Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gizlenip Ceza Yazan Polis

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 17 Aralık 2018 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Ne kadar ahlaksız bir toplum olduk. O polis sinsice o işi yapacak olsa giyer sivil kıyafetlerini rahat rahat yapardı o işi. Kırmızı ışıkta geçen insanların canını malını hiçe sayanların yaptığı çok mu masum. Geçmesinler geçene de yazacaklar tabi. helal olsun o polise de. tebrik ediyorum. Geçip ekip aracında veya hergangi bir yerde çayını içip mesaisini de doldurabilirdi. İşini yapıyo işini düzgün ve severek yapanın başımızın üstünde yeri var.

comanchee, Temel_78, ekremce ve 11 kişi daha bunu beğendi.
  3. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Ayrıca sinsi kelimesini yakıştıramadım. Sinsi kendini gizleyip kötülük yapan kişi demek. Kural ihlalini tespit etmeye çalışan sokaktaki apachilerle mücadele eden devlet görevlisine bu hitap hiç hoş olmamış.

YasinD., sukru56, erkan42 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Videoyu çeken de "milletin cebindeki parayı çalıyorlar" diyor. Kural ihlali yapma, ceza da ödeme. Kimsenin parasının çalındığı yok. Yeri gelince denetim yok demeyi çok iyi biliyoruz millet olarak, cezaların caydırıcı olmadığını da söyluyoruz ama iş icraate dönüp ceza ödemeye gelince devlet hırsız oluyor. Ben cezaları sonuna kadar destekliyorum, ben de kural ihlali yaparsam bana da yazsınlar, bir müsibet bin nasihatten hayırlıdır.

YasinD., comanchee, ekremce ve 8 kişi daha bunu beğendi.
  5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kurallara uymayanlara yapistirsinlar cezayi. Bende radara girince kiziyorum ama asil kizmam gereken kendim olmali diyorum.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

YasinD., comanchee, Temel_78 ve 10 kişi daha bunu beğendi.
  6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tam takip edemedim ama o polis fotoğrafı büyük ihtimalle gizlenen bir polis değil. bir şekilde o anda o şekilde çıkmış.

yoksa herhangi bir kavşakta polisin gizlenmesine gerek yok, zaten kural ihlali yapan her türlü yapıyor.

ben de diyorum, herkese ceza kesilsin, kural takibi yapılsın diye ama, ceza yazan polisi suçlayanlarla aynı ülkede yaşıyoruz.
    ülke maalesef kuralsızlıklar ülkesi olmuş durumda.

her seçimden önce gelen vergi afları yok mu?
    arada bir gelen imar afları yok mu? en az 5-6 yüzyıllık olan şehirlerimiz imar affıyla çöpe dönüştürülmedi mi?

vergisini zamanında ödeyeni cezalandıran bir sistem var.

bedelli askerlik her zaman "son" defa çıkar. sonra bir daha çıkar. bedelli askerlik için 5 milyon kişiden bahsediliyordu. yani askerlik çağına gelip de askerlik yapmayanların sayısı. dediler ki 5 milyon kişi bu parayı verse çok deli para toplanacak. sonra 18 bin liraya indirildiği halde 600 bin kişi başvurdu. kalan 4,4 milyon kişi önümüzdeki senelerde çıkacak bedelliyi bekleyecek.

bu durumda bu paylaşımı yapan arkadaşları eleştirmeye hiç gerek yok bence.

gogo46, muhendus, erkan42 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,100
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    İçişleri Bakanlığının daha önce uygulamalarıyla ilgili yönetmelikte düzenleme yapıldı , vatandaşa tuzak kurmak yok , önceden belirtilecek ( radar olduğu , hız sınırı vb. gibi) , eğer haberde belirtildiği gibi polis ünüformasıyla gizlenerek bu işi yapıyor / yaptırılıyorsa bu hoş değil. Genelinde trafik yol kontrollerinde de polis arabasını gelen araçların görmeyeceği şekilde sokuyorlar bir yere.Burada bir gizlenme gereği yine de duyuluyor demektir. Polis açık açık ceza yazınca karşı çıkan mı var , iş ödeme aşamasında ortaya çıkıyor , uyanıklar af bekliyor gariban kanuna sygılı olanlar ödüyor. Çevremde 2010 -12 yıllarından otoban geçiş borcu , trafik cezasını ısrarla ödemeyip son aflardan yararlanan var.

koreci, muhendus ve Acar07 bunu beğendi.
  8. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,168
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Suç suçtur hiç bir şekilde gizlenmesi,açığı olamaz...usulsuz dinlemede suç unsuru varsa usulsüz olmaz
    Şahsi fikrimdir

Emre, muhendus ve sunbeki bunu beğendi.
  9. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Bence radarlar, kameralar gizli olmalı. Adam 150, 160 vs hız yapsın, radar tabelasını görünce hızını 70'e, 80'e düşürsün, radarı geçince eski tas eski hamam. Hiç mantıklı değil. Kuralları çiğneyen cezasını çekmeli...

sukru56, muratbaris37, Acar07 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  10. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Uyarı olmadan Ceza yazılamaz. Görsel olarak bunu sürücülere mutlaka ama mutlaka bir şekilde görmesi sağlanır.Ama Hız sınır tableları ,Ama yerde veya yüksekte görülebilinecek Radar uyarı levhaları vs vs. Diğer karayolların da yapılması yasak olan hareketleri de hepimiz biliyoruz.
    Bunları bile bile , Aha burda Radar yok bas , Çevirme yok Kemeri çıkart, Kamera yok kırmızıda geç ardından ceza yedin mi Devlet Vatandaşa pusu kuruyor,
    Devlet Vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz dikiyor diyorlar.Neymiş Cep telefonu ile konuşurken Ceza yemiş.Bilmiyormusun yasak olduğunu.
    Ve bu yasağın hem kendi canın ve malın için hemde başkaları için tehlikeli olduğunu.
    Ben üç dakika arayla Radar cezası yedim.Bağırdım , cağırdım sonuç ? Ben hatalıydım ve ödedim cezalarımı.

gogo46, muhendus, HMB ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    iyi güzel de:) o zaman bu trafik cezaları insanları hatalarından caydırmak için mi var? yoksa millet olarak ceza yemeyi mi seviyoruz? nedir yani:)

Trafik polisi tabelanın arkasında neden duruyor ? ne için duruyor? bence orada dururken çevreden göründüğünün ve fark edildiğinin farkında, demekki orada kırmızı ışıkta geçen çok oluyor da onları engellemek için oradadır beni görürler de kırmızıda geçmezler demiştir, ceza yazması gibi bir durum var ise bu onun yaptığı işin ekstra yönüdür.

devlete para lazım diye ceza kesiyorlar demesi kolay, lakin otomobil için alınan yakıtın vergisi, ücretli yol parası, köprü parası, zorunlu sigorta, ötv, mtv varken niye trafik cezası eleştiriliyor ki:)

Sıfır kilometre araba almak zaten bu ülkede size 40000-50000 lira gibi bir ceza ödettirmek oluyor ki bu cezayı seve seve ödüyoruz ikinci el piyasası da belli zaten, o zaman 1050 lira ekstra ceza falan ödenir bence sıkıntı olmaması lazım:) bir araba sıfır olarak alınmazsa ikinci eli diye birşey olur mu? demekki birisi bu cezayı ödeyecek.

dolayısı ile trafik cezalarına artık ceza gözüyle bakmamak lazım trafikte yapılan avantaj sağlayıcı hareketlerin ücreti oluyor o cezalar, mesela emniyet şeridinden gidersen şu kadar para, istanbul dan ankaraya 2.5 saatte inersen şu para, emniyet kemerini çözüp rahatladın şu kadar para, işte bunları bizim ülkede ancak bu ücreti hazırlayıp sürpriz olarak sürücülere sundukları için aniden ceza makbuzunu gören kimse afallıyor sayıp sövüyor, kullanıcının bunları takip etmesi lazım kırmızıda geçtiysen hazırla 2000 lirayı mesela madem seviyorsun kırmızıda geçmeyi. Ceza makbuzunu ödemeye giderken sana bak bir daha kırmızıda geçme sakın mı diyecekler? hayır. Bak trafik kurallarına uy!! mu diyecekler ? hayır. Yazılı bir düzeltici önleyici faaliyet raporu mu hazırlamanı isteyecekler ? hayır, neden sonuç analizi mi isteyecekler ? hayır. Demekki cezalar önlemek için değil. Bugün trafikte yaptığın o nahoş hareketten ceza gelse ertesi gün tekrar yapma şansın yüzde 90 dır.

Şunu bilmek lazım ceza nedir? neye denir? ceza demek kötü bir davranışı önlemek için yapılan hareket değildir, açın bakın sözlük anlamına.

12000km lik hattın 7000km sinde sinyalizasyon yok millet kelle koltukta tren yolculuğu yapıyor, senede 3-4 tren kazası, maden faciası, sel baskını, toplu ölümler patlayan bombalar varken gelmişiz burada trafik kurallarının faydalarını anlatıyoruz:) ben kurallara uyuyorum, merak etmesinler ceza yeme ortalamam 5 senede 1.

Shurzan, Asel Kaan Efe ve Acar07 bunu beğendi.
  12. sukru56

sukru56 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    172
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    56-SİİRT
    Araç Modeli:
    Kirmizi isigi takmayan kural tanimayan sorumsuz haysiyet yoksunu benim ve gözümden sakindigim sevdiklerimin hayatini hice sayan şoförler çıkmış isyan ediyorlar Vay efendim gizli olur muymuş? Allah sizi ıslah etsin etmiyorsa kendi başınıza bela olursunuz inşallah. Ceza yazilacak ama uyarmak gerekiyormuş bu konuda çok doluyum ben burda mesajim bitsin .

Acar07 ve sunbeki bunu beğendi.
  13. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kurallara uymayanlara ceza yazın tamam da tabela arkasına gizlenmek nedir ya

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

koreci, gogo46 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Cezaları destekliyorum, 2018 yılında 1'i iptal 2 trafik cezası almışım, ikisi de benim hatam, laf edemem, sonuçta herkesin uyması gereken kurallar.

Ama; bir devletin kurumunun, devletin güvenlik güçlerinin bu şekilde tabela arkasına saklanarak komik bir şekilde ceza yazmasını desteklemem.
    Sonuçta; o cezayı yazan Türkiyemizin polisi.

Sivil bir araç bekleyebilir, kamera da koyulabilir, EDS sistemleri mevcut. Bir sürü alternatifi var.
    Ama bu şekilde hoş değil. Sonuçta devletin bir kurumu.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shurzan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. yerbakili

yerbakili Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    88
    Ad Soyad:
    Yasin ERBAKILI
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Bence toplum olarak en büyük sorunlarımızdan birisi bir şeyin gösterilen kadar kısmına ve gösterenin yönlendirdiği yön doğrultusunda olayı yorumlamaktır. 28 saniyelik bir görüntü ile devletin kolluk biriminin ne yaptığını nereden anlayacağız? Ancak tahmin edilebilir. O da dediğim gibi "tahmin"dir. Sinsilik yakışıksız bir tabir olmuş.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,168
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    @muhendus savaş hocama soralım Almanya-da durum nasılmış?

muhendus bunu beğendi.
  17. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam burada herhangi bir saatte (gece 3te bile olabilir) polis herhangi bir yerde tuzak kurabilir. Kuruyor da. Geçenlerde eve 20 metre kala bir minibüsün arkasında kenara usulca park etmiş bir polis aracı, camına radar düzeneğini kurmuş, geleni geçeni gözlüyor. Saat gece 10buçuk civarı ve bizim cadde de o kadar işlek bir yer değil. Ama onu orada gören sürücü anlıyor ki herhangi bir zamanda herhangi bir yerde kontrole denk gelebilir. Bu yüzden kimse “bu saatte burada kimse olmaz bas gitsin” diyemiyor.

Kural kuraldır ve uymak zorunda herkes, yoksa cezasına katlanacak. Bu arada geçen haftasonu bende radara girmiş olabilirim, bakalım gözüm posta kutusunda :)

Roadrunners ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Bu iş nasıl olmalı sizce her kavşağa ışık ihlal sistemleri her yola hız kontrol sistemleri kuralım. Polis de sandalyesine otursun kameralardan ceza yazsın. ya da her kavşağa bir polis memuru görevlendirelim ceza yazmasın öylece dursun kavşakta zaten görünce caydırıcı olur kimse geçmez. Öyle mısır tarlalarındaki kargaları korkutan korkuluk gibi

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,100
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yok hocam o Almanyada yaşanmaz , polis işi gücü bırakmış etrafı dikizliyor , bize böyle şeyler gelmez.

Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi

Roadrunners bunu beğendi.
  20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,100
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Arkadaş saçma sapan kısa bir görüntüden yola çıkarak , ne mesajlar döktürmüşsünüz , mesajlarınız içinde argo ve hakaret kelimeleri de var , değer mi forumu bu şekilde kirletmeye , bırakın kim ne ceza yerse yesin , Amerikada açıktan radar tabancası tutup hız kontrolü yapıyorlar , ama gizlenmiyorlar. Açıklık olmalı diyene karşı ağır kelimeler hiç hoş değil. Bana böyle göründü.

Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi

koreci, gogo46 ve Shurzan bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş