Geçen hafta sonu Antalya'da bayileri dolaştım. VW'den başladım, Ford, Toyota ve Hyundai'ye uğradım. Diğerlerine de uğrayacaktım ama vakit olmadı. Havalimanının karşısında zaten hepsi. Genel olarak B sınıfı araçlara baktım. Bayi açısından en çok ilgi gösteren toyota oldu. Çok çok alakalı ve ikramseverdiler. Her soruya hiç sıkılmadan cevap verdiler. İkinci sırada Ford vardı ilgide. 3 sırada Hyundai vardı. Neden bilmiyorum ama pek ilgilenmediler ve benimle ilgilenen bayan, sorduğum sorulardan sıkıldı. VW'de sadece girişteki danışmadakiler ilgilendi. Satıcılardan bir tanesi bile arabalara bakarken gelip ilgilenmedi. Gerçi biraz yoğun gibiydi. ÖTV farkı firmalardandı pazartesiye kadar. VW'de Polo'ya, Ford'da Fiesta'ya, Toyota'da Yaris ve Auris'e, Hyundai'de Accent Blue ve İ20'ye baktım. Benden sıkılan hanımefendiye rağmen Accent Blue ile Fiesta arasında kaldım şuanda. Accent Blue'nun gerçekten motor gücü çok etkileyici. Fiyatların güncellenmesini bekliyorum. Hyundai güncelledi. 3 Ekim itibariyle yeni fiyatları yazdı sitede. Ancak Ford yazmadı. Bakalım hayırlısı. İnşallah alacağım yakında. Siteye de bilgi paylaşımlarını okumak ve eğer Accent Blue alırsam bende paylaşımlarda bulunayım diye kaydoldum..
internettende araştır kardeşim kota doldurmak için aldıkları sıfır araçları epey ucuza satıyorlar http://www.sahibinden.com/hyundai-accent-blue-1.6-crdi-mode-plus/istanbul-beykoz burada bir tane gördüm yalnız bunların fiyatının anahtar teslimi olup olmadığını soralım bayilerin verdiği fiyatlar genellikle anahtar teslimi olur
Hayırlısı olsun, Boşuna Toyota demiyorlar pahalı olmasına rağmen araba satışları bi hayli iyi. Hyundai bayileri genel kronik halleri işte. Ama şunu belirteyim kendi açıdan arabaya bakınırken etrafımda birinin gezinmesini pek sevmem, uzaktan gözleri bende olsun birşey soracağım anda ilgilenmesi daha tatmin eder beni.
2011 fiesta dizel titanyum full paket (x paket) oğlum 1 ay kullandı, bende biraz kullandım. öne çıkan özelliği estetik görüntüsü güzel, yakıtı çok ekonomik bir araç diyebilirim. plastik aksamı, döşemeler b sınıfına göre fena değil, göstergeler şık olmuş. kasa olarak biraz küçük, haliyle iç mekanda küçük. tabi honda civicten sonra kullandığı için yol tutuş, özellikle virajlarda iyi olmadığını söyledi. daha sonra sattık. accent blue yi bayide bi ara bende inceledim. test sürüşü falan yapmadım. genel görünüşü, plastik aksamı, koltukları, göstergeleri iyi diyebilirim. araç daha çok b sınıfı değilde b ile c arası kasaya sahip. aile arabası diyebilirim. tabi elantradan küçük. tercih sizin. hb fiesta, sedan blue.
Ford ötv farkını fiyatlara ekledi. Ama hyundai eklemedi. Bu benim için hyundai'ye puan kazandırdı.. Hayırlısı bakalım. Henüz karar vermedim..
Aracımı dün teslim aldım.Blue mode plus 1,6 crdi.İstanbul Bayraktar otomotivden 39.500 Tl'ye aldım.Cam filmi,park sensörü hediyesi ve Bayraktar grup hediye çeki yanında verildi.Prime modelinde olan krom çıtada hediye ama daha çıta gelmedi. Ford fiesta ile yaklaşık 1200 km.lik bir yolculuğum oldu.Uzun yol için çok dar ve sürüşü bana göre zevksiz. Bugüne kadar Blue hakkında çok olumsuz yazı okudum.Ama 2 günlük kullanım sonucunda bir çoğunun hikaye olduğunu gördüm.Yol tutuşu ile ilgili olumsuzluklar çoktu mesala.Ama gayet iyi yol tutuşu var.
Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.Sağolun.İnşallah kazasız belasız binerim.Allah(cc) arabası olmayana yenisini almak isteyene daha iyisini nasip etsin.(amin) Fiyat konusunda hiç yorum olmamış.Sizce fiyat nasıl? Resimleri inşallah haftasonu çeker ve yayınlarım.