Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

H4 Zenon ile İlgili

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda BLaCKBoY tarafından 29 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mrb. arkadaşlar, mayıs gibi aracıma h4 uzun kisa zenon aldım, kendim taktım. ilgilenenler bilir, bizim araçlarımızın farlarının içinde şapka var, aldığım zenonda şapkalıydı, fardakı şapkası söksem mantal var ampulu tutan oda şapka ile birlikte çıkıyordu. ne fardaki şapkayı nede zenon ampuldeki şapkayı söktüm. fakat 2 şapkadan sanırım ki şöyle bir problem var, farın karşısna geçtiğimde üst tarafın aydınlandığını alt tarafın aydınlanmadığını gördüm bu şekilde kullanıyorum bir sorun yaşamadımi fakat sizce fardaki şapkayı mı, yoksa zenon ampuldeki şapkayı mı sökmeliyim zenon konusunda bilgi birikimi olanların cevap yazmalarını istiyorum :) teşşekkürler.

2. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hem Xenon Ampulun içindeki hemde fardaki şapkayı çıkarmamakla doğru yapmışsınz ikiside ışığın kesilme noktasını ayarlar ve karşıdakinin gözünü en az şekilde almasını sağlar diğer türlü çok parlama yapar dağınık çıkar ışık.. Ve yarımı aydınlatmasıda normal uzunları yaktığınızda diğer yarısınnda yandığını görürsünüz. Yani böyle kullanmaya devam edin bir sıkıntı yok..

Düzenleyen : Oguzz

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben de xenon kullanıyorum ancak bu aslında bir sorun değil h-4 lerin çalışma prensibi diyelim. şöyle ki h-4 lerde yansıtıcı tek olduğundan aşağı yukarı hareket ediyor ya işte o zaman kısa farlar yukarı kalkıyor o yüzden aşağı kısım daha az aydınlanıyor. sırf bu yüzden biraz fazla uzun kullanacağım zaman yükseklik ayarını sıfıra alıyorum normalde 1 de flian duruyor, daha iyi aydınlatma sağlıyor bu şekilde...

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    oğuz kardeşim acaba çıkarmamakla doğru yapmışsınız mı demek istedin yoksa ben mi yanlış anladım. şapkanın duruyor olması daha sağlıklı diye biliyorum karşıdan gelenler için https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

5. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Doğrudur hocam pardon çıkarmamak tabiki en sağlıklı olanı yanlış yazmışım hemen düzeltiyorum... Şapka ışığın dağılmasını engeller geri aynaya vurdurur daha ilerisini aydınlatır.. Birsürü özelliği var işte sonuç olarak kesinlikle çıkmaması lazım

6. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağolun arkadaşlar, peki h4 8000 k ile muaneden geçebilir miyim bilginiz var mi, çünkü söküp muaneye gitmeyi düşünüyorum

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  8. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Geçersin diye tahmin ediyorum hocam çünkü xenonlar 'la ilgili birşey göremedim ben hatta son okuduğum haberde far ayarı bozuk olan araçlarıda geçireceklermiş artık.. Çok sıkıntı yaşanıyormuş v.s. Bence çok iyi oluyordu far ayarının zorunlu olması ama biyerde onuda bitirdiler. Bende farlarımda ve sislerimde xenon kullanıyorum.. Ama daha sokmadım muayeneye ve sıkıntı çıkacağınıda sanmıyorum

9. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    oguzzumxenon yüzünden geçemezsem 2. sefere sen götürürsün benim arabayı:D

10. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Obaaaa sn en iyisi sök boşwer garanti olsun https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Ya geçersin haberini okmuştum bitane köşe yazarı yazmıştı.. Xenonlar geçiyor artık far ayarsızlarda geçiyor fln neden fln diye oradan aklımda kalmış.. Benim şahsen 2 sene var 2 sene sonra sökmeden sokacam https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. BLaCKBoY

BLaCKBoY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim geçti işte, vergi borcum var biraz onu yatırıp sokucam muayeneye, 12 eylülde bitti : ) neyse xenon apmulleri söker, normal takarım :D

12. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    bende 2 aydır kullanıyorum h4+h27 xenon kitlerimi.. 8000 kw aydınlatması mükemmel ama farı en öne alıyorum yani kademeyi 0 yapıyorum sisleri yakmıyorum sadece farlar karşıdan gelenin ve önümden gidenin gözünü alıyor.. önümden giden hemen yol veriyor geçeym de kurtulayım diye :)) karşıdan gelen de selektör yakıyo kısalarını yak diye... o yüzden 3 defa far ayarı yaptırttım :) sonuç aynı.. Şimdi mercek yaptırıyoruz fara.. Acaba mercek garantiyi etkiliyormudur??

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    garantiyi etkileyeceğini sanmıyorum ama servise bi sormakta fayda var. bazen bu garanti işi servisle aranızdaki ilişkiye bağlı olabiliyor...

14. ser41

ser41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Free form yada parabolik farlarına xenon takan arkadaşlar;
    Farınıza xenonu taktıktan sonra aracınızdan 20-30 metre uzaklaşıp başka bir araç içinden farınıza bi bakın.Nasıl göz aldığını göreceksiniz.Sizin önünüz aydınlanırken başkalarının görüşünü karatmayın.İllaki xenon aydınlatması istiyorsanız farlarınızı açarak Mercek alt yapısına geçip xenon kullanın .Hem siz kaliteli aydınlatmaya geçersiniz hemde diğer sürücüleri zora sokmazsınız.

15. S-R-D-R

S-R-D-R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde Getz imde takılı xenon... Xenon daki şapkayı söktüler... xenon un şapkasını taktırdığım zaman daha iyi bir görüntü alabilir miyim. birde far yüksekliğini 1-2 de durdurursanız fazla göz almıyor, 0 da olursa alıyor ben baktım çünkü...

16. Caner KIRNAK

Caner KIRNAK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Trafikte bazen arkadan gelen ve karsıdan gelen zenon sahiplerini yağlıyorum kusura bakmasınlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif cok pis göz alıyo ne gerek var cokta ucuz duruyor

17. HyundaiClub35

HyundaiClub35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

En iyisi sanırımmuayeneye gitmeden önceen yakın TÜV Türkaraç muayene istasyonuna gidip bu konu hakkında bilgi almak..

Bu Sayfayı Paylaş