Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

H-100 kamyonet (2005) Manifold temizliği-Araçlarında yakıt artışı ve çekiş düşüşü yaşayan

'Detaylı Temizlik' forumunda mdgad tarafından 5 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. mdgad

mdgad Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi günler arkadaşlar.Basşlıktada belirttiğim gibi 2005 h-100 kamyonet sahibiyim aracın ilk kullanıcısıyım 0 aldım.
    Bu araçları bilen bilir kesinlikle çekiş düşüklüğü yaşamazsın bu araçla taksilerin birle çıkamadığı çok dik rampaları 3.vitesle bizzat kendim çıkıyorum.
    Bahsetmiş olduğum manifold temizliğini keyfe keder yaptırdım hiç bi sorun yoktu (tekleme-stop etme gibi) kesinlikle bir sorunu yoktu.Ama yaptırayım dedim ve sonuş mükemmel.Şöyle anlatayım Araç 125 bin km deyken yapılan işlemler ve masrafı- Emme manifoldu-egr valfi açılıp temizlendi içinden aşırı derecede kurum çıktı-motor yağı,yağ filtresi,hava filtresi 2 adet kızdırma bujisi ve yağ sızdıran(yağ koyulan kapak) yani subap ayarının yapıldığı kapak.Külbütör kapağı açıldı contaları değişti ve çıkan masraf sadece 270 tl.!! bu işlemi Balıkesir Edremitte özel serviste yaptırdım.Fiyatı oldukça uygun.Ve araçta inanılmaz derecede çekişi arttı,ara hızlanmalar mükemmelleştii :RpS_thumbup: gaza dokunduğum an koltuğa yapıştırıyor :RpS_thumbup: Bu işlem sadece kamyonetler için değil tüm araçlar için uygulanmalı ancak daha erken yaptırmanızda fayda var. Şahsen ben bilseydim 125 bin km yerine 80 binde felan yaptırırdım.Şöyle söyliyim bu araç kamyonet sınıfının en iyisii :RpS_thumbup: taksilerle kafa tutuyo çok rahat 160 ı görüyo :D Not:Bu aşırı kurumlanma kötü mazotla ilgisi yoktur hep Euro Dizel kullanırım.ve araç boştayken kaza sonuna kadar yükleniyorum 1 fırt desen siyah duman atmıyo emisyonu süper. :RpS_thumbup: Umarım faydalı bi paylaşım olmuştur. :D

Bu Sayfayı Paylaş