Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

H4 Far Ampul Karmaşası

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda GRAFTT tarafından 15 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar.

Getz aracımı aldığımdan itibaren foruma üye olmuştum. Hyundai markasının birçok binek aracında H4 far ampulu kullanılmakta. Far ampullerinin önünde kaşık var malumunuz. Öncelikle Getz aracımdan söktüğüm farını baya bir inceledim, ve kaşıkların iç kısımlarının parlak değil koyu renkte mat olduğunu far ettim. Acaba neden bu şekilde koyu renkte mat yapılmış bir anlam veremedim. Müsait bir zamanda bu kaşıkların iç kısmını nasıl parlak ve ışığı emmeyip yansıtırız onu tartışabiliriz.

Aracımın üzerinde orjinal H4 Philips ampuller mevcut. Karanlıkta sanki hiç yanmıyorlar gibi aydınlatıyorlar. Birçok hyundai binek aracı sahibi bu derten yana benim gibi şikayetçidir sanırım. Netteki araştırmalarımda en kötü olarak tabir edilen ampul tipi H4 ler. Aynı özellikte olan H4 & H7 tip ampuller arasında en iyi ışık veren H7 tipi olanlar.

Nette araştırmalarımda Osram Super modeli ampullerin orjinal ampullere oranla %30 daha fazla aydınlattığının bilgisine vardım.
    Osram Super H4 için baz alabileceğiniz fiyat linki.
    http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=11524&PSKU=172821&MainCategoryid=&Categoryid=180014#

Şu anda aracımın sağ farında Osram Super soldakinde ise orjnal fabrikasyon Philips ampul var. Arkadaşlar Karanlık bir sokakta sol farımı kapattığımda 100 + mt ilerisi Osram Super aydınlatıyor. Fabrikasyon farın üzerinde olan Philips ampul ise sokağın yarından sonra aydınlık oluşturmuyor.[​IMG]

Eğer Gecede hakimiyet sizde olmasını istiyorsanız Osram Silverstar yada night Break ampullerini öneririm. Boyalı yada camı mavi olan tüm ampuller ışığı belli oranda yutarlar. Bilindiği gibi beyaz ışık veren ampuller sisli yağmurlu havalarda ihtiyacımız olan ışığı v.s vermezler.

Aslında net ortamında edindiğim birçok bilgi mevcut. Onlarıda bu konu altında zamanla paylaşacağım...

Osram Super ==> %30 daha fazla ışık

Osram Silverstar ==> %50 daha fazla ışık

Osram Night Break ==> %90 daha fazla ışık + %10 daha fazla beyaz ışık

Saygılarla.

Düzenleyen : GRAFTT

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bende bu dertten muzdaribim..özellikle yagmurlu havalarda çok zayıf kalıyor.ama ben bunun çözümü olarak xenon düşünüyorum her ne kadar fiyatından dolayı uzak dursamda..xenonda da kelvin sıkıntı oluyor..en ideali 4300k miş.ama ben 6000k yada 8000k düşünüyorum..ama gecende bmw 7kasasında bir ışık vardı..ışıga bakınca sanki 12000k gibi mavi ama yere vuran ışık beyazdı..acaba 7kasasının orjinal xenon u kaç kelvindir..halojen ampulleri daha önceki aracımda kullandım ama onlarda zayıf kalıyorlardı..üstelik birgün bri öbürgün diğeri patlıyordu..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    anlıycagınız bu konuda benimde bilgiye ihtiyacım var..

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yusuf bu konuda en iyisi xenon ama xenona gücü yetmeyenler için Silverstar yada Night Break öneririm. Osram Super birkaç kullanıcam ve sonra Silverstar modeli ampulle değişitirip onuda deniycem. BMW gibi markalardaki xenon kitleri çok pahalı 1200 evroya tanıdık biri E46 316 aracına taktırdı. Seninde bahsettiğin gibi mav iama vurduğu yerdeki ışık beyaz.

4. Misafir

Misafir Guest

beyaz ampul phılıps 5000k var çok hoş da görünüyor güzel ama yağmurlu havada far kapalı gidiyorsun sanki bitik durumda

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Camı boyalı yada mavi olan ampuller ışığın bir kısmını yutuyor, bundan ötürü kaynaklanmaktaymış. Bakalım Silversta ampul isteğimi en iyi şekilde karşılarsa Night Break almaya bile gerek kalmayacak. çünük bu ampuller osram Super den baya bir pahalı.

6. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı osram superi aldım hocam gerçekten ışığı fazla .&% 30 mu bilmem ama gece karşıdan gelen araçlar sellektör yapıyor.Eski ampullerde böyle bi sorun yoktu daha doğrusu pek aydınlatmıyodu :))

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    çok pahalıymış bende normal xenon alacagımıza bunlardan alırdık diyordum.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif..ama gercekten güzeldi..

Düzenleyen : 41 YSF 87

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    xenon kullanacaklara philips 8000 kalvini öneririm renk açısından çok hoş ve aydınlatma olarak süper mercekli farda kullandığım halde xenon takılmış bir çok otomobilden daha iyi aydınlatıyor üstelik farlar 18 senelik .

9. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yanlız arkadaşlar xenon çak daha iyi aydınlatıyor ama mikayada zarar verip o bölgeleri sarartıyor eğer dandik xenonsa birde bun abenzer beyaz aydınlatan var xenon gibi onlar nasıldır??

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    halojen den bahsediyorsun galiba abi..

11. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    halojen???? bilmiyorum ama öyle olduğunu biliyorum ya kaliteli alınacak yada orjinalinin aynısı.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Osram Silverstar
    night Break
    Osram Super

erkan abi şimdi bunların hangisi daha iyi ışık verir..ve fiyatları hakkında bir bilgin var mıdır.

13. Misafir

Misafir Guest

en iyisi 300lira civarına kıyıp veya mtec lere biraz daha bayılıp xenon almak arabayı satmıcaksanız yakında

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yusuf Net ortamında ençok reklaı yapılan Night Break. Silverstar için güneş batarken bile önünüzü aydınlatmak isitorsanız Silverstar deniliyor. Adı üzerinde Night Break gece yada karanlık için özel üretilmiş ampul.

Super çiftini 17.5 liraya aldım.
    Silverstar ise yanlış hatırlamıyorsam adeti 17 lira.
    Night Break ise 26 lira civarı adetiydi.

Benim önerim Pratiker gibi büyük yerleden almanız, sorgusuz sualsiz geri iade edebiliyorsunuz.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bende şimdi Super leri iade edip Silverstarları deniyeceğim. Night Break pahalı olduğu için belki deneyemem.

Fiyat, ve karşığını iyi veren olarak bence makul olarak Silverstar öneririm.

Ben daha gece deneyemedim. Sizin farların içinde ampullerin önünde kaşık var mı ? Daha önce gittiğiniz yollarda şimdi Super ampullerle gittiğinizde nasıl bir farklılık gördünüz acaba ?

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çağlar 300 liraya Kamasonic marka Uzun/kısa beyaz yananları veriyorlar. IMtec markasının aynı özellikte xenon kitini pazarlıkla nakit olarak 500 indirdim, sonrada vazgeçtim. 1.3 cc Getz leri bilmiyorum ama 1.4 lerin kaputun ön kısmında yani farların olduğu bölümde boş yer yok. Ampulu bile çıkarmak baya bir uğraştım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

16. emrekara

emrekara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de bugunlerde bu konuyu bayağı bir araştırdım. Sonuç olarak,xenon alamayan veyaaracın elektrik sistemine zarar vermesinde çekinenler için, halojen farlarda en iyi ışığın osram night breaker (tanesi 15 tl gibi bir fiyatı var) veya philips xtream power tarafından (bunun da tanesi 25ytl) sağlanabileceği sonuçuna ulaştım. Beyaz renkli olanlara yaklaşmayın bile, yaz için olabilir ama kışın yağmurda tavsiye edilmiyor.Night breaker dayanıklılık konusunda philipse göre daha kötüymüş ancak test görüntülerinde nightbreaker daha iyi bir performans sergiliyor, hem daha ucuz. Ancak söyle bir problem var, oto elektrikcileri ve aksesuar satanların bu konu hakkında hiç bir bilgisi yok, kartal oto sanayi ve gebzede araştırdım, sonuç fiyasko, kimse değil satmak, ismini bile duymamış.. Praktikerde de night breaker yoktu en son baktığımda.
    Ben de netten satın alınabilecek adresler buldum, örneğin xtream-power hepsiburada.com da, night breaker da secgelsin.com da var. Gene de internetten değil de elden almayı tercih ederim bulabilirsem, bilgisi olan foruma yazarsa sevinirim.
    Düzenleyen : emrekara

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Pratiker & Baukausta gördüm. Biraz pahalı piyasaya göre ama olsun. 2 yıl garantili sonuçta.

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Super çiftini 17.5 liraya aldım.
    Silverstar ise yanlış hatırlamıyorsam adeti 17 lira.
    Night Break ise 26 lira civarı adetiydi.

abi bunlar halojen yani beyaz mı.? yoksa normal sarı mı..?

19. emrekara

emrekara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben geçen haftakartal praktikerde osram silverstardı sanırım görmüştüm ama night breaker modelinibulamamıştım, gözden kaçırmamışımdırumarım.Sanırım bauhaus'da var, başka bazı forumlarda duymuştum..

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Normal halojen ampullere oranla daha beyazımsı. Yusuf beyaz ışık ( Xenon haric )veren ampuller kışın kötü hava koşullarında bir işe yaramıyor.

Düzenleyen : GRAFTT

Bu Sayfayı Paylaş