arkadaşlar 98 accent 1.5 gls aracım var. hararet göstergem çalışmıyor. ustaya sordum. hararet müşürünü getirttir değiştirelim dedi. fakat bu araçta iki çeşit hararet müşürü varmış sanırım. birisi termostatta diğer bloktaymış hangisini sipariş etmem gerekiyor. hangisi hararet göstergesine bağlı. yardımlarınız için teşekkürler.
Aramıza hoşgeldiniz. Aracınızda hararet müşiri yok. Motor sıcaklık sensörü var ve termostada yakın konumlandırılmıştır.
evet benzinyor, araç üzerindekine bakmak daha doğru olur. Bazı modellerde çift soket bazılarında tek soket var. Resimdeki tekli.
serdar abi bu sensörün calısıp calısmadığını şöyle anlamazmıyızfişini cekince fan acması gerekiyor dimi abi eger acıyorsa calısıyodur benim hararet sorununda cok söküp cıkarmıslardı ordan böle hatırlıyorum gibi geldi
soketini çekince fanı çalıştıran şeytermostattır. onun altında duran (resimdeki) ise konsoldaki hararet göstergesini kontrol eden sensördür. sırf bu sensörden kaynaklanan hararet sorununu bulana kadar radyatörü bile değiştirmiştik. ordan biliyorum. hatta motor sıcakken arkasındaki soketi çekip çıkarın. hararet göstergesinin sıfıra indiğini göreceksiniz.
https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Yumurta 12v Sohc larda 1.3- / 1.5 1. buji üstünde (SOHC 2. resimde ki) maliyeti 50-55 tl civarı olmalı. Yumurtada değişmişti. Düzenleyen : Ogun
Benimde arızalandı ibre bozuldu bizim araca süresi dolmus bu aracların diyen ustaya gotürdük mecburen yer yoktu doluydu bayram öncesi musurun icinde plastik yanmıs oraya baska bisey koydu duzeldi.Simdi bu sekilde yine bozulurmu.Ve arac güneste kaldı sıcaktı baya hava 5 6 saat falan bundan olmus olabilirmi arıza.