Merhabalar Bilecik - Bodrum arası için en iyi güzergah hangisidir? Google haritalarda bursa tarafını öneriyor ücretli yol ne kadardır acaba? Kütahya tarafından gidilirse eğer yol durumu nasıldır önerirmisiniz? Tecrübeli arkadaşlardan önerilerinizi bekliyorum.
Otoyol ücretleri yanlış hatırlamıyorsam Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanıyordu ancak işaretli yol biraz pahalı diye hatırlıyorum. Haritadaki diğer yolun da kötü olduğunu düşünmüyorum. O güzergahı da tercih edebilirsiniz.
Zaten afyona kadar ki kısım Antalya yolu. Aktif bir yol. Bursa tarafını bilmiyorum ama izmir aydın arası devlet otobanı . Pahalı değil.
Bileciğin sağındaki üç noktaya tıklayın oradan da rota seçenekleri karşınıza çıkar.Ücretli yolları iptal edebilirsiniz.
Ben Eskişehir-Bodrum yolculuğunda şu rotayı kullanıyorum; Eskişehir Kütahya Dumlupınar Uşak Güney Nazilli Bozdoğan Yatağan Bodrum. Yolun bazı parkurlarında yol epey dar, hoplamalı-zıplamalı... Ama ben kadın-çocuk yolcu götürmediğimden, kamyon ve 80kms ile giden araba az olmasından dolayı bu rota en kolayıma geliyor. Radar pususu da az. Uşak-Banaz arası çok güzel kokoreç yer, Bozdoğan’da da Çınaraltı restorandan her şey alabilirsiniz.
Acizane fikrim, bu tür uzun yolculuklarda ücreti göze alarak paralı yoldan gitmektir .çünkü bilhassa tatil zamanı olan Yaz mevsiminde insanlar uzak yollardan yola çıkmakta ve bazen aileleri ile beraber uyumak için mola vermektense uykulu olarak yola devam etmekte ısrar etmektedirler... bu yüzden kaza ihtimalini azaltmak için fikrimce böyle bir tarz daha uygun gözüküyor... Eğer Aydın dan geçerseniz kuyu tandır kebabını tavsiye ederim...Nazilli-Aydın yolu arasında bolca yer bulabilirsiniz... Kazasız-belasız inşaAllah...
İsaretli olmayan yoldan daha once gittim. Sikinti yok. Gediz yerine usak-banaz i tercih etmistim. Gedizde gelis gidis tek olan yollar var. Usak banaz full duble yol.
Eskişehir İzmir yolunu senede 10 defa kullanırım. Paralı olan yol çok para. En son zamlarla herhalde 300 lira olmuştur. Kütahya gediz tarafını tavsiye ederim. Çünkü banazda hem sabit hem mobil radar olur her zaman. Uşağa kadar gidince oradan Denizli’ye zor değil. Ama Denizli Bodrum arası yol iyi değil. Yine de orası daha mantıklı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesinde ücretler mevcut. Ordan bakabilirsiniz. Daha önce benim ve @Halil beyin dediği gibi ücretinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Diğer güzergahı kullanmak daha yerinde olacaktır. Zaten bölünmüş yoldur büyük çoğunluğu.
bursa batı - izmir arası 171,50 lira. çok gereksiz, afyon üzeri geze geze gidin, radarlara dikkat edin. söke, bafa, bodrum girişi radar çok olur. hem jandarma hem de trafik peş peşe radar atıyor bu güzergahta.
Ben iki kere bu güzergahtan istanbul hareketli gittim bodruma sıkıntısız hep düzgün asfalt ve çoğunluk tek şerit yol ben olsam bunu tercih ederdim.