Merhabalar bugun aracimin kontagini cevirdigim sirada gostergede km ve hava derecesini gosteren alanin hemen yaninda anahtar resmi cikti ve 2 defa bip bip sesi uyarisi geldi tahmini 5 sanye sonra yok oldu tekrar kapadim actim ayni sekil biraz gezdim durdum calistirdim ayni en son kontagi cevirdigimde ayni seye devam etti arti benzin hararet ve hiz gostergesinin oldugu ekran gelmedi araba calisinca geliyor artik servisi aradim anlatim ama telefonda cozemedik yarin gidecegim bu konuyla bilgisi olan yada bilen varsa yardimci olsun bana acaba beyinmi bozuldu aracim 2015 i20 dizel style 13450kmde
İmmobilizer arıza lambası o, ama öyle bir arıza olsa araç çalışmaz ve o lamba sürekli yanar. Kontağı çevirir çevirmez de bir süreliğine yanması normaldir. Aracı çalıştırdıktan hemen sonra sönüyorsa problem yok. Çıkan bip bip sesi de hava sıcaklığının belli bir seviyenin altına indiğini belirten uyarı olabilir. Mitsubishi'lerde 3 derecenin altındaki sıcaklıklarda aracı çalıştırır çalıştırmaz 3 defa bipleyip, yolların buzlanmış olabileceğine dair uyarır sizi. Bizim araçlarda de böyle bir uyarı var mı ve kaç derecenin altında öter bilmiyorum, henüz aracım çok yeni Anahtar işareti ile biplemenin alakası olmayabilir yani. Anahtarı düşürmediğiniz ve araçta ıslak paspas bırakmadığınız sürece immob arızası kolay kolay yaşanmaz. Üstelik sizin araç da daha çok yeni. Benzin, hararet ve hız göstergesinin olduğu ekran gelmediyse sıkıntı olduğu aşikâr ama.
Hava sicakligi 17 dereceydi ornegin kisin eksi 4 derece de bile uyari sesi vermemisti ben daha ilk defa duydum bu uyari sesini yanliz anahtar dusmuslugu oldu evde cocuk bir kac kere yere atmisti ondan suphelendim simdi
Bugun servise baktirdim bakim zamabi geldigi icin yaklastiguni bildiriyormus daha 1500km var dedimsede normal dedi ee benzin hiz hararet gostergesi neden gidiyor dedim oda servis gostergesini dikkat cekmek icin dedi pek tatmin olmasamda bakimdan sonra gidecegini iddaa etti bakalim gorucez
O zaman servis elemanının dediği gibi aracınızın bakımı yaklaşıyor. Herhangi bir problem söz konusu değil
Benimde bugun Aynı şekilde aracimin kontagini cevirdigim sirada gostergede km ve hava derecesini gosteren alanin yerinde analog saat işareti yanında 30 onunda altında anahtar resmi cikti ve 2 defa bip bip sesi uyarisi geldi tahmini 3 saniye sonra yok oldu tekrar kapadim actim ayni sekil Sizce neden böyle uyarı veriyor.