Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Göğusten gelen sinir bozusu sess

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda melih3365 tarafından 5 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. melih3365

melih3365 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar göğusun sağ tarafından küçük küçük tıkırtı geliyor surekli çok sinir bouzu bi ses servise gittim yaptık deyip salladılar neden yapıyodur sizce...

2. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Melih Bey
    öncelikle tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız seviniriz..

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünde kendinizi ve aracınızı tanıtırsanız seviniriz. Araç modelinizde belli değil.

4. uhalil

uhalil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba öncelikle hoşgeldin..

Araçta LPG varsa ve LPG enjöktörleri yukarıdaysa tıkır tıkır ses geliyor.
    BRC'de daha belirgin bence ondan olabilir..

5. oorhan

oorhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet bende BRC taktırdım araçta tıkır tıkır ses geliyor ayrıca benim araçta bir sıkıntı daha oldu kalkış yaptığım sırada sanki torpitonun üstünde kalem olduğu zaman bir hırıltı yapar ya aynı şekilde ses yapıyor bir kaç kere servise gittim bazı yerleri sardılar falan ama yine aynı şimdide soğukken ısınanana kadar aynı hırıltı devam ediyor gerçektende sinir bozucu:(

6. acar

acar Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende geçen hafta 60 la kaldırıma çıktıktan sonr aynı sesi yapıyor. ama 90 ı falan geçtiğimde sanki havalandırmanın içinde bişey varda içeri giren hava onu sallıyor gibi

7. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bu ses artık klasik hyundai seslerinden alışsanız iyi olur çözümü yok https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

dün birşey dikkatimi çekti, klima açıkken o tıkırtıyı yapmadı. klimayı kapattım tekrar almaya başladım.

8. uhalil

uhalil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu konu hakkında bir taksici müşterim enjöktörleri alta monte ettirirsen ses duymazsın demişti. Alt kısma montaj zor olduğu için genelde servis uğraşmadan üst kısma takıp geçiyormuş. Takan servise 3-5 kuruş daha verip alta aldırabilrsin. İlk fırsatta bende sorucam zaten bu konuyu.

9. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu ses herkezde var galibahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

10. DERSIM

DERSIM Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar, Benimde eski getz otomobilimde ön göğüs içinden gelen tıkırtı sesi vardı bazen azalıp bazen çoğalıyordu, servise götürdüm onlar da ön camın altındaki cama basan plastik malzemeyi dışarıdan elle bastırarak bana sesi dinlettiler. Yani işin özü o ses ön cam ile cama alttan basan plastik malzeme arasına giren ufak toz parçaları yüzünden oluşuyormuş, birleşim bölgesine temizleyici bir sprey sıkıp bir süre beklettiler ve ses kesildi, daha kötü durumlarda oluyormuş yani ses kesilmezse, alt plastik malzemeyi söküp temizlemeleri gerekebiliyormuş o durumdada araç sabahtan akşama kadar serviste kalmalıymış.

11. melih3365

melih3365 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüple sorunum yok arkadaşlar sorun torpido gözunun tam üst kısmından gelen tıkırtııı.özellikle araba guneste kaldıkça yoğunlasan bir ses

12. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    geçer geçer :)

başka başlıklara daha deteylı yazmışımdır.. 3 yıllık arabamda zaman zaman herkesin şikayet ettiği yerlerden sesler geldi ve kesildi..şu anda ses falan yok.. lastik değiştireceğiniz zaman yumşak konforlu lastik alın..

13. melih3365

melih3365 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  14. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hocam bu ses bende de vardı yaşar arkadaşın yazdıklarını ve yaptıklarını uygulayınca ses filan kalmadı.Öyle servislik bi durum değil kendiniz de yapabilirsiniz.
    Düzenleyen : SİNAN BARAN

15. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tıkırtı sesi gazın eküsü sabitlenmemiş olabilir.ısınınca dediğin o ses ise lpgnin gazı kesen elekturovalf var bir tane onun mavi kapağı gevşek ve gaz borusu motora temas ettiğinden vızıltı yapıyor bunlar tecrübelerim..........

16. oorhan

oorhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben ozaman dediğiniz parçaya bir bakayım herşey için teşekkürler.

17. melih3365

melih3365 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar motor kısmından gelmiyor ses bildiğimiz plastik çıtırdıo çukura falan gelin özellikleeee

18. hanas

hanas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bahsettiğniz ses benim araçta da var. araç henüz 4 bin km de. Sesi nasıl keserim ben de bilmiyorum. Galiba servise gidip bir baktıracağım. Normaldir deyip kestirip atmazlarsa tabii.
    Düzenleyen : hanas

19. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +1
    benim i30 aracımda da aynı ses mevcut. sağ gövde tarafından geliyor ve resmen plastiğin cıtırdaması şeklinde ama her zaman olmuyor bende ara sıra oluyor.

20. senseyak

senseyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Özellikle eralarda montaj şeklinden ötürü Lpg nin Büyük olan filitresi klimanın borularının geçtiği yere takılıyor ben lpg taktırdıktan bir süre sonra tıkırtı gelmeye başladı aradık taradık bulamadık servise gittiğimde abi bu hepsinde oluyo dediler sorunu gösterdiler bi baktık o filitre klima borusuna vuruyormuş tabi boru dolandığı için ses gögüsten geliyor gibi oluyor plastik kelepçe ile bi kenara bağladık ses soluk kalmadı bu sesi duyanlar önce bu flitreyi bi sabitlesinler tevsiyemdir.

Düzenleyen : senseyak

Bu Sayfayı Paylaş