2005 Jazz Cvt araç almak için bir kaç ay önce satıcıyla anlaştım etmemesine rağmen değerinin üstünde bir fiyatla çünkü araç 135 binde ve servis bakımlıydı. Aracı servise gösterdim. İyi ki de servise gitmişim dışarda anlamazlardı. Ustayla uzun uzadıya konustuk bu kmlerde cvtler çok yapıyor bunu dedi kalkışta titreme var iki kere yağ değişecek düzelmezse ki büyük ihtimal düzelmez cvt kavrama kiti değişecek revizyonluk durumda olabilir dedi. Uzun lafın kısası şanzımanın minimum 2000 lira masrafı var dedi. Sonra araştırdım komple şanzıman değiştiren bile var. Aracı almadan döndüm. Bilemiyorum yenilerde durum nasıl. Ama bilmeyen bilsin 2002-2008 arası Honda otomatiği sanıldığı kadar sorunsuz değil. Bir çok insan otomatik araç bakarken hondayı sevdiği için değil herkes honda al taş gibi şanzımanı dediği için alıyor. Bir söylentiye göre 2009-2010-2011 de Jazzlarda i-shift yarı otomatik şanzıman kullanılmasının nedeni buymuş. 2012den sonraki yeniden cvtyle gelen Jazzlarda bu sorun düzeltildi mi bilmiyorum ama düzeldiği kanısındayım 2012 sonrası civic ve jazzlarda otomatik sorunu yaşayan duymadım.
Benim de düşüncem Hyundai ve Honda nın otomatik şanzımanları sorunsuz şeklinde olduğu.Benim aracım 2005 otomatik.115Binde Allah a çok şükür hiç bir sıkıntısı yok. Daha iki ay önce otomatik şansıman yağını yetkili serviste değiştirdim.Sanayideki ustam otomatik şansımanlar nazlıdır her kez anlamaz dışarda elletme sadece serviste değiştir demişti. Yazın bir müşterimizde 2002 model civarı olması lazım 1.8 hb otomatik Accord vardı hiç lpg takılmamış ve hep servis bakımlı.Sıfır almış ve halen daha soronsuz kullanıyordu. Araç tasarım olarak da çok hoşuma gitmişti. Arkadaşım da 2005 otomatik elentra var ve otomatik şansıman da sorunlar sıkıntılar bitmek bilmiyor.Pazartesi ikimiz tekrar servise gitme ihtimalimiz var. Yani bu olay biraz da kullanıcı ile alakalı bir durum da olabilir.Bazı modellerde aynı sıkıntılar çıkması kronik olarak da görülebilir haklısınız ama ben genede bakımı zamanında yapılmış,devamlı ellenmemiş ( Hareket halinde otomatik vitesi manuel olarak gibi mudahale etmek ) bu hataları ve yanlışları yapmamış bir otomatik şanzımanlı Honda veya Hyundai araçlarından biri bana göre gözü kapalı alınabilinir. İşi sıkı tutmanız ileride size extra masraf çıkartmaktan kurtarmış.Geçmiş olsun diyelim.
Sorunsuz diye birşey eğer şanzıman bakımsız ise söz konusu değil. Markadan bagımsız olarak cvt bütün şanzımanlar bana ters geliyor scoter kullanır gibi bir hissi var tek kavrama yarı otomatiklerde ise durum daha kötü sanırım sapıtmayanı yok gibi. 2 litre fazla yaksın tam otomatik olsun yada çift kavrama olsun. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Araç servis bakımlıydı, serviste beraber baktım görevliyle gecmisine. Dedigim gibi usta kronik dedi. Bir kac ilanda gördum cvt kavrama kiti degistirenler fatura eklemis 1800 lira. Bahsettigim arac 2002-2008 cvt Jazz.