Merhaba arkadaşlar nasipse yaza evleneceğim için evimi tadilat yaptırıyorum.mutfak tezgahı olarak bi karara varamadık eşim beyaz istiyor beyazda bitek çimstonda var,granitte kırçıllı beyaz var tam beyaz değil.mutfak dolaplarım komple beyaz yapılıyo.sizce dayanıklılık ve kullanım açısından hangisi iyi olur.?
http://www.sabah.com.tr/Saglik/2013/09/22/granite-kanserojen-raporu Afyon mermerinden şaşmamak lazım.
Çimston bence en sağlıklısı hijyenik olan o ama çamaşır suyu ile silmemek gerekiyor yoksa dayanıklı ve temiz.
ben de 2 sene önce evlenirken aynı durumda kalmıştım. beyaz çimstone, tam siyah granite göre 2.5 kat daha pahalıya geliyordu. tam siyah granit yaptırdım ben, metre tülünü 100 dolara yaptırmıştım, o zaman dolar bu kadar değildi. 2 yıldır kullanıyoruz, granit olduğu için hiçbir sıkıntı olmadı. boş yere 2.5 kat para vermek gerçekten mantıksız. ben eşimi ikna ettim, bazı dolapçılarda beyaz dolabın içine siyah granit koymuşlardı, canlı canlı görünce güzel geldi. siyah granit yaptırdık.
ayrıca yukarıdaki haber linki sektörün hazırlattığı yönlendirme(manipülasyon) işlemidir.şirketler bu tip haberleri yaptırmak için kime nasıl para veriyor biliyorum. haberin içinde de mutfak gibi birkaç metre kullanılan yerlerde sağlığa olumsuz etkisi kanıtlanamamıştır diyor zaten. ama başlık farklı etki uyandırıyor.
Abi şu an fiyat olarak pek fark yok metre tülünde 200 tl felen fark atıyor.fiyat konusu değilde sağlamlılık ve kullanm önemli.
Çimstone zamanla kararma solma olması kaçınılmazdır. Alternatifi corian dır ama oda aşınmaya karşı yeterli sağlamlığı yok. Granit dyanıklı sağlamdır üzerine çekiçle vurmadıkça bir ömür sorunsuz kullanabilirsin. İlla beyaz dersen bulmak zor ve pahalı olsada afyon beyaz candır biraz uğraşırsan hiç lekesiz süt beyaz bile bulman mümkün. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi