunum yok ama bu göstergenin kalkmaması normal mi.conta işini geçtim .çünkü arabada hararet yok .fan zamanında açıyor.kafama takılan sadece göstergenin yükselmemesi onun müşürüde 50 tl miş ama bir fark olmazsa boşyere para ödemeyim diyorum. Uploaded with ImageShack.us Düzenleyen : m112
FAn çalışıyorsa ısı kontrolü yapılıyor demektir. Durum ibre ya doğru Termostat çabuk veriyor yani yazlık termostat. Erken açıyor Kışın termostatın geç açması gerekir. Yaz kış termostat değiştirilmediği düşünülürse (Hassas termostat kullnımı)ORJinal termostat olmayabilir kullandığınız. Sizin verilerinize göre Termostat düşük sıcaklıkta açıyor. Kışın araç çabuk ısınmadığı için ibre aşağıda kalıyor.
valla termostadı servisten aldım ve üzerinde hyundai yazıyor çin malı falanda değil.bizim usta conta yanık olduğu için hava kaçağı var diyor contadan ben anlamadım contası yanık araba nasıl sürat yapar şu an için sorun yok sadece arabayla yola çıkmadan biraz ısıtıyorum3-5 dk sonra kalorifer ısı vermeye başlıyor bu şimdilik benim için kafi ankara ya gidersem yetkili bir servise uğrayacağım bakalım onlar ne diyecek.
bende aynı sorun vardı termostatı değiştirince düzeldihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif98 gls
ARKADAŞLAR BENDE İLK ARABAMI ALDIM. 2006 MODEL 1.6 ADMİRE ARACIM HERŞEYİYLE DÖRT DÖRTLÜK. ALDIĞIMDA HAVALAR İYİYDİ ARABAMDAN ÇOK MEMNUNUM. ANCAK HAVALAR SOĞUYUNCA KALORİFERİMİN ISITMADIĞINI ANLADIM. DAHA DOĞRUSU ARACIMLA 60-70 GİDERKEN İÇERİSİNİ NORMAL ISITIYOR. HARARET GÖSTERGESİ ORTAYA YAKIN. AMA UZUN YOLA KIŞIN İLK DEFA GİTTİM VE ARACIM 80 İN ÜZERİNE ÇIKINCA HARARET GÖSTERGESİ EN ALT ÇİZGİYE İNİYOR VE KALORİFER SOĞUK ÜFLEMEYE BAŞLIYOR. USTALARA BAKTIRDIM AMA NAFİLE HER BİRİ BİR ŞEY YAPTI. SORUN AYNI. LÜTFEN YARDIM.İYİ GÜNLER.
ustalar her biri bir şey yaptı diyorsun.senin termostad açık kalmış olabilir hararetin düşmesi bundan.istersen termostada bir baktır.gene olmazsa servis çözmesi lazım.
EVET 2 USTAYA GÖSTERDİM.BİRŞEY BİRŞEY DEDİLER AMA İKİSİDE TERMOSTATI AÇIYOR, HORTUMLAR SICAK VE BİRKAÇ ŞEY SÖYLEDİ HERŞEY TAMAM DEDİLER. EN SONUNDA İKİSİDE GÖĞSÜ SÖKELİM KALORİFER PETEĞİNİ TEMİZLEYELİM OLUR DEDİLER. HİÇ NİYETİM YOK. YARIN BAŞKA USTAYA GİDİP TERMOSTATI DEĞİŞTİRECEĞİM SAĞOLUN SONUCU YAZARIM.
Lüften Forum kurallarına uyunuz. 1.İlk önce tanışma bölümünde siziz tanımak şisterdik. 2.Yazı Büyük harf baüırmak anlamına gelir.
bizim eski 131 şahinde hararet ibresi tavan yapmıştı beehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
hararetın olması gereken sevıyesı zaten gostergenın uzerınde ısaretlı gostergeye ıyıce yakından bak aralarında gosterge cubugunun gırecegı kadar mesafe olan ıkı nokta goreceksın ıste hararet normal sartlarda orada olmalı kalorıfer sıcak uflemıyorsa ya musluktandır yada petek tıkalıdır Düzenleyen : onur-d
dediğin gibi o 2 çizgi kafamı karıştırmıştı bu ne diye aydınlattığın için teşekkürler. petekte sorun yok gibi temizlerken pek fazla birşey çıkmadı zaten çok ufak ama göğsü sökmeden porçözle halletmeye çalıştık ama arkadaşın Ls deki kalorifer gibi ısıtmıyor.yazın göstergenin durumuna bakıcam yükselirse ona göre söktürüp kalorifer peteğini değiştirmeyi yada temizlemeyi düşünüyorum. Düzenleyen : m112
getz 2004 hararet göstergesi sıcaklık 30 40 dereceye gelmeyene kadar yerinde oynamıyor dipte çakılı duruyor 30 40 dereceyi geçince yükselmeye başlıyor bu bir sorunmudur yoksa normalmidir teşekkürler...
Benim admiredede durum ayni 35 detecede lpgye geciyo ibre hic yerinden oynamamis oluyo sonra hizli bir sekilde ortaya kadar cikip sabit kaliyo bir sorun olmadigini dusunuyorum