Arkadaşlar.Geçen akşam farkettim.Ara sıra göstergenin ordan çıtlama sesi gibi bir ses geliyor.Hani tıkırtı filan değil.Plastik çıtlaması olur ya..Aynen öyle? Sizce nedendir? Servise götürsem ne gibi müdahele yaparlar
Bu ses genellikle araba güneşin altında çok kalırsa gelir park ettikten sonra ön cama güneş koruyucusu kullanıyor musunuz
sıcak genleşmesi yüzünden benimkiside yapıyor üst tarafta iki tane vida var onlarla oynayıp ayarlamak lazım ama çözüm değildir, trim sesi bu, gösterge plastiğinden kaynaklı
Benzer bi ses benim Erada da var kafasına göre bazen yapıyor genelde yapmıyor. Göstergenin üstündeki vidaya da dokunmak istemedim yarın bi gün satarken bunun km siyle oynanmış demesinler. Bi de tam göstergeden değil de daha içerden geliyormuş gibi
ses geldiği zaman gösterge çerçevesinin parlak plastik ile kaba plastiğin arasındaki birleşim yerlerini alttan üstten elle sıkıp kurcalarsanız elle bastırırsanız geçici olarak uzun bir süre düzelebiliyor.
Bu trim seslerinin ilacı silikon spreydir.Plastik birlesimlerine iyice sıkın farkı goreceksiniz.Arabadan eksik olamaması gereken bir üründür .