Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gözlük takıyo diye ehliyete el konulurmu?

'Sohbet' forumunda ormanci14 tarafından 20 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün babamı tarfik polisi durdurmuş. babam dinlendirici klormatik gözlük kullanır, polis ehliyetinde gözlük yazmıyo diye ehliyetini almış, varmı böyle bişey, ehliyetinde yazmıyo diye gözlük takamazmı insan, hadi gözlük yazınca takmak zorunda onu biliyoruzda, bunda kıllık vardiye düşünüyorum ve bayram sonrası o memur hakkında şikayette bulunacaz. Yorumlarınızı bekliuyorum arkadaşlar..

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

3. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

4. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Memleketimizin polisleri malesef kendini bihalt sanıyo.. bazıları kafasına göre kesiyo biçiyo yazıyo oynuyo.. Siz suç duyurusunda mı bulunursunuz yoksa kabahatler kanuna aykırı ceza diye itirazda mı bulunmalısınız bilmiyorum ama inşallah ehliyeti kurtarırsınız.. Polislerin trafikte bize acımadığı gibi ben de onlara acımıyorum. Bence sizde hakkınızı savunmak için bi yolunu bulun ;) Geçmiş olsun
    Düzenleyen : 10ur

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

6. geçmiş olsun bazen boyle gıcık bir polise ras gelirseniz işiniz zor ama admlar ne yaparsayapsın haklı benimde KIRMIZI TR AMBLEMİM vardı onu söktürü way efendim ne imiş avrupa birliğini istemiyormuşum onu takınca diye söktürüdü böylemi birsey varmı diye arastırdım harbidende tarfikte yasakmış... bazı polislere gıcık oluyorum ama bazılarınada hella olsun özelliklede doğuda calışan polislerimize pkk ile iç içe olan polislerimize...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

7. gunesburak

gunesburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yani ehliyette gözlük yazarda takmassa tamam suç ama yazmayıpta takması normal çok saçma bence tamemn kıllık..

8. reis4242

reis4242 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hiç bir polis bunu durup dururken yapmaz.bence olayın içinde farklı gelişmeler olabilir.babanız polise ters yapmış oda olmadık şeyden ceza yazmış olabilir.bende polisim trafikte inanılmaz olaylar oluyor..etki tepki meselesi.ufacık şeyden bütün camiayı silip süpürmeyin.ayrıca trafikçi değilim.10ur rumuzlu yorumcu kardeş bence uzun yaşamın sırrı boş konuşmamaktır..

9. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Takamaz....

Memur yanlış bir işlem yapmamış bu yüzden en üst makama bile şikayet etseniz yapılabilecek hiç bir şey yok..

Gözlüğü aldığınızda muayene yaptırıp rapor alıpehliyeti değiştirmeniz gerekirdi,bunu yapmadığınız için hem ceza ödeyeceksiniz,hemde bu işlemi yapıp ehliyeti değiştireceksiniz.

Geçmiş olsun
    Düzenleyen : mmt.88

10. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu yazdığınızın kanuni gerekçesi nedir?

11. ormanci14

ormanci14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    olay tamamen kıllık, benim ailmede de polis var, üstelik üst makamlarda, öyle dediğiniz gibi bir olay olsaydı zaten yazmazdım burda..

12. ilker

ilker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    babanız kaç yaşında bilemiyorum ancak memur yaşXehliyetin alınış yılı itibariyle orantılı olarak böyle birşey yapmış olabilir. mevzuatta bildiğim kadarıyla yazmadığı halde protezi kullanmak mümkün ancak yazar ve kullanmazsanız ceza yemek an meselesi.

bu arada belli bir yaştan sonra düzenli olarak muayene olup trafiğe raporu bildirmek zorunlu bir süreç.

Düzenleyen : ilker

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Abi Gaz Pedalını Bilmeyenlerin Bile Ehliyet Aldığı Ülkede Yaşıyoruz....Daha Neler Beklerim Ben Yok Polisinden Şusunda Busundan...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

14. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Kısacası burası Türkiye :D

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yapılan işlemde herhangi bir yanlışlık yok..gözlük kullanıyorsanız bunu ehliyetinize işletmek zorundasınız zira aksi durumda gözlük takmadıgınız için bir kazaya sebep olabilirsiniz ve bu hatanızı bir polis anlayamaz..

16. enginbozkurt

enginbozkurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o polıs eleındekı koçanı bıtırıp kacmak ıstıyormus günluk kotayı babanda doldurmus anlıcagın kardesımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ayrıca dinlendirici diye bir gözlük yokmuş..

18. Misafir

Misafir Guest

babanız o gözlüğü neden takıyor? takıyorsa mevzuata uygun olan uygulama ne ise onu yapması gerekir colormatik ve dinlendirici bir gözlük takıyorsa demekki gözlerinde bir sorun var dmektir burada polisin ceza yazmasından çok babanızın canı sonrada trafikte seyreden diğer kişilerin canı önce gelir babanız gözlükten yada görme sorunundan kaynaklanan bir ortamda yada şekilde anlık olarak bir kazaya sebebp olma yada kaza olması esnasında kendisininde göz sorunu nedeni ile kendini trafikte koruyamama sorunu yaşayacak olsa ve sakat kalsa yada babanızı dahada ileri gidelim o esnada aynı ortamdaki diğer insanların canına mmalolacak bir olay yaşansa dahamı iyi ben o polis arkadaşın yapmış olduğu uygulamayı sonuna kadar destekliyor görevini doğru yaptığı için takdir ediyorum memlekette işini düzgün yapan insanların olmasını bu yazdıklarınızla görmekten mutlu oldum burada belki yenmiş olan cezadan dolayı canınız sıkılmış olabilir canınız cezadan dolayı yanmış olabilir ama duyarlı olmak kanuna kurallara uymak zorunda olduğumuzun bilincinde olmakta bence bu tür cezalar ile hatırlatılmalıdır.ve şunada inanıyorum o ortamda babanız o ilgili polise tamam doğrudur bu şekilde olduğundan bilgim yoktu rica etsem bunu uyarı olarak saysak cezai işlem yapmasak mümkünmü deseydi o arkadaşda iyi niyeti algılayarak samimiyetten doğan güvene istinaden ceza yazmayabilirdi anlaşılan o ki sizde babanızın oğlu olduğunuza ve agrasif tutumunuzun ordan geldiğini varsayarsak babanızda büyük ihtimal ile polise ters düşecek ortamı sağlamış vede ceza yazılmış gibi geliyor bana arkadaşım kimse kimseye güle oynaya keyif alarak ceza vermez yazmaz önemli olan kişinin kendini bilmesidir gerisi teferruattır. Güzel konuşmak ikna kabiliyetinin iyi olması her kapıyı açar vede bu tğr can sıkacak olayların önüne geçer. Polise kızmak hayıflanmak şu an için sizin için en kolay olandır fakat öz eleştiride bulunmak hatayı görmek en zor olandır. o polis arkadaş hakkında şikayette bulunduğunuzda karşı dava açarda göz muayenesi talep eder ise vede gözde sorun çıkarsa tazminat davasına kadar uzayan o polisin insiyatifine kalabilecek artı kamu personeli olması münasebeti ile olay kamu davası olacağından sözkonusu şikayetin sonucunda daha sıkıntılı bir döneme girmeniz söz konusu olabilir. sinek ufaktır ama mide bulandımı bir kere iştah kaçar kısacası ben nacizane görüşlerimi bildirdim sadece ne sizi nede bir polisi savunmak benim görevim yada derdim değil ama herpimiz insanız önemli olan can sağlığıdır....

19. reis4242

reis4242 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok teşekkür ediyorum.aynen katılıyorum.iyi bayramlar

20. reis4242

reis4242 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok teşekkür ediyorum aynen katılıyorum.iyi bayramlar

Bu Sayfayı Paylaş