Habere bakın arkadaşlar. Kendi kendine kaza yapıyor insanlar ya. Dertleri ne ki anlamıyorum. Ha dalgın olursun yorgun olursun tamam ama altına araba çekenin kendini adamdan sayıp hız yapması sonucu kaç tane masum insan hayatını kaybetti. Yazık, çok yazık... http://gundem.milliyet.com.tr/bayram-tatilinde-tek-aracla-kaza-yaptik-/gundem/gundemdetay/11.09.2011/1437053/default.htm Düzenleyen : atlantis
Yazdığımı dikkatli okursan sevinirim. Direksiyona geçipte insanların hayatı ile oynayan kırolardan bahsediyorum ben. Yoksa suçsuz insanlara bir şey söyleyemem zaten...
Bölünmüş yol sayısı arttığı için kafa kafaya çarpışmalar azaldı ancak sürücü hatalarına bağlı olarak aşırı hız ve dikkatsizlik tabi ki başı çekiyor. Düz yolda yaşanan kazaların diğer nedenleri yol hataları ve bayramda çalışmalara ara verilen yol çalışmalarından kalan tabelalara uymamak (Aksaray'a giderken ileri zekâlının biri ters yöne verilmiş ortaya seri şekilde koniler konulmuş yolda bizi solladı, karşıdan gelen araba yaklaşınca ve boşluk da bulamayınca koninin üzerinden hızla geçti) ki orda yine karşımıza sürücü hatası çıkıyor. Bir de geçen bayram yine aynı yolda fakat bu kez Gölbaşı çıkışında bir akrabamızın ön lastiği patlıyor, araç savrulunca direksiyonu kırıyor ve haliyle takla atıyor. Allah'a şükür bir şeyi yoktu ve karşıdan da araba gelmiyordu (Gün doğumunda olmuştu). Bu da elde olmayan bir neden ki o arabalardan çok azının lastiğinin patladığına eminim.
Arabaya çok güvenmemek lazım. Aracın sıfırda olabilir çok lükste olabilir. Bu insana trafikte bir üstünlük sağlamaz. Kurallar bellidir. Kuralları ihlal eden her kimse diğer insanların da canına kastediyor demektir. Benim burada eleştirmek istediğim şeyi anlamışsınızdır umarım... Düzenleyen : atlantis
Tamam tamam , iyi oluyor , çürükler ayıklanıyor ... Kurallara uymayan tüm kırolar ölsünler ... padişahım çok yaşa ...
Bu sene 4.500 km den fazla yol yaptım.Ankaradan izmir kuşadası geri aynı güzergahtan ankara ordanda erzurum ilçesine gittim.İlk uzunyolum olmasına ragmen iyiydim rahattım.Hiç bi olumsuzluk yaşamadım.Bazen yoldaki domuz ölülerinden kaçarken büyük aksiyon yaşıyosunuz.Neyse olan olmuş halkımızın bu basma 200 gördüm 300 de durdum muhabbetlerini izmire 6 saatte gittim muhabbetlerini bırakması lazım.
Trafik kazalarını araçlar kendi kendi yapmaz.8 şerit yolda olsa, en mükemmel hava şartlarıda olsa, bugatti veyron arabada olsa insan aynı insan.Bir anlık dikkatsizlik herşeyi bitirir.Araçları, yolları geliştirmek yerine sürücülere eğitim verilmeli.O kuralların boşuna konulmadığı yılların tecrübesiyle meydana çıktığı sürücülere öğretilmeli ve trafik cezaları hatrı sayılır şekilde artırılmalı. Kırmızıda geçenin alacaksın ehliyetini 1 ay.Alkollü sürücüyü cinayete teşebbüsle suçlayıp atacaksın hapse.Hız kurallarını ihlal edenin alacaksın arabasını vereceksin bisikleti
Aşağıya 2010 Türkiye verilerini ekliyorum, zaten çok şaşıralacak bir durum değil, dünya genelinde trafik kazalarının büyük kısmı her zaman tek taraflı gerçekleşmektedir. Kaza sayısını azaltmak bizim elimizde, bunun içinde biraz eğitim, biraz hoşgörü Düzenleyen : banistercaq
benim yollarda gördüğüm manzara malesef araç kullanmayı bilmeyen yada bilerek insanları tehlikeye atan sürücü sayısı azımsanmayacak kadar çook bilmemek ayıp değil ama öğrenmemek ayıp, malesef bizim en büyük sıkıntımız kendimizi geliştiremiyooruz, yerimizde sayıyoruz bir çok konuda oo kadar yapılan yoola rağmen bu kadar kaza olması akıl alacak gibi değil ve bu duble yollar son 5-6 yılda yapıldı, bu yollara daha yeni başlansaydı o zaman bayramda 200 değilde 2-3 bin kişi ölürdü sanırım
şehir içindeki radara 200 ve üstü hızlarla girilen bi ülkede yaşıyorsak hatayı biraz kendimizde aramakta fayda var....
Kaza bu nerede ne zaman ne şekilde olacağı hiç belli olmaz ... Bize düşen allahtan rahmet ve acil şifa dilemek ...
https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Bayramlarda ölümlerin cok olmasının sebebi azrailin insanları yolda yakalamasıdır aslında. Ölümün zamanı geldiginde sasmayacagına inanan insan için bu böyledir. Ama, iste kötü ölümü insanlara yakıstıramıyoruz. O yuzden, insanların kazalarda kötü sekilde ölmeleri adamı üzüyor.