Herkeze Selam Geçen hafta içinde 99 Yumurta kasa Hyundai Accent'im üzerinde 2 çalışma yaptım ve tek başlıkta birleştirip yorumlarınızı almak istedim.İlk olarak göğüslükteki çatlaklar estetik olarak canımı sıkıyordu.En alttaki resimde yer alan kırıklar cam altından net görünüyor.Karbon fiber kaplamak istedim ancak farklı bir yorum getiren bir arkadaşımın tavsiyesine uymaya karar verdim.Ata sanayine gidererek kendi sattığı aracını kaplattırdığı döşemeciyi bulduk.3-4 yıl önce kendisi bu kaplamayı 50 ytl fiyata yaptırmış.Bize 100 YTL fiyat çektiler.75 YTL anlaştık ve sonuç ortada.Ben memnun kaldım en azından eskisine oranla gayet düzgün ve derli toplu görünüyor.Bu arada 3-4 yıl sonra döşemede bir miktar solma oluyor ancak deformasyon yada büzüşme olmuyor araca bakma şansım oldu keşke fotoğraf çekseydim.Yapıştırıcının kuruması için 1 gün beklemek gerekiyor sonra temizleyeceğim.Bu arada kalfa ufak bir hata yaptı ve rezistans düğmesinin olduğu yerde ufak boşluk bıraktı.Bir parça kestirerek orayıda düzelttirdim. 2. olarakta sileceklerim oldukça paslanmış durumdaydı.Sökerek İnce su zımparası ile temizledim.Pas sökücü ile tekrar bir uygulama yaparak beklettim.Silecekleri spiral ile fırçalamayı düşündüm ancak gerek kalmadı.Eski boyaya dokunmadım sadece pasları zımparaladım.Parlak siyah sprey boya ile 2 kat attım.Yaylara WD 40 uyguladım ki bu sprey sıvı noktalarda son derece iyi sonuç verir endüstriyel olarak sık kullanıyoruz.İzole bir özelliği var .Sprey solvent bazlıdır ve kanserojen bir yapısı vardır.Lütfen maske kullanmayı ihmal etmeyin arkadaşlar. 2 saat beklettikten sonra bağladım denedim bence güzel oldu.Mat boyadan daha iyi görüntü verdi diye düşünüyorum.Maliyet olarak 8 YTL WD-40 zaten elimde vardı ve 12 YTL Sprey bazlı boya için harcadım. Naçizane paylaşmak istedim.Yorumlarınızı bekliyorum.Bir dahaki çalışmayı müsait olduğumda paslanmış akü tablasında yapmak istiyorum.Aküyü sökmek gerekecek umarım bir sıkıntı yaşamam.
https://www.hyundaiclubtr.com/27859-yumurta-kasa-accent-torpido-tamiri-ve-deri-kaplama-3.html burada daha iyi bir çalışma yapılmış
Silecek papuclarini cikartsaydiniz daha basarili bir sonuc olurdu sanirim. Gogus kaplama degisik olmus fakat goruntusu basarili iyi gunlede kullanin. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abicim öncelikle silecekler güzel olmuş ama Kaplama olmamış gibi ve fiyat olarak da biraz fazla gibi bende buna benzer bi Kaplama yaptırdım ama böyle değil kalın bir kumaşı ölçülere göre keStirdim 20-25 TL bi fiyatı vardı sonrada yapıştırıdı 2 sene sonra kavlayabilir dedi ama 3. Senesindeyim hala Taş gibi resim istersen atıyım
biz bunu 3 sene önce yaptırdık 25tlye hala taş gibi ama şimdi bu vitesin alt bölümünü kaplattırdığımız gibi deriden yaptırcaz [/IMG]
3 çeşit kaplama malzemesi vardı ben en kalın olanını istedim ve fiyat yükseldi.Deride düşündüm ancak büzüşme sıkıntısı olabilir diye vazgeçtim ; temprada bir elemanda deri kaplama vardı ve zamanla yüksek ihtimal dahilinde işçilik kaynaklı sıkıntı nedeni ile bu durum meydana geldi.karbon fiber düşündüm ancak son anda buna karar verdim.karbon fiber olsaydı kendim yapacaktım. Forumda arkadaşların kendi emekleri ile yaptığı çok başarılı çalışmalar mevcut hepsinin ellerine sağlık.Ancak ben bunu beğendim ve bu yönlü bir yorum getirdim.içimede sindi diyebilirim çünkü jilet gibi pürüsüz oldu. Silecek pabuçlarını sökerken elimde kalıyordu Yorumlar için teşekkürler
Halı tarzı bir kaplama sanırım değil mi yaptığınız. Yazın sıcak havalarda kullanırken gözünüzün önünde, insana bi sıkıntı hararet vermez umarım. Ayrıca çok toz tutar düşüncesindeyim. Carbon veya deri mamülü kullansaydınız daha iyi olurdu bence. Tabiiki zevk ve renk sizin, ellerinize sağlık. Silecekler güzel parlamışlar bence de boyamanız güzel olmuş.