herkese kazasız belasız sürüşler... stareximin gösterge ışıklarını beyaz yapmak istiyorum yanlız beyaz ampul bulamıyorum nerden bulabilecegime yardımcı olcak biri var mı ? formda aradım ama tam bi fikre sahip olamadım internette falanda bulamıyorum herkese teşekkürler şimdiden .. Düzenleyen : 34MIK40
Ben mavi yaptırdım.Yetkili serviste yaptırmıştım bence servise sorun, bildiğim osram marka taktıkları.
formda buna benzer konular olcaktı bi araştır istersenhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
belirttim ztn formda baktım ama nerede satıldıgına dair bi konusma yoktu ama bende bi sorıym servise baska yerde bulamıcaz herhalde ):
Yanlış hatırlamıyorsam dipsiz ampul,gösterge ampul v.b. www.hepsiburada.com gibi online sitelerde vardı,bi bakın isterseniz.
Starex'in gösterge ampulleri farklı ve zor bulunan bir tür. Adını bilmiyorum ama yanılmıyorsam 1W'lıktı. Teyp kurulumu için göğüs söküldüğünde, el değmişken gösterge ışıklarını da değiştireyim demiştim ama hiçbir yerde o ampullerden bulamamıştım.
modacarın sitesinde buldum galiba bakalım gelince görcez beyaz ampul diodu ama inşallah beyazdır fotoda ampul normal sarı gibiydi
Bugün Starex'imin km sayaç göstergesini ve klima tuşları,saati,küllüğü içeren plastik ön göğüsü söküp bakım yaptım,km sayacında tam olarak saymadım ama 6-7 osram marka ampül var.Klima tuşlarının ve dörtlü düğmesinin aydınlatma ampullerinde kesik olanlar vardı onları değiştim. Düzenleyen : sdiect
Dipsiz ampülmü kullanmışlar?.Ben daha sökmedim.Ancak far yükseklik ayarının ledi yandı.Onu değiştirmem lazım.
Far yükseklik ayar anahtarını çıkarmak için direksiyonun altındaki 4 vida ile bağlanmış plastiği çıkarmak yeterli. Anahtarın içinde 2 adet tel uclu ampul var,2 adet telli ampul alıp lehimlenmeli. Km sayacında ise plastik duya geçme tarzı dipsiz ampul mevcut,plastik duğ saat yönüne çevrilerek takılıyor.
Km saatinin içerisinde 8 adet ampul mevcut,size resimlerinide çektim yeşil ve turuncu renkli ampuller.
Konsoluda Sökme Resimleri Varmı ? Sizin Adınıza Bir Konu Açayım İlerde Sökmek İsteyene Yardımcı Olur ..
dipsiz 5W ampuller yerine, SMD t10 kullanılabilir. Tanesi 2.5 TL Ancak T10 un da küçüğü ampul varsa orada durum değişiyor malesef.
Herkese selamlar,panelin söküm resimleri şimdilik yok fakat söküm işini izah edebilirim. 1)Öncelikle direksiyonun altında bulunan,far yükseklik ayar anahtarı,kaput ve yakıt deposu açmakolunu kapsayan siyah plastik döşemenin 4 adet vidasını söküp yere koyun.(direksiyonun sağında ve solunda bulunan 2 adet siyah plastik kapağı çıkarmanıza gerek yok)bunun altındaki vidalar km sayacını bağlıyor. 2)Sigara küllüğünü çıkarın altında 1 adet vida var,bardaklığı açmanıza bile gerek yok.Bardaklığın altındaki 2 adet vidanın önemi yok,o vidalar sadece bardaklığı panele monte etmeye yarıyor. 3)Saatin üzerine ince uçlu bir tornavidayı sokup hafif kanırtarak saati yerinden çıkarın arkasında 1adet vida var.(saatin arkasındaki kablo soketini çıkarıp saati alın) 4)Km sayacının hemen üzerinde 2 adet vida var(bu vidaları başka biyerde kullanmayın farklıdır) km sayacının sol alt hizasında 2 adet vida var bunlarıda sökün(km saati panelden ayrıdır,paneli çıkarınca saat yerinde kalıyor onu çıkarmak için 4 adet vidası var) 5)Kalorifer ısısını soğuğa-sıcağa çeviren yuvarlak düğmenin arkasına bir tel bağlı,bu teli yuvarlak düğmenin hemen arkasından değilde telin diğer ucunun bağlı olduğu yerden çıkarmak gerekir. Bunun içinde küllüğün altında,vites kolunun ön kısmında bulunan ve air bag modülünü örten plastik kaplamanın 2 vidasını çıkarıp (ayrıca bu kaplamanın 2adet kilpside var) yerinden alın. Kalorifer ısı ayar düğmesi telinin diğer ucunu göreceksiniz,metal klipsi kolayca çıkarıp teli çıkarın. 6)Şimdi paneli yanlızca klipsler tutuyor,bu klipslerin yerleri resimlerimde açıkca belli oluyor,4 adet klips bunlarıda parmağınızla düzgün ve biraz kuvvetlice kanırtarak çıkarın. 7)Klipslerde kurtulunca paneli aynı yerde bulunan6 adet kablo soketi tutuyor bunlarıda kolayca çıkarın,1 adetsoket altta küllüğe bağlanıyor süngerle sarılmış. 8)Paneli çıkarıp alabilirsiniz.