Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi Lastik? Michelin Energy'mi, Alpin'mi?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda zinarturgut tarafından 23 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar yaptığım kazadan önce virajlarda zaten kendimi sıkıntılı hissediyordum. İyice yavaşlamıştım ama maalesef kaza kaçınılmaz oldu. Lastiklerin o zeminde fazlasıyla kaydırdığını gördüm. Kaza öncesinde Bodrum çıkışındada yine aynı sorun vardı? Araç 27.000'e gelmek üzere. Bu kmde lastik sertleşebilir mi? Ayrıca bu nedenle latiklerimi değiştirmek istiyorum. Aracı ağırlıklı olarak sahil kesiminde kullanıyorum. Bu sebeple normal yaz lastiği Michelin Energy'mi alayım, yoksa Kış lastiği Michelin Alpin'mi? Benim için önemli olan ıslak zeminde çok iyi yol tutuşu olması. Tavsiyeleriniz varsa ayrıca sebepleriyle öğrenmek isterim. Karda zincirle idare ederiz. Önemli olan yağmurlu hava...

2. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Michelin nin her serisi harika inan bana karda zincir takmana bile gerek kalmıycak

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    michelın gercekten çok iyi..agilis serisi vardı bizde..

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tekrar tekrar geçmiş olsun hocam.Ben ilk önce kendi kullandğım lastiğini söliyeyim 2,5sene kışın önlerde michelin alpin arkalarda goodyear hyrogrip kullandım.Çok fazla riske atmadı arkalar beni.Normalde zaten performans lastiği yaklaşık 50bin kmye yakın bi yol yaptım ve lastiklerin performansı hiç düşmedi.Bu yüzden 4 tane goodyear hyrogrip alın derim ben.Özellikle yağmur performansı ve asfalt performansı sizi şaşırtacaktır buna garanti verebilirim.Yağmurda su birikintisine girdiğinizde Örneğin aracınızla 100km süratle gidiyorsunuz su birikintisine girdiğinizde aracınız sağa sol dalma yapar ve resmen biyere çarpmış gibi olursunuz arabanın içerisinde.Bana lastiği aldığım adam 185x55x14e 138ytl fiyat vermişti(3seneye yakın bi süre önce)Bende çok pahalıymış ne özelliği var bunun dedim.Oda yağmurda dalmayı en asgariye indirildiğini arabanın sağ sol yapmadan su birikintilerinden geçiçeğini söledi.İnanmadım başka lastiğe bakalım dedi.Kardeşim dinle beni bak benim arabamdada aynı lastikten var dedi(bmw 3,20ci)Takalım lastiklerini sonra senle bi tur atalım bakalım ozaman fikrin değişecekmi dedi.Yola çıktıktan sonra lastiğin kalitesini ve verilecek fiyatı hakkettiğini anladım.

Bu lastik benim sürüş stilime ve ağır koşullarda bile emliyeti bırakmadan yolda tutunduğunu gördüğüm için bu lastiği öneriyorum.Ayrıca ilk aracımda vardı bu lastik 18 yaşındaki bi kişi ilk hevesle neler yapabilceğini düşünün 2,5 yılda bu lastik eskimedi ve aracımın üzerinde gitti.

Siz kışı zincirle falan atlatırım dediğiniz için bunu söledim.Şöle daha iyi olur aslında(ama bütçeniz uygun mu bilmiyorum)aynı benim yaptığım gibi önlere alpin arkalara hyrogrip.Yaza girerkende 2 adet daha hyrogrip alıp kar lastiklerinizi sadece kışın kullanırsınız.Antalyada yaşıyorsunuz zannedersem.Antalyada pek kar olduğu görülmemiştir.Ancak yağmurları beterdir.Siz kullanıcaksınız hocam karar sizin.

Düzenleyen : hundahaiyi

5. Misafir

Misafir Guest

Lastikçi bir tanıdığım benim Skoda'ya Ceat diye bir lastik takmıştı ben o lastiği tam dört sene kar yağmur kullandım ve bir kere bile zincir taktığımı hatırlamıyorum, hatta kar yağdığında Kavacık'a çıkan rapmayı bile tırmandım.

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    zinar madem karlı kışlı yerlerde kullanmıyorsun o zaman yüksek performans lastiklerinin ıslak zeminde iyi olanları var onları tercih et.mesela marshalın matrac serisi tx ve fx modelleri güzel,kumhonun ecsta spt ku31 modeli güzel,maxxisin v desenli bir modeli var......

7. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Lastik işini pek anlamıyorum hadi kış lastiğinin özelliğini biliyozda yaz lastiği nasıl oluyor Yani kış lastiğini yazında kullansak ne zararı olur fazlamı yakar araç dört mevsim lastikler izmirde yeterlidir heralde ama kış lastiğinin yazın kullnılmasının sakıncası nedir acaba?
    Benim getzin 1. yılı dolmak üzere arkadan gelen o tıkırtının kesin kesileceğini bilsem değiştircem de emin değilim 1 sene daha kullanyım diye düşünüyorum...

8. Misafir

Misafir Guest

Yaz lastığı ile kış lastığının arasındaki fark şudur, kış lastığında kar'ı ısırsın diye kılcal kanallar vardır ve malzemesi çok yumuşaktır, sebebide kışın lastik sertleşmesin diye aksi takdirde kılcal kanallar kapanıp kar'ı ısıramaz.

Kış Lastiği..............
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

9. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kara;
    kış lastiği 10 derecenin altında hamuru ideal yumşaklıktadır, yaz lastiği 10 derece üstü. yaz lastiği 10 derecenin altında sertleşeceğinden daha çabuk kayar

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yazın kullandığınızda hem lastiğin ömrünü bitirirsiniz.Hem aracınız normalden fazla yakar,hem çok ses yapar yolda,hemde yol tutuşunuz - olarak size geri döner.

Düzenleyen : hundahaiyi

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Yazın kar lastiği kullanmak yakıtta %10-15 farkettirir.lastikler yolda aşırı şekilde ses yapar heleki kuru yolda 110 km/h geçildiğinde bıktırıcı şekilde ses yapar.

İzmir'de kullanılacak en ideal lastik "marshall matrac tx ku17" 'dir.hem ıslak zeminde hemde kuru zeminde müthiş bir performansı vardır,eğer değiştirmeyi düşünüyorsanız bu markayı takın....ses olarakta en sessiz lastiklerden birisi diyebilirim.

12. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkürler izmir de genelde 4 mevsim kullanılıyo izmirin havası avantajlı oluyohttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

13. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Memleketiniz'in hava koşullar güzel tabi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    marshall nedir iyi bi lastk midir ilk defa duydum googleden bakıyom da bizim ebatlarda olanı pek yok hep yüksek araçlar için olanı var galiba lastiğini bulamadım

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    daha önce izmirde uzun yıllar kaldım,izmirin havası hiç bir memlekette yoktur.izmirde 4 mevsimlik lastik kullanmanın hiç bir mantığı yoktur.biraz önce söylediğim marka gibi yaz lastiği kullanılması daha iyidir.hemyol tutuşu hemde tasarruf açısından...

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9

17. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Var hocam var.Bazzen nette stokta bulunmaya ürünler çıkmayabiliyor.

18. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ama yaz lastikleri yağmurda kaydırmıcakmı (allaha çok şükür şuanda bir kaç saattir çok mükemmel yağmur yağıyohttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif)

19. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Performans lastiklerinin bilinmedik ismi yağmur lastiğidir
    ustam.Yukarıdaki resimdede görüceksiniz 2 tane su tahliye kanalı var
    lastikte.Yağmur ve performans için.Bilindik adıyla performans
    lastikleri seçilmiş kaftan.

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş bu söylediğim lastik tam yağmurda kullanılacak lastiktir aynı zamandada yaz(performans)lastiğidir anlatabildinmi?mesela kumho ku31'de aynı şekilde bir lastiktir.

Bu Sayfayı Paylaş