merhaba değerli arkadaşlar. 98 h100 üm var. mazot pompasının üstünde ve park ettiğim yerde yaşlık gördüm. istop müşürü arızalı değişecek dediler. gurbet eldeyim 4 tane farklı ustaya gittiysemde paramla iş yaptıramadım. araba normal çalışıyor normal istop ediyor. hiçbir problem yok görünürde. memleketteki ustamı aradım uzun yola gidecem yolda bırakırmı diye sordum. bırakmaz rahat ol , soğuk havalardan dolayı oradaki lastik falan gibi açıkladı, yinede değiştirmeyi ihmal etmededi fakatiçime kurt düştü. knuyu bilen tecrübe eden bir arkadaş yorum yazarsa memnun olacağım. saygılar
geri kaçırma olayı değil. çünkü pompa mazotu geri kaçırınca çalışmada biraz sıkıntı yaşar. önceki arabamda bunu iyitecrübe ettim. benim esas merak ettiğim şey yolda giderken aniden istop falan ettirirmi? çünkü böyle bir durum kaza sebebi olur Allah korusun.
Zannetmiyorum. Çünkü yolda giderken gazı bıraktığınızda yakıtı kesmesine rağmen halen çalışıyor araç onun gibi düşünün. Olduda stop etme gibi bir durum olsa, kontak açık olduğu için tekerden alınan kuvvetle motor yeniden çalışacaktır. Vurdurma yani. Tabi bu ne kadar sağlıklıdır siz düşünün. Tek bir şeyi merak ettim bu o kadar zor bir parçamı ki, hiç kimseye yaptıramadınız? En azından pompacıların yapması gerekir.
iyi akşamlar stop müşüründen mazot kaçırma olayı çok nadir görülür o pompanın üzerindeki oringlerden olmasın iyi pompacı varsa tanıdıgınız kontrol ettirin isterseniz
selamlar. h100 lerin bana göre motor aksamında en büyük sıkıntı parçaları söküp takmada yaşanıyor. çünkü el girmiyor ,anahtar yanaşmıyor. buranın sanayisi tok esnaftan oluştuğu için kimseye yaptıramadım. allah için parçaya da el ayak yanaşacak gibi değil.
ustaların dediğine göre stop müşüründen. tabi oringlerden de olabilir. burada pompacı yok. yarın başka sanayi arayıp pompacı bulmayı ümit ediyorum.