Merhaba Değerli arkadaşlar 1995 model h 100 std panelvanım var 223,000 km de motor ve pompaya hiç ellenmedi, bu aracımı geçen gün mazot damlattığı için ve nereden olduğunuda anlayamadığım için bir pompacıya götürdüm, sorun istop müşiri isimli parçanın deforme olmasıymış değiştirdi usta, daha sonra sohbet esnasında enjektörlerin ve pompanın bu zamana kadar hiç ellenmediğini öğrenince çok büyük hayret geçirip bu araçların her 100 binde enjektörlerinin değişmesi gerektiğini yoksa işeme yapıp pistonun kafasını delebileceğini söyledi , tabi haliyle tedirgin oldum , yalova Hyundai onurlu nun ustasına sordum, usta pompa ve enjektörlere gerekmedikçe kesinlikle elletmemem gerektiğini söyledi fakat bende bir soru işareti oluştu, uzun yolda giderken vs.arıza yapabilirmi veya arıza yapmadan önce nasıl bir belirti verir araçta çekiş veya fazla yakıt vb sorun yok genelde binek amaçlı kullanıyorum yeni ölçtüm ortalama19 krş. yakıyor, herkese teşekkürler.
Merhaba, ustanız doğru söylemiş. Çekiş, yakıt ve duman artar. Kaliteli yakıt kullanırsanız ve belirli peryodlarda enjektör temizletirseniz uzun süre orjinal enjektörlerinizi kullanabilirsiniz.
kardeş elletme pompayı.sen bilindik yerden mazotunu al 3-5 depoda bir enjektör katkısı yada 1kilo 10numara yağ at. pompada sorun varsa yada enjektörde araba gitmez,duman atar,fazla yakar...