Mrb arkadaşlar, forumdaki navigasyonla alakalı tüm konuları taramama rağmen tam bi sonuca ulaşamadığım için bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım almak istedim. Sorunum şu: Aslında gerekli olduğunu düşünmeme rağmen bütçemi kısmen aştığı için navigasyon cihazı almayı hep erteliyordum; ancak daha önce sizlerle de paylaştığım %40 navking ürün indirimi olunca tekrar araştırmaya başladım. Belli bi miktar gözden çıkarınca" olmuşken bütün özelliklere sahip olanını almalı" düşüncesiyle navking'in cihazlarını inceleyince bluetooth'undan geri dönüş kamerasına kadar bi çok özelliği olduğundan maxi hd modeline gözüm kaydı ama işlemcisi 400mhz. Bu kadar özellik olmasa da işlemcisi 500mhz olup fiyat olarak daha uygun navitech gibi markalar da var. Bu cihazlardan da fazla anlamadığım için minimum hangi özelliklerin olması gerektiği, işlemci hızının veya teknnik özelliklerinin alt limitleri, hangi markanın daha iyi olduğu gibi konuları günlerdir araştırıyorum ancak somut bişey bulamadım henüz. Kısaca biçok özelliği olup da verimli olmayan bi modele bi sürü para vermek durumunda da kalmak istemez hiç kimse. O nedenle bu cihazlarda en çok neye dikkat edilmeli ve hangi markaları seçmeli konularında yardım etmek isteyen ve bu konuda bilgi-tecrübe sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=10182&KW=navigasyon belki yardımcı olur..
Slm Yusuf Bey, ilginize teşekkür ederim. Verdiğiniz link başta olmak üzere arama da yaparak soruma yanıt bulmaya çalıştım ancak birebir tatmin edici bilgiye hiçbiyerden ulaşamadığım için mecburen tekrar konu açtım. Söz gelimi tecrübe sahibi bi arkadaş 500 mhz den aşağısı çok tıkanıyor, ekstra bluetooth gibi özellikler para vermeye deymez, falanca marka çok problem çıkarıyor gibivarsa tecrübelerini paylaşırsa ben de ona göre bi seçim yapıcam ayrıca bu konu biçok kişiye yol göstericektir bence. gene de teşekkür ederim.
ne yazıkki benimde bu konuda pek bilgim..tecrübeli arkadaslar mutlaka yardımcı olacaktır..bu bilgilere gercekten ihtiyaç var..