Merhaba arkadaşlar, Hyundai Accent aracımın hız ve devir göstergesi üzerinde bulunan şeffaf plastik üzerinde silinmeden kaynaklı lekeler var ve bayağıda belirgin olarak duruyor.Sanki kirli bir suyla silinmiş gibi.Ne kadar temiz bezle sildiysem kuruduktan sonra tekrar belirdi.Bunu ortadan kaldırmak için ne yapmalıyım görüşlerinizi bekliyorum.
Önceden silinen bezde kimyasal (çamaşır suyu v.b.) kalıntısı varsa artık yapabileceğiniz bir şey yok.
beyazlık, plastiğin yapısında bozukluk gibi ise pek seçenek yok ama çiziklerden göremiyorsanız plastiği kırmadan nazikçe elle pasta yapabilirsiniz.
Yapısında bir bozukluk gibi durmuyor yani yüzeyi pürüzsüz ancak silince geçiyor kuruyunca yine eski haline dönüyor.
Hanımın swift'te bozarmıştı aynı şekilde. Plastix ile baya temizledim ama yine belli oluyordu. Özellikle güneş vurunca.
aslında bir çözüm yolu var geçen biz bir arkadaşın aracında test ettik bunu camda ve plastik kısımlarda da etkili normalde çizikleri harika şekilde kapatıyor ama önce ufak bir alanda test edip deneyin derim CARPEX Çizik Giderici Pasta Cila GittiGidiyor'da 41081399
bizim akrabanın kartalı vardı 2 hafta biz kullanmıştık onunda aynı göstergesi soluk soluktu hiç bişey görünmüyordu özellikle hararet gösteresi 3 camıda pasta ile silmiştim pırıl pırıl olmuştu keşke resim çekseydim pasta bastırarak silerseniz işe yarıyor :RpS_thumbup:
Herhangi bir kimyasaldan yada güneşten dolayı panelin materyalinde bozulma olduysa düzeleceğini sanmıyorum ama cilaları denemek lazım. aslında biraz küçük birşey olsa ultrasonik temizleme ile giderilir belkide.denemedim ama aklıma geldi birden. edit :birde şu ürünün işe yaradığını yazmışlar nette http://www.autogeek.net/menzerna-final-finish-po85rd.html