Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hangi Hoporlörleri Alayım

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda GRAFTT tarafından 29 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim tercihim cadence-sony-sierra olur sırasıyla, çünkü sierra 13cm, diğerleri 16, sierranın 16lığını bulursanız uygun fiyata daha iyi olur.
    ben de benzer bir seçim yapıyorum, ama 80 watt rms ve üstüne bakıyorum, bunların fiyatı baya uygunmuş.
    bu arada şimdi farkettim, sierra kutusunun üstünde 50 watt rms yazıyor,ilanda 60 yazmasına rağmen???

Düzenleyen : yanlayanaccent

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şimdi düzelttim Sierra ilanı.

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ürünlerin mıknatıslarına bak.
    hangisi daha kalın ve geniş ise en iyisi odur.

5. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bence mid bas al derim 16 cm olanından al kolon olayı artık ön kapı içlerinde bitti bence arkayada pıoner 6985 temiz tamir görmemiş kolon koydunmu müzik dinlemenin tadına doyamazsın arabanda

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Alpine dinledim çok kaliteli 60 rms ses çok güzel inceden hafif ciddi
    olmayan bir anfi ilede beslerseniz çok çok memnun kalırsınız. Alpine spg c2 16cm 60rms

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeni birşey daha öğrenmiş oldum teşekkürler.

Benim amacım aracın kapılardaki kolonlarını değiştirip, Pioneer 8350 sd teyp taktırmak. Amfi vs kullanmayacağım için sanırım mid'ler pek istenilen düzeyde ses vermeyecektir. Çünkü alacağım teyp 4x50 watt çıkışlı.

Bir önceki arabama lpg taktırmaya kıyamadığım için sattım, o derece.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mid takımının amacı zaten güç değildir, öncelikli olarak kaliteli müziktir. klasik sistem hoparlörlere göre mid takımı belirgin şekilde daha kaliteli ses çıkartır. yani sizin amacınıza uygun

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    teypden direk vericekseniz sesi bence coaxcial kaliteli bir kolon alın size dediğim alpine şu anda piyasadaki en kaliteli kolondur.. boşuna paranızı parazit ve boğultu dinliyceğiniz kolonlara yatırmayın 20-30 tl fazla verin kaliteli bir şey alın.

component yani mid takımlar illaki anfi ister çünkü teybin gücü yetmiycekdir beslemeye sesde bozulmalar olucakdır compenant takımlarda mid alt tonları ve orta frekansları çalar haliyle illa bir basa ihtiyaç duyucakdır
    bose ve harmann sistemli fabrikasyon araçlarda bile öne 3 yollu compenant takımı yada 2 yollu comp takımı arkaya ise bas koyuyorlar akustiği sahnelemede müzikdeki tonlamayı doldura bilmek için..

coaxcial 3 yollu 4 yollu kolonlarda bunlara ihtiyaç olmaz zaten 3 yollu kolonun üstünde kendi midi bası tizi var teypde beslerse ve kolonda kaliteli kağıtta yazılan verilerin dışında gerçek değerleri veren bir kolonsa orta sınıf bir ses sistemli araç kadar kaliteli ses alırsınız müzikde kaliteye önem veriyorsanız üç beş fazla verin güzel bir kolon alın derim..

bu gün arkadaşın yanındaydım arkadaşım tesisatçıdır içerde 2010 model a6 3.0tdi yapıyorlardı sahibi infinity kappa almış komple aracı infinity yapıyorlardı üstünden çıkan fabrikasyon bose kolonlarıda 2010 avensise taktılar a6 yı dışarı çıkardılar avensisde anfi falanda yok a6 dan çıkan orjinal 3 yollu 20 cm lik bose ler önde arkadada a6 nın arka kapılardan çıkan bose baslar var içerde bir tane laguna vardı sahibide güya şu amerikan markası diye bilinen meşhur bir çinmalı var aslen amerikan markası gerçi doğru ama türkiyeye gelenlerin hepsi çin malı diyelim anlıyan anlar lagunanın önde bir takım 120 rms lik comp arkada 1 takım comp aynı markanın bası ve anfisi vardı araba çığırmakdan öteye gidemedi sadece çığırıyordu ne müzik vardı ne bir şey tizler ciyaklıyor baslarda güm güm vuruyor sahibide ona tesisat diyordu avensisde müziği sonuna kadar açdık lagunayı kapatıp öyle bam tıs bam tıs yüksek bir ses çalmadı sadece müzik çaldı lagunanın sahibi bu araçda kaç tane anfi var müzik ne kadar harika çalışıyor sanki keman piyano aracın içinde dedi.. kaldıki o bose ler en fazla 20 rms bir şeydir ama bir müzik çalıyordu sahnelemeyi o kadar harika yapıyorduki kolonlar müziğin içindeki her bir çalgıyı duyabiliyordun gayette yüksek tonajlı çalıyordu..

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim için fiyatta bir yandan önemli, Teyp için 300 lira ayırdım ve alacak olduğum teyp belli Pioneer 8350sd. 2 çift hoporlör içinde en fazla enfazla 100-150 lira verebilirim. Nedenini sorarsanızda almış olduğum arabam sahibi fabrikadan nasıl çıktıysa öyle kullanmış, camlardaki etiketleri bile çıkarmamış. Şu anda sadece aydınlatmada kullandığım led ampuller 60-70 liraya maal oldu. Lastikleri taktırmak vs toplamda baya bir külfetli oluyor açıkcası.

Yoksa en iyi kolon olarak olayı ele almış olsam alırım 2 çift Jbl mid-bass, ama işin diğer kısmındada maliyet + bütçe ağır başmış oluyor...

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Söylemiş olduğunuz kolonlar dediğiniz gibi çok kaliteli çok iyi verimli olabilir ama benim cebim ona uygun değil. 2 çift alsam 300 lira para tutuyor, ki 2 çift kolon alıcam. Kolonları cam filmi yaptırırken taktıracağım için cam filmide 120 lira, yani baya bir maddiyat.

Bu sebeple dikkatinizi çektiyse nette bulduğum kolonlar geneldee fiyatları birbirine yakın olanlardır, bütçemi zorlamamak açısından.

Bu yönde yardımcı olup aradığım kraterlere uygun kolon seçmemde yardımcı olursanız sevinirim. Şunuda belirtmek isterim Getz aracımda yan ayna kısımlarında fabrikasyon tiz mevcuttur.

2 çift kolon için bütçem 100-150 lira arası, 150 lira bile en son uç limit benim için...

12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    onu gördüm zaten ama güzel müzik para = kalite işi bakın bende tesisat yapıcam 3 aydır topluyorum ve sanırım ancak haziran temmuz gibi tesisatı takabilicem maddiyattan ziyade sabır işi her ay bir parça bir şeyler alıyorum kendimi zorlamadan yormadan ancak işde..

bende orjinalciyim her şey orjinal yerine konulucak şekilde olmalı o yüzden zaten size alpine dedim eğerki 10-20 tl lik kolonlardan birini koyupda hangisini alıyım deseydiniz yazmadım bile ama kaliteli istiyorsunuz ondan dedim size tavsiyem bir ay bir takım alın gerekirse 2 ay sonra diğer takımı alın ama kaliteli müzik dinleyin..

alternatif olarak kenwood 3 yollu kfc e1362 yada e1662 ikiside aynı kolondur 13 13cmliğidir 16 olanda 16 cmliğidir fiyatlarıda 60-70 tl civarıdır önerebilirim 200watt 35rms dir

birde dinlemedim ama markadan ötürü önerebiliceğim jvc cs-v527 2 yollu 40 rms lik kolonu var jvc nin kötü mal üreticeğini sanmam ama dinlemek lazım genede tabiki dinlemeden kolon almayın sakın..

sizin verdikleriniz içinde en iddalı olan sierra 60 rms demiş coax bir kolon için çok iddalı bir rms değeri ne kadar gerçek araştırmak lazım.. birde dinlemek lazım tabiki eğer gerçek değerlerse seside güzel ise o fiyata alınır..

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yardımın ve detaylı açıklamaların için teşekkürler panzer. Alacak olduğum kolunu deneme imkanım sanırım olmaz, çünkü netten sipariş vereceğim. Oto muzik işi yapan yerlerde ise ya aradığım kolonlar yok yada olsa bile 60 lira ise onlar 100 liralardan bahsediyorlar.

Arabam için; lastik ve jantım mevcut. Eibach yay + film + teyp + cam filmi + 2 çift kolon, sadece bunlar 1000 lirayı geçiyor, lastik jantım olmasa 1.300 lirada onlar.

Bahsettiğin diğer kolonlarada bakıcam hemen, bana hem kalite hemde fiyat olarak makul kolon bulurum...

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    komponent takımları sesi filtre ederek bas tonları ve tiz tonları ayrıştırıp, bu tonlarda gürültü üretmeyecek kolona gönderir. bu nedenle koaksiyel hoparlörlere göre ses kalitesi çok ama çok farklıdır.
    aynı markanın benzer rms değerlerindeki koaksiyel ve komponent takımını standart teyp çıkışına bağlarsanız aradaki farkı net olarak görürsünüz.
    otomobilde zorunluluk olmayan ve zevk için yapılan bir iş için insan tabii ki maliyeti önemsiyor. ben de benzer düşünüyorum, ben kendi fabrikasyon teybime komponent denedim aradaki farkı gördüm ve koaksiyel yerine komponent takmaya karar verdim. şimdi pionner 9350sd teybin çıkışlarına komponent alacağım. 75 watt rms civarı 16 cm çapındaki komponentlere bakıyorum ben de.

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Mid-bass kolonlarda epey bir para tutuyor yavv. JBL GT5-650C 16cm Mid Bass Takımı 125 lira.

Şu anda sizlerinde yardımlarınızın doğrultusunda aşağıdaki kolonlardan birini seçeceğim.

Sierra http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-sierra-coaxel-kolon-16-cm-77109255/detay/

Sony http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-sony-xs-gtf-1626-16cm-oto-hoparlor-62512264/detay/

JVC http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-16cm-jvc-kolon-2li-tizli-sok-kampanya-kapinda-ode-55740592/detay/

Sierra hem fiyat hemde güç bakımından sanırım çok iyi ama netten sipariş vereceğim için biraz kuşku duyuyorum acaba imitasyon vs olabilirmi diye ? SIERRA BÖLGE BAYİSİNDEN YAVUZ ELEKTRONİK diye ibare düşünlmüş. Muallakta kaldım gerçektende.

16. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    geçen gün albea nın üstündeki sunny teybe roadstar diye bir component takım takmışlardı pionner getirtiyormuş türkiyeye yani pionnerı getirten firma orta kalite bir şeymiş ama sesi orjinal teybe bağlanmasına rağmen yeterli geldi bana.. dinledim fena değildi bir bakın onlarada isterseniz.fiyatlarıda 50-60 tl civarıymış.. ama tabi rms değerleri nedir hiç bir bilgim yok

Düzenleyen : panzer

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  18. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu dediklerim component ama normal kolon alıcaksan bence bilindik markalardan şaşma değmez çünkü bilindik kaliteli markalarında kolonları ucuz componantları pahalı.

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yukarıdaki 3 kolondan sıralama olarak hangisini seçerdiniz peki?

20. saffetustun

saffetustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence arkalara pıoneer 6993 veya 6994

önlere ise jbl gto 6508c (çok kullandım süper bir componentdir)

Bu Sayfayı Paylaş