Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hakem Heyeti Ve Teknik Servis Maceralarım :)

'Sohbet' forumunda Samuera tarafından 26 Haziran 2017 tarihinde açılan konu

1. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    İyi günler forum sakinleri. Gece gece tatsız bir olay yaşadım ve henüz 3 gün önce aldığım HP marka laptopumda ışık sızması olduğunu fark ettim.Yarın ilk iş gidip iade talebinde bulunacağım.Şimdi gelelim konu başlığı neden hakem heyeti ve teknik servis maceralarım :)

Macera 1 Lg G4
    LG G4 kullanıyorum.Telefondan çok memnundum ancak kronik bir sorun yüzünden anakartı değişti anakart değiştikten sonra hayalet ekran diye tabir edilen ekrandan görüntünün gitmemesi sorunuyla karşılaştım.Bir görüntü ekranda uzun süre kalınca siz kapatsanız da kalmaya devam ediyordu.Yetkili servise verdim genel merkezi aradım twitter üzerinden şikayetimi yazdım.Bunu sorun olarak görmediklerini söylediler baya bi didindim uğraştım teknosa aracılığıyla tekrar servise verdim en sonunda benden illallah demiş olacaklar ki ekranımı değiştirdiler.

Macera 2 Toshiba Laptop
    Lg G4 ün anakart sorunundan sonra ekran sorunundan önce toshiba marka laptopum ortada hiçbir sebep yokken kapandı.Servise verdim.Servis İzmirde sorunu çözemeyip İstanbula yollamış İstanbul'da laptopa format atıp bana geri yolladı :) (Sanki ben format atmayı bilmiyorum) Sorunum tabiki geçmemişti Anakarttı hatalı ekran kartını aktifleştiremeyen bilgisayara format ile çözüm bulunduğu nerde görülmüş.Tekrar verdim servise yasal tamir süresi olan 20 iş gününü 5 gün geçirdiler ve ben gidip değişim talebinde bulundum.Nasıl olduysa o kadar süre tamir edilemeyen laptop bir anda tamir edildi ve geldi değişim talebimi reddetmişler. Laptopu geri almadım ve gidip İl tüketici hakem heyetine şikayette bulundum.5 ay gibi uzun ve bir o kadar bilinmezlerle dolu bir süreçti.Adamlar her hangi bir takip kağıdı vermiyorlar.Takip kağıdı vermeyi bırakın şikayet ettiğinize dair bir belge bile vermiyorlar.Doğal olarak acaba kayıp mı ettiler acaba işleme mi koymadılar ne zaman gelir bu sonuç diye kara kara düşündüğüm 5 ayın sonunda karar geldi ve hakem heyeti ürünümün değişimine karar verdi.Tekrar gittim ürünü aldığım yere (Vatan bilgisayar (Uzak durun ) ) firmaya yazdık onay verirlerse değiştiririz yoksa değiştiremeyiz dediler. Hal bu ki ben onlardan şikayetçi olmuştum firmadan banane ! Firma değişim talebimi reddetti :) Bedel iadesi yapabileceklerini söylediler.Daha fazla uğraşmamak için bedel iadesini kabul ettim ve 3 gün önce bedel iadesini almak için vatan bilgisayara gittim. Laptop'u 9 taksit aldığım için 9 taksitle bedeli geri ödeyeceklerini söylediler ancak oradan bir şey alırsam fiyattan düşeceklerini söylediler ve özelliklerini beğendiğim bir laptopu aldım.

Macera 3 HP

Laptopu aldım özellikleri vs eski bilgisayarımın dengi ancak dengi alabilmek adına eski cihazımın fiyatının üzerine 700 TL gibi bir rakam daha ödemem gerekti. Laptopu aldım eve geldim steam'in uygulama çerçevesini bilen bilir üst taraf alttakinden bir tık daha açık oluyor ama benimki bir değişik açıktı düzensizdi.Dedim Toshibanın ekranı parlaktı bunun ekranı mat herhalde o yüzden sana garip geliyor.Ancak bu gece Şans eseri oyuna girerken düz siyah bir ekranda ekranın sol üstünde fark ettiğim açıklığın aslında ekranın 4 yanında olan ışık sızması olduğunu fark ettim ve şok oldum.
    Şu fotoğrafta gördüğünüz açık renkler kameranın kalitesizliğinden değil ekrandaki ışık sızmasından kaynaklanır :) hatta bu ışık sızmalarının bir kısmı gözükmüyor sol üst tarafta alttakilerden daha parlak bir ışık sızması mevcut :)

Bonus Macera 4 Lg G4

Lg G4 te değişen ekran eski ekrana göre daha cansız renkler daha kötü.Bir defa da onun servise verdim. Burdan Ayes Elektronik yetkili servisine çok teşekkürler telefonun sol üst köşesini merdivene düşürüp hatırı sayılır bir hasar vermeme rağmen hiç sıkıntı çıkarmadan ekranı ve hasarlı çıtayı değiştirdiler.Bu yeni taktıkları ekran da cansız ama artık uğraşmak istemiyorum :)

Şimdi bu mesajı yazdıktan sonra laptop'u kapatıp kutusuna koyacağım. Eğer firma kabul ederse yarın bayram nedeniyle kabul etmezlerse Bayramın hemen bitiminde bu sefer bedel iadesi için firmaya başvuruda bulunacağım.Cihazım yasal olarak ayıplı ürün olarak geçiyor ama yasaları kim umursuyor ki firma umursasın :) Şanslıysak HP den olumlu cevap gelir ve bedel iadesini alırım.Yok şanssız değilsek bi 7 aylık aradan sonra bu konuyu güncellerim :)

muyar ve <<bülent>> bunu beğendi.
  2. sukru56

sukru56 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    172
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    56-SİİRT
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bastan sona okudum.Tebrik ediyorum.Masallahhh...
    Bankalarin kara listesi olur ya teknoloji saticilari da sizi listelerine alirlar :)

Samuera bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bir arkadaşım geldi aklıma. Ne ürün alsa kesin hatalısı ona denk gelirdi. Mesela bende de hp laptop var işimi görsün diye aldım ekran berbat bişey belirli açıdan bakmazsan eğer görüntü yok sanki. Ama işimi gördüğüne bakıyorum.

Sizede ayrıca geçmiş olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

<<bülent>> ve Samuera bunu beğendi.
  4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Bende yaziyi bastan sona okudum. Biraz gulumsedim.aslinda bircok elektronik malzemede ufak tefek sorunlar hep olmaktadir. Fakat bircok insan ya umursamaz yada fark etmez.sizde asırı detaycı oldugunuz için hıc bırsey gözunuzden kaçmıyo ;)

Samuera ve Murat bunu beğendi.
  5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bazen hataları kusurları görmezden gelmek gerek. Cehalet mutluluktur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,181
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Şans işte...

Samuera bunu beğendi.
  7. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Abi kusurları görmezden gelmek zoruma gidiyor :) ilk laptopum LG idi 50 tane kusuru vardı işimi görecek şekilde kendim parçalayıp birleştirip 4-5 sene kullandım ama fiyatına göre bir laptoptu. Olay şeye geliyor Eranın iç malzeme kalitesi gibi :) Era fiyatının arabası Lg laptopum da fiyatının laptopuydu hiçbir kusurunu sıkıntı yapmadım ama 4 bin lira para verip düzgün bir siyah görüntü bile alamamak zoruma gidiyor :)

Murat bunu beğendi.
  8. Gorazul

Gorazul Guest

LG G4 anakart arızası verdi. Hiç uğraşmadım yeni telefon versinler diye. Çünkü verdikleri telefonda aynı olacaktı. G4 lerde kronik bu anakart arızası. Üstelik garantisi de dolmuş olacaktı. Direk ücret iadesi istedim. Hakem heyeti de lehimde karar verdi. Aldım verdiğim parayı geriye. LG kadar rezil bi firma görmedim. Müşteri hizmetlerine ulaşmak bi dert sonrası ayrı bi dert. Tek yaptıkları zaman kazanmak

9. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İyi günler abilerim, kardeşlerim. 3 gün kadar önce HP den telefon geldi ilgilenicez diye ertesi gün iade talebimi kabul ettiler.Ancak bugün fırsat bulabildim iade işlemleri için.İade işlemini gerçekleştirdik ve diğer teknoloji marketlerine gidip aynı ürünü aramaya başladım.Ne mediamarkt ne de teknosa stoklarında teşhir ürünü hariç ürün yoktu.Döndük yine kürkçü dükkanı Vatan'a.Aynı laptopu aldık müşteri hizmetlerinde kurulumu yapıldı.Bi kontrol etmem için kuran arkadaş ürünü verdi.Ben de ürünü alıp depolarına geçtim ışığı kapattık ve aynı sorun vardı.En az kullandığım laptop (2dk) olarak tarihe geçti ve o anda satış iptalini gerçekleştirdik.

Gelelim fasulyenin faydalarına.Toshiba ile ilk sorunu yaşarken kaynağını hatırlamadığım bir forumda-sitede vatan bilgisayarın bir nevi spotçu olduğunu yazmıştı bir arkadaş.Bana o zaman mantıksız geldi koca firma ne alaka gidecek hep hatalı ürünü alacak ve aynı fiyata satacak.Ancak bugün aynı üründe aynı sorunu tekrar yaşayınca bir şüphelendim.Müşteri hizmetleri çalışanı gitti birinin yanına 3. oluyor falan bir şeyler dedi sessizce.Daha önce başka bir cihazımızda sorun çıkmıştı bu şekilde kuran arkadaş hemen yeni kutu açtı onu kurdu verdi.Buradaki çalışan arkadaş ise şansı kıralım hep aynı marka alınca hep bozuklar denk geliyor ben daha önce 4 tane asus kurdum şansa bozuk çıktı vs ağzında bir şeyler geveledi ve daha bana değişim mi iade mi diye bile sormadan iade işlemini başlattı.Şeyi de düşünüyorum.Acaba teknosa,mediamarkt ürünü kronik arızalı diye iade etti de uygun fiyata HP bu ürünleri vatana mı sattı ?Hal böyle olunca ben istemeye istemeye internette gördüğüm o yoruma inanmaya başladım.Oradan alışveriş yaparsınız-yapmazsınız karar sizin ancak şahsi tavsiyem alışveriş yapmayın.

10. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Dell marka masaüstü kullandım, şimdide 3 yıldır dizüstünü kullanıyorum, maşallah ikiside hiç sorun çıkarmadılar.

Bu Sayfayı Paylaş