Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi marka ???

'LPG Sistemleri' forumunda semihefe tarafından 15 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam Arkadaşlar,

1998 model otomatik vites Sonata için önereceğiniz en uygun LPG hangisi?

Bu arada aldığım fiyatlar ;

- Atiker 1.000 TL
    - BRC 1.600 TL
    - Landirenzo 1.600 TL

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    BRC yada LandiRenzo olabilir, aracınız için Atiker zayıf kalabilir. BRC konusunda Adapazarında İsar otogaz ehil montajcıdır. Yine çift yoğunlaştırıcılı OMVL düşünürseniz size geçen tarif ettiğim Erenler Atatürk sanayi sitesindeki arkadaşlarda ehil montajcıdır.

3. z0dyak

z0dyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ayaz
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Arkadaşlarım, Ben Arabama Tüp Taktırmak İstiyorum, Fakat Tüp Fazla Büyük Olmasın, Yani Bagajımı Fazla Kaplamasın.Marka ve Litre Olarak Ne Önerirsiniz, Vereceğiniz Tüp Örneklerinde Full Depo Kaç Km Falan Gider, Bunlarıda Yazıp Beni Bilgilendirirseniz Sevinirim.Saygılar ve İyi Forumlar

4. kepuze

kepuze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    babam da 2.3 t5 volvo s60 var onda da brc takılı bence kesinlikle brc pişman olmazsınız

5. ebaltaci

ebaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1999 model sonata 2.5 v6 atiker marka sıralı kit var sorunsuz fazla para verme bence

6. ahlatci

ahlatci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar
    Aranıza yeni katıldım.İlk arabamı aldım.
    hyundai accent 2005 model,1.3 Admire ,85 beygir,benzinli.
    Lpg taktırmak istiyorum sizce hangi marka iyi olur.Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

7. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Tüp fazla büyük olmasın derken LPG tankından bahsediyorsunuz sanırım. Bu tankların büyüklüğü her markada istediğiniz ebatta bulunur.Simit de olabilir silindir de.60 lt olanı da var 28 lt. olanı da. ve hangisi kaç km. yol yaptırır sorunuzun cevabı da netleştirilemez.çünkü aracınızın silindir hacmi,şehir içi şehirler arası, yük durumu, sürüş alışkanlıkları ve vites seçimi gibi etkenlerden dolayı sonuç çok değişkenlik gösterir. Ben Aydın'da yaşıyorum LPG sistemini aracım daha bayiden çıkmadan sıfırken taktırdım.BRC kullanıyorum evvelki arabamda da BRC vardı.önceki ford taunustu şimdi 2011 ERA 1.6 var. şimdiki ERAbamda 32 lik tank koyduk güvenlik payı otomatik ayrılıyor ve yaklaşık 28.5 litre LPG alıyor.Aydın'dan Isparta'ya (300 km yaklaşık) götürüyor.Ama şehir içinde tabi ki o kadar yol yapamıyoruz. Değerlendirmek size kalmış.

8. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Hayırlı olsun kardeş,hoşgeldin. Piyasada pek çok marka var.Ben BRC kullanıyorum sorunum yok.2011 ERA 1.6

9. ahlatci

ahlatci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BRC 1500TL ATİKER 1000TL CİVARINDA.KALİTE OLARAK NASIL SİZCE

10. z0dyak

z0dyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ayaz
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

Evet Tahirabi,LPG Tankından Bahsediyorum,Aracım Hyundai Getz 2005 Model 1.3, 1340 Motor Hacmi Var, Fazla Büyük Olmasını Istemiyorum,Dediğiniz Gibi Arkadaşlarımda Simit Taktırabilirsin Dedi.Lpg Tankalrının Litresine Göre Kaç Km Gider Sorumuda Bir Tahmini Bilgi Edinmek İstedim,Mesela Sizdeki 32lik Tüp, Atıyorum 400 Km Gidiyor, Böyle Bir Düşüncelerinizi Öğrenmek İstiyorum.İlgi ve Alakanız İçin Teşekkür Ederim Tahirabi

11. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Az önce Adapazarı'ndaki İsar Otogaz ile görüştüm. Firma Atiker, BRC ve Landirenzo bayisi. Her markayı önerdi. Adamlar ticari kazanç peşinde olmadığı için pahalı olana yönlendirmedi. Atiker takalım dediler. Benim ısrarlarım sonucunda ise farklarını anlattılar. - Atiker yerli marka. Parçası her zaman kolayca bulunuyormuş. Fakat yeni model araçlarda nadiren de olsa ABS, hava yastığı vb lambaların yanmasına yol açıyormuş. Zaman zaman ufak tefek sorunları 3-5 dakikalık müdahelelerle çözüyorlarmış. Atiker sadece kendi parçaları için 2 yıl garanti veriyormuş. - BRC'yi yıllardır takıyorlarmış ve şu ana kadar bir sorunla karşılaşmamışlar. BRC Otogaz sisteminin öncülerindenmiş. 2 yıl boyunca kendi parçaları dışında aracın motoruna verecekleri 2.000 TL'nin üzerinde zararları karşılıyorlarmış. - Landirenzo yeni bayisi oldukları bir marka imiş. Şu ana kadar sorun bildirilmemiş. 2 yıl boyunca kendi parçaları dışında aracın motoruna verecekleritüm zararları karşılıyorlarmış. Fiyatlar; - Atiker 1000 TL ( Kredi kartına 10 taksit ) - BRC ve Landirenzo 1600 TL ( Kredi kartına 12 taksit ) Benim araç için 60 lt tank kullanılacak. Simit tank veya daha küçük tank için fiyat farkı yok. Cumartesi sabahına randevu verdiler. Kararım BRC veya Landirenzo. Son kararı C.tesi sabahı vereceğim.

12. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet aracıma Landirenzo marka LPG taktırdım. Şu an sadece 10 km kullandım. Şimdilik performansta herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat aracın CHECK ENGİNE lambası yanık kaldı. Sorduğumda 1.000 km sonra gideceğim ayar sırasında düzeltileceğini, muhtemelen fakir karışım nedeniyle olduğu söylendi. Yine şimdilik daha önce benzinde yaşadığım rolanti sorununu gazda yaşamadım. Tabii ki 10 km gösterge olamaz. Gelişmeleri ve değerlendirmelerimi paylaşıyor olacağım.

13. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Hayırlı olsun güle güle kullan.İlk depoyu bitirip yenisini doldurana kadar benzer sorunlar yaşaman mümkün.Çünkü ne kadar olsa tankın içinde LPG dolumundan evvel atmosfer basıncından hava vardı şu anki LPG tankınızın içinde bir miktar da hava var.Fakat ışık yanması bana tuhaf geldi.Benimkinde hiç bir zaman yanmamıştı.Şu an 19.000 km. oldu daha bir yıl olmadan.
    Manifolt delindi mi haberin var mı?

Düzenleyen : tahirabi

14. semihefe

semihefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olur hocam ya 1998 model araç en nihayetinde. Önemli olan kalıcı olmaması. Benim bildiğim manifolt delinmedi. Ama yine de sorar öğrenir ve cevap veririm.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Serdar bey eğer bizim anlayabileceğimiz bir şeyse, ve kısaca anlatılabilecek bir şeyse, pipo sisteminin sakıncalarını yazabilir misiniz. çünkü BRC bu pipo sistemini diğerlerinden farkı olarak özellikle belirtiyor. İnsanın kafasında soru işareti kalıyor. Yakın bir arkadaşım KitMTM bayii ve bu markayı önerdi ben de aracıma KitMTM taktırdım. Sonradan acaba manifoldu deldirmese miydim gibi soru işaretleri kaldı ama taktırdığım günden bu yana da hiçbir sorun yaşamadım, ne kışın ne uzun yolda her devirde benzinden hiçbir farkı yok.

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, KitMTM MTM S.R.L. 'nin ürünüdür, BRC'nin sahibidir ve kalitesi daha yüksektir. Enjektörler piyasadaki en hızlı ve en kaliteli enjektör olan japon benzin enjektörü üreticisi khein ürünüdür, prins'te aynı enjektörü kullanır. Bence çok iyi bir kit tavsiye etmiş arkadaşınız. Pipo olayı ise bencetamamen tüketicinin gözünü boyamak içindir, eskiden denenmiş ve randıman alınmamış bir sistemdir, benzin enjektörlerinin altına girdiği için benzin enjektörlerini ve rail kütüğünü geri çekmektedir, bu da benzinde kullanımda spreylenen benzinin sprey yapısının tasarım dışına çıkmasına yani usta tabiri ile işemesine neden olur. Aynı şekilde gaz enjeksiyonu içinde verimli olduğuna inanmıyorum. Pipo iptali yapan bir çok vaka internette mevcut. En sağlıklı yöntem manifoldun enjektöre yakın bir yerden delinerek nozul takılmasıdır.
    Düzenleyen : Serdar

18. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Bir artı ve avantaj olarak bildiğimiz pipo neymiş de haberimiz yokmuş. Teşekkürler bilgi paylaşımı için.

19. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1,5 yıl- 20.000 km dir sorunsuz bindiğimden zaten kalitesinden şüphem yok. Zaten montaja gelen araçlar genelde lüks otolar. Pipo sistemi ile alakalı olarak açıklamanız içinde teşekkür ederim. Az çok fikir oluştu kafamda.

20. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Ben de bundan evvelki arabamda da şimdikinde de BRC kullanıyorum sorunum yok memnunum.

Bu Sayfayı Paylaş