selam arkadaşlar dün akşama doğru aracımla giderken araç teklemeli çalışmaya başladı sonra gaz yememeye ve rolantin düşme oldu .. trafşkte olduğumdan ileri müsait bir yere kadar gittim sağa çektim. biraz bekledim sonra bir baktım hararet son çizginin bir altında.Neyse kaputu açınca devir daimin ordaki hotum dipten yırtılmış ve dolayısıyla su gitmiş hava yapmış . bu araçlar hava yapınca havasını almadan olmazmış..(aracım broadway) sonrası zar zor sanayiye gidip hortum değiştirip havasını aldık ve köye gidip geldik.... problem olmadı: benim sormak istediğim motora herhangibir zarar vermişmidir hararetin yüksek olması ve aracın kısa bir süre susuz kalması?
Broadway'de hararet sorununu çok çektim. Kontrol etmen gerekenler: 1. Genleşme kabının kapağını açıp aracı çalıştırdıktan sonra kaptan kabarcıklar çıkıyor mu? 2. Yağ çubuğunu çektiğinde köpürme var mı? 3. Bujileri çıkardığında ıslaklık görüyor musun? 4. Egzostan belirgin şekilde su çıkışı var mı? Eğer bu saydıklarımdan herhangi biri mevcutsa üst kapak contası yanmıştır. Eğer conta yanmamış ise aracında bir şey yoktur. Eğer conta yanmışsa segmanlar kaynamış, yatak sarıyor bile olabilir. Herkese tavsiyem gözünüz her zaman hararet ve yağ göstergesinde olsun. Bunlarda en ufak bir değişiklikte hemen kenara çekin. Başınıza masraf açmayın.
broadway binilecek araba değil ama işte 2 yıl binmek zorundayım..(borcumdan dolayı) ----akşam eve gidince dediklerinizi deneyeyim. inşallah bişey yoktur.İbreye ikaz verici bi sistem takmak lazım.. herzaman gözüm ibrede olurdu ama bu sefer tam tersi göremedim taki aracın kaputunu açıp su akışını görene kadar.... vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler...
hocam uzun yıllar broadway kullanmış biri siz çok iyi anlayabiliyorum... gözüm hararet göstergesinden ayrılmaz olmuştu kullanırken... artık bunaltıyordu hele trafikte daha da sıkıcı bir hal alıyordu. havasını almayı sakın ihmal etmeyin, aracınız tüplüdür büyük ihtimalle birde tüp bağlantılarının olduğu yerde 2 taneydi sanırım vida var ordan da hava almayı unutmayın... sanırım contayı yakmamış aracınız.. bizimkindede hararet yapmıştı araba pipiriklenip contayı değiştirdik ama boşunaymış...
Hepinize Teşekkür ederim arkadaşlar... sizleri dinledikçe problem ve sıkıntılar bir nebze olsun çözülüyor...
Conta yanığının en belirgin özelliği suyu kaynatmasıdır, eğer taşma kabında'ki su fokurduyorsa conta yanmış demektir...
Bu arada motor soğuksa susuz bile bir müddet yol almanın bir sakıncası yoktur, motor susuz olsa bile hararet yükselene kadar bir müddet yol alınabilir, su sadece motoru soğutmaya yarar...mesela kaplumbağa motoru susuz çalışır, soğutma suyu devresi yoktur, tamamen hava soğutmadır...
Teşekkürler Çoşkun abi... motor sıcaktı biraz gitmek zorunda kaldık hayırlısı inşallah bişey yoktur.. sağlık olsun napalım... akşama eve gidince dediğiniz suyu gözlemleyeyim....
Akşam gittim hemen denedim abi... su kaynama filan yok... suyun rengide yeşil antifiriz rengi.. yani bişey olmamış gibi..