Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

h100 yeni kullanıcısı

'H100 Forum - Club' forumunda AHMET KARAKAŞ tarafından 11 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. AHMET KARAKAŞ

AHMET KARAKAŞ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar.siteyi yeni öğrendim. herkese iyi günler diliyorum. 15 yıl transit bindikten sonra 5 ay önce 1998 model h100 panelvan aldım. araç 150000 km de idi. alır almaz triger setini , v kayışlarını, yağını 20 50 shell olarak değiştirdim. yağ mazot filitrelerini, ön balataları değiştirdim. alırken motora bakan usta silindir kapağının yanında bir yeri sökerek hava üflemediğini ve motorun iyi olduğunu söyledi. itimat ederek aldım.bir şikayetim yok. beşbin km sonra ise yine yağını, mazot ve yağ filitrelerini değiştirdim. rizede öğretmenim. yılda 2-3 sefer denizli ye gidip geliyorum. incelediğim kadarıyla diğer kullanıcılar 120 -150 bin km lerde motor yaptırıyorlar.bu arabaların motoru bu kadar erkenmi yapılıyor? ben titiz biniciyim. bu motor bana daha kaç bin km daha yol yapar ? ilk çalıştırış dışında koyu renkli duman atmıyor.yağ eksiltmede yok. bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.şimdiden teşekkürler
    Düzenleyen : AHMET KARAKAŞ

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Öncelikle Hoşgeldiniz...250000-300000 Km De Motor Yaptıranıda 100000 Dede Yaptıranı Gördüm..Herşey Kullandımda...Eğer Duman Yoksa Yağ Eksiltmiyosa Çekişte Sıkıntı Yoksa...Bir Sıkıntı Yoktur... Zaten H100 İçin Gereken Tüm Bakımlarıda Yapmışsınız..Hayırlı Olsun Kazasız Belasız Sürüşler...

3. AHMET KARAKAŞ

Alınan Beğeniler:
    0
    sağolasın ersin kardeşim. cevap verdiğin için teşekkürler. sen h100 lerde tecrübelisin galiba. bana ne tavsiye edersin?ben aracımı nasıl kullanırsam motoru uzun ömürlü olur. nelere dikkat etmeliyim.mesela sürekli normal mazot kullanıyorum.mazota herhangi bir katkı (yağ vb) hiç katmıyorum.iyi günler diliyorum

4. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle hoş geldiniz bu aracların motorları iyi bakıldıgında idda ediyorum 750 bin gider üstüde olabilir ama devirsiz kullanma bitiriyor bu aracları bide bunların kilometrelerinin cogu düşürülmüştür yagı 15 40 kulanmanı tavsiye ederim hava filitresinin orjinal olmasına dikkat et elinden geliyorsa sık sık temizle yaz aylarında sabahlarıcalıştırınca 5 dakika rolantide calışsın ısınsın özellikle kışın antifiriz kullanın yaz kış bide bor pawır koydurun ms 600 olanını sahtesine dikkat edincıvaya baktırın saglamsa zamanında yagını degiştirin heryag degişiminde filitreleri degiştirin hava yag mazot hepsini her seferinde degiştirin tanesi 10 tl ile 15 cıvarı7 ile 10 bindegider 15 40 size garanti o arac 500bin gider düşük devirde kullanın yüksek devir yakıtıta çok yaktırır motoruda bitirir
    Düzenleyen : celal.oguz

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    KAtkı Falan Hiç Gerek Yok.... Bende Euro Kullanıyordum Ekonomiden Dolayı Kırsala Döndüm...H100 Minibüsü Kullanmak Çok Dikkat ister Özelliklede Yağmurlu Havalarda...Çok Tehlikelidir...Bu Araba Bastımı Gider Banamısın Demez..Onun İçin Şirket Arabalarını Kullanan Şöförler Deli Gibi Bastırıp Dururlar..Fazla Devir Çevirtmeyin...15-40 Yağ Koyun Sizinki Turbo Dizel Olmadığı İçin 20-50 Koyuyo Olabilirler.. 20-50 Çok Dandik Bir Yağdır 5000 Km Ömrü Vardır..15-40 Yağ 10000 Km Gider...Her 10000 Kmde Yağ-Mazot-Hava Fİltresini Değiştirtin..(Minibüslerin Mazot Filtresini Sökme Tam Bir İşkencedir)...Her 60000-70000 Km Arasında V Kayışları Ve Triger Setini Değiştirtin.... 150000-200000 Km Arası Ön Takım Debriyaj Balatasına Falan Baktırın...H100 Ü Düzgün Kullandımı Üzmedimi Tadından Yenmez Bir Araçtır..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

6. AHMET KARAKAŞ

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeşim bana civaya baktırın demişsin. nedir bu civa olayı ben hiç bilmiyorum.biraz açarmısın meseleyi. teşekkür ederim

7. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunların sogutma pervaneleri otomatik ısındıkca hızlanır buna cıva diyorlar yani ısındıkca hızı artar benim daha önceki aracınki bozukmuş rappaya vurdunmu hararet sona varıyordu az kalsın yakıyorduk aracı rampada zorlanınca yükselmiyorsa sorun yoktur öyle fan acmadı derdi yok güzel bi sistem cıva otomatik depraj gibi bişey

Bu Sayfayı Paylaş