Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Göçük Düzeltme Işlemi Hakkında

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda efendy06 tarafından 2 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Değerli arkadaşlar, fark ettim ki göçük sorunu bir çoğumuzda var, ve bir çoğumuz bu sorunun çözümü hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz. Bunun üzerine arkadaşımın başına gelen göçük ve düzeltme işlemine ait videoyu paylaşmak istedim. Umarım merak ettikleriniz konusunda aydınlatıcı olur.

Araç yeni kasa honda civic, göçüğün olduğu yer arka direk. Aracın oldukça sağlam noktalarından biri. Dal vuruğu neticesinde oluşan göçüğün düzeltme işlemine ait video;

Not; araç sahibi arkadaşımdır, ustayı tanımam.

mgk19 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    İşi bilene gotururseniz faydalı olabiliyor yalniz bu usta biraz eski sistemde kalmış bende yaptırmıştım arabama onun kullandığı süspansiyon lu bir sistemdi bu kadar uğraşmıyordu.

by MSI

3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Araç üzerinde etli kısım dediğimiz yerlerin harici noktalar da oluşan göçükleri bizlerde çok rahat yaparız ufak tefek dalgalanma olur ama o kadarda olacak bu ürünü bir kaç tez kullandım işe fazlası ile yarıyor.

4. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  5. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam aynı işlevi gören farklı birçok mekanizma mevcut, ancak ustanın eli hangisine alışıksa onunla devam etmeyi tercih ediyor. Babadan kalma bir ahbabımız var kaporta ustası, babam diyor ki elindeki çekiç 30 yıldır aynı, sordum bir gün, elimin ayarı ona alışık evlat, bu saatten sonra el değişmezse çekiç değişmez diyor.
    Türkiyede sanayi kültürü yeniliklere kapalı ilerliyor. Zaten bu tarz işleri yapanların hepsi alaylı, mektepli olanı yok çünkü bu işi hakkıyla öğreten bir meslek lisesi sistemi oturtamadık. Meslek liseleri hiçbir okula giremeyenlerin gittiği okullar oldu. Alaylı usta ise yeniliklere kapalı. Eniştem Türkiyenin sayılı vosvos tamircilerindendi, 2009 yılında hala 2. dünya savaşından kalma torna tezgahı kullanırdı yenisine alışamam, bunun her şeyini biliyorum diye.

MSI bunu beğendi.
  6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Murat işte bizim ustaların bu kafa yapısını anlamak mümkün değil. Bizim sanayi ustaları kaldıkları yerde saymaya devam ediyor. Ustalar kesinlikle kendini geliştirmesi gerek kara düzeni işler geride kaldı. Teknoloji hızlı bir şekilde ilerliyor. Misal ben bir tamir atölyesine gittiğim de önce adamın tezgahına bakıyorum eğer ki alet edavat düzgün tezgah temiz müşteri bekleme yeri suyu çayı varsa o kişi ilk tercihim daha tork anahtarı olmayan ustalar var. Adama sorsan tork anahtarı diye uzaylı görmüş masum köylü gibi adamın yüzüne bakıyor hehe

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Şimdi şöyle söyleyeyim Nihat kardeşim, eğitimin içindeyim yıllardır. Meslek liselerinde ustalık işi öğretimi yok. Dolayısı ile mektepli ustamız yok. Mektepli usta olmayınca alaylı ustalar yeni teknolojilere kafa yormuyor. Bunun da sebebi şu; atıyorum boya işi için yeni bir tabanca çıktı, bir dost var boyacı, hocam bir boya tabancası 3 bin tl diyor adam. Araştırdım, en ucuz profesyonel boya tabancası 1500 tl civarı. Yeni bir teknoloji çıktı, adamlar 5-6 bin tl istiyorlar, alınca işe yarayacak mı, ben o yeni sistemi kullanmayı becerebilecek miyim bilmiyorum, o kadar parayı da çöpe atmaya gerek yok, eski usul boyuyorum, gayette güzel oluyor diyor adam. Ve bu adamın çırağı, kalfası falan da aynı tabanca ile yetişiyor, 10 sene sonra onlar da aynı cümleyi kuracaklar. Halbuki bu işin mekteplisi olsa, okulda yeni sistemler ile düzgün şekilde eğitim alsa, gerçekten usta olarak mezun olsa, dükkan açınca eğitimde kullandığı sistemi kullanacak. Ama balık baştan kokar ya, meslek lisesi elektrik bölümü mezunu birini işe aldık, şirketi su bastı, makine dairesi (kazan, elektrik sistemi, su deposu, vb bir sürü zımbırtı orada) su dolmuş zeminden alçakta olduğu için, elektrik panosu suyun içinde, adam tutmasam suyun içine girecekti tahliye pompasını çalıştıracağım diye. Girse 380V yiyecek haberi yok salağın. Bilmiyor suyun iletken olduğunu. Ama elektrikçi diploması var. Mektepliler böyle olduğu sürece, alaylılar değişime ayak uydurmaz.

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    O degil de bu düzeltilen yerler ilerde güneşle birlikte boya çatlağı oluyormuş. Bir de duzeltmek için boya parası kadar alıyorlarsa bir anlamı kalmaz.

Eli tork anahtarı gibi olan ustalar da var ama. :)

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Son 5 yıl içinde ex aracımdan dolayı sanayide kaportacıda işim oldu , önce çöküğün bulunduğu bölgeyi tşlayıp sonra tak tak ile çekiyorlar , sonra macun astar ve boya , oysa bu yukarıdaki yöntemi her usta yaygınlştırıp , kendilerini yeni alet edevatla donatsalar ,boşuna boyaya bile gerek kalmaz derim.

10. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Yusuf teknoji aldı başını gitti eskiden olsa ttornavida ile motor dinleme dönemi geride kaldı. Zaten bunun farkında olan eski ustalar kalmadı.

Yusuf teknoloji alfı

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Benim bahsettiğim usta da eski ustalardan artık yapmıyor işi, çocukluktan başlamış bazen ustalarla yaşadıklarimı anlatınca sayıp sövüyor.:)
    hala arabaya bindiğinde 2dk müzik cam acmadan arabayı dinler emin olduktan sonra rahat edip yola devam eder.

12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bu arada ben tablet ile yazdığım zaman saçma sapan kelime yanlışları çıkıyor özellikle akıntılı mesajlar da kusura bakmayın arkadaşlar.

Yusuf bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş