Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hakkımızı arayalım..

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda formator tarafından 22 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

Era sahibi arkadaşlarımızın neredeyse tamamının şikayetçi olduğu alt takımlardan gelen (benim kullanılan kalitesiz amortisörden kaynaklandığını düşündüğüm) gürültü sorunu, özellikle soğuk havalarda malumunuz iyice artıyor. Çok kısa bi süre önce almama ve çok titiz kullanmama rağmen 2010 aracım en ufak tümseklerde lokur lokur özellikle arkadan gelen ve her geçen gün artan ses sorunu var ki bu da hepimizi aracımıza binenlere karşı rezil edip, gidip o kadar parayı hyundai'ye verirsen olacağı bu gibi, sevimsiz cümleleri duymak durumunda bırakıyor.

Ben uzunca bi süre Eskişehir'deki servisle cebelleştim ama normal deyip başından savıyor bi de üstüne dalga geçiyorlar. Müşteri hizmetlerini aramak da sadece faturayı kabartıp bi de onların ilgisizliğinden kaynaklanan sinir krizinden başka bişeyle sonuçlanmıyor.

Ben de diyorum ki, en azından %80'i mizde bu sorun var ve forumda açılan konulardan da belli zaten bu nedenle birlik olalım ve hakkımızı arayalım. isterlerse pekala süspansiyonu güçlendirecek revizyon ya da iyileştirilmiş parça üretebiirler. Bu konudan muzdarip olup da birlikte hareket etmek isteyen tüm arkadaşlar bu konu altında toplanarak yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışalım.

O kadar emek verip zor zahmet biriktirdiğimiz paramızı verip(ben 32bin TL verdim ki bana göre çok para) bu sorunlarımıza karşı hiç ilgi göstermemelerini hak etmiyoruz. Gelin kayıtsız kalmayıp elimizden ne geliyorsa birlik olarak yapalım.

Not: Alırken aklın nerdeydi, test sürüşü yapmadın mı .. gibi düşünceye sahip olanlara da saygı duyuyorum ama burdaki şikayetleri de göz önünde bulundurarak test aracında özellikle dikkat ettim ama onda öyle bi sorun yoktu. Demekki isterlerse çözebiliyorlar..

2. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bizde de var aynı sıkıntı. Ben daha servisle görüşmedim. Sizin amortisörleri değiştirmeye yanaşmadılar mı ? Ben ilk bakıma gittiğimde amortisör değişimi yaptırmayı düşünüyorum ve sorunun hallolacağını düşünüyorum.

3. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    günaydınlar. muhalefet olmak gibi olmasın ama benimkinden hiç lokurdu gelmıyor. daha oncede bu şikayetten çok okudum forumda ve birçok kere tümseklerde çukurlarda denedim ses duymaya çalıştım ama ya ben farkedemedim yada gelmedi. bunu denerken farkettiğim şey ise yol tutuşunun sarsıntılarda çok zayıfladığı

4. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Keşke hallolsa. Bana dedikleri arka amortisörleri değiştirdik. Ses aynı tekrar sökmek zorunda kaldık(araba deneme tahtası ya). Sorun oldğunu kabul edip. Çözemeyince bunların arkası bağımlı süspansiyon ses normal demeye başladılar. Belki de hiç değiştirmediler bile. Önden sadece soldakini değiştirdiler ki amortisör tek değişmez biliyosunuz ama önlerdeki asıl sorun fren kaliperlerinde. Kısacası servisle bu iş çok zor bence çünkü hem çok bilgisiz ve ilgisizler hem de assana güvenip müşteriyle dalga geçiyorlar.
    Düzenleyen : formator

5. ck3452_

ck3452_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar bu sorunun çözümü şudur:aracınız garantili 5 yıl 100.000 km boyunca sonucta üretici firma bu araca garanti vermiş en yakın servise götürüp garanti uzmanıyla konuşup teste çıktıktan sonra sorun çözülebilir.

6. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlginize teşekkür ederim ama dediğinizi en az 15 defa yaptım. Dikkat ederseniz birlik olma önerisini de müşterilerini rezil etmelerine yönelik olarak getirdim. Zaten o şekilde sorunum çözülmüş olsaydı başta ben olmak üzere hiç kimse bununla alakalı bi topic açmazdı.

Sanırım konu da "benim sorunumu çözmek için birlik olalım şeklinde algılanmış" ama şunu söyliyim ben bu sorunu cebimden para ödeyerek de çözer ya daen kötü mahkemeyle yıllarca uğraşırım. Ama ben istiyorumki mağdur müşteriler hangi konuyla alakalı olursa olsun birlikte hareket ederek haklarını sonuna kadar alabilsin. Ben detahminen 30. gidişimden sonra pes etmiştim ama hakkımızı niye almaya çalışmayalım diye düşünüyorum. Eğer bu konudan muzdarip arkadaşlar burada fikirbelirtirse mutlaka bi yol bulacağımız inancındayım.

7. ck3452_

ck3452_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu araclarda virajlarda daha iyi yatması için gazlı amartisör kullanılmıştır süspansiyon serttir bu bütün araclarda öyle yanlız sizinki aşırı lokurdama yapıyorsa o zman een yakın servise gitmenizde yarar var bu konuyu anlatın servise yardımcı olacaklardır.

8. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    lokurtu sesi soğuklarda daha fazla duyuluyor.
    Düzenleyen : ultraviolet

9. ck3452_

ck3452_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    amortisörün içinde gaz ve yağ var o yağ arac soğukta durduğunda aşağı çökme yapar ve bu da ilk harekette biraz lokurtu yapabilir ama zamanla yağ yukarı doğru hareket ettiğinde ses ortadan kalkar bende bu konuda direk cotechle konuşup size cevap yazıyorum...

10. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teyp kapalıyken bi tümsekten gectim bana öyle bi ses gelmedi normal lastik sesi geliyor tak tuk diye sizinkiler cok anormal şekildemi duyuluyor

11. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benim araç daha kalkar kalkmaz hemen başlıyor lokurtu sesi. Minik taşlardan bile geçerken sürekli olarak lokur lokur ediyor. Hiç durmaksızın. Öyle aşırı sarsıntıya gerek yok. Araç yürümeye başlıyor o sırada lokurtu da başlıyor

12. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yoğun olarak önde mi arkada mı? Bu arada eğer servisten bi sonuç alamazsanız teklifim bu sıkıntıyı çeken arkadaşlarla birlikte hareket ederek çözüme ulaşmaya çalışmamız..

13. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu yazdıklarınız zaten bilinen şeyler sıkıntı şu: birden fazla servise defalarca gitmeme rağmen baştan sorunu kabul edip çözemeyince hiç bişey yok deyip bi de müziği açın duymassınız şeklinde dalga geçerek başından savıyorlar.

14. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bende yeni aldım ancak henüz böyle bir sorunla karşılaşadım, yalnız ilk aldığımda arça biraz sertti ve lastik havalarına baktığımda ise 45-37 arası değişen hava basınçları vardı hepsini 30-32 aralığına getirdim ve şimdi normalleşti.
    ama ileride böyle bir sıkıntı yaşarsam buraya yazarım.

15. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlginize teşekkürler Engin Bey,

Sizin söylediğiniz de benim tezimi destekliyor zaten, ortada bi sorun var. Eğer amortisör yapısından olsa siz de Eskişehir soğuğunda kullandığınıza göre sizde de olması gerekiyordu. Benim aracım da çok yeni eğer bu sesler normalse o zaman ses çıkarmayan sizin aracınız anormal. Kısaca servis ve assan bi şekilde bizi başından savıyor ve benim amacım da bu topicle mağdur arkadaşlarla birlikte bi çözüm bulup birlikten güç doğar düşüncesiyle sorunlarımıza çözüm bulmak.

16. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Ben de aynı husustan muzdaribim.Farklı bir başlıkta uzun uzadıya yazdığım için alıntıdır.

17. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Siz hangi aşamalardan geçtiniz. Servisle sıkıntı yaşadınız mı? Yani yazdıklarınızın dışında.

Ben artık ne gerekiyorsa yapıcam. Eğer birbirimize destek olursak somut bişeye ulaşabiliriz bence ama kimse destek vermese bile en kötü ihtimal dava edicem.

Bu arada ben de yıllarca Kayseri'de görev yaptım. Muhtemelen ordaki servis sizi çıldırtmıştır.
    Düzenleyen : formator

18. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Walla üstadım henüz çıldırma aşamasına gelmedim ama,bunun nedeni çok da üzerine düşecek vaktimin olmayışı.Böyle fırsat buldukça hem netten hem de servise gittikçe ustalardan çözüm aramaya çalışıyorum.Az önce Hyundai Kore ye mail attım.Konuyu anlatan mail ne yazık ki başlangıcı İng ama gerisi Türkçe.Belki bir geri dönüş yaparlar en azından Hyundai Assan üzerinden diye.Aslında şöyle bir önerim var.Böyle bir sıkıntısı olan herkes www.Hyundai.com adresine bireysel olarak mesaj bıraksın.İngilizcesi olanlar ingilizce,olmayanlar türkçe.Belki bir baskı grubu oluşturabiliriz.
    Gerçi değerli mod Coşkun bey bu ve benzer konulardaki başlıkta bulunan şikayetleri yetkililer ile paylaşacakmış.Ama özellikle bu ses mevzuunu spesifikleştirmek adına bu mesaj gönderme işine eğilmek gerek diye düşünüyorum.
    Bu arada Kayseri Gürpınar için iyi şeyler söyleyemeyeceğim.Beklentimin çok altında.Adamlar 1.4 Team de arka sis lambasıolup olmadığı hakkında bana verdikleri cevap (Araç serviste,ellerinin altındayken) yok idi.

19. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ben aracımı 0 km aldım yaklaşık 9 aydır kullanıyorum ve demin dışarıdan geldim km saatine baktım tam 5745 km de.
    bugüne kadar ne amortisörden lokurtu duydum ne rot başlarında tıkırtı geldi.

ben istanbulda yaşıyorum.
    yeni yapılan sessiz asfaltlı e-5 çıktığımda sanki araba altımdan yağ gibi kayıyor.

ama sorunların yaşanmaması için arabaya dikkat ediyorum.
    mesela kasislere girerken yavaşlarım ve çapraz girerim.
    çukur gördüğümde kaçarım ya da mecburen çukura girmem gerekirse yavaşlarım ama çukura girdiğimde asla frene basmam.
    amortisör hasarları, genelde bu yüzden oluyor.

Düzenleyen : kentaur

20. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle ilginize teşekkürler. Siz bi de benim ne kadar titiz kullandığımıı görseydiniz bana bi arkadaşımın dediği gibi "arabayı senden almak lazım herkes bu kadar dikkat etse araba eskimez" derdiniz. Emin olun sorun kötü kullanımdan değil, soğukların artmasıyla giderek artan servisin gideremediği ve kaynağını net bilmediğim bişey ama bulup ne gerekiyorsa da yapıcam ve tüm arkadaşlara da aktarıcam.

Bu Sayfayı Paylaş