arkadaşlar herkese merhabalar. Son bir aydır sağ ön tekerin olduğu yerden, sık olmayan sadece esneme esnasında gıcırtı sesi geliyor. Örneğin sabahları otoparktan çıkarken 5-10 cm cmlik bir kaldırımdan yola indiğimde bu ses geliyor. Bir iki gündür de direksiyonu sola çevirdiğimde de gıcırtı sesini duymaya başladım. Bu ses için servise iki defa gittim. Test sürüşünde ise herhangi bir ses tespit edemediler. Lifte alıp altını iyice baktılar. Anormal herhangi bir şey bulamadılar. Birkaç taş parçası çıkardılar. Herhalde rotillerin bağlantı yerlerinden. Bunlar da ses yapabilir dediler. Ama ses halen daha devam ediyor. Herzaman yapmıyor. Sadece Ön taraf esnedi,ği zaman özeelikle sabahları yapıyor. Tahminim yaydan. Ama ustalara göre herşey normal. Sizin bir yorumunuz olur mu konu hakkında? Teşekkürler
kırt kırt sesine benzer bişeyse bende de var bazen yapıyo bazen yapmıyo kalkarken bile esnese yapıyo ama bazen de sesten eser yok. Ben sol taraftan geliyo gibi hissediyorum<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
Benim sonatanın sol arkadan geliyordu helezon yaylardan sanıyordum ustaya gösterdim rot baslarindan defi aldi bi sıringa yagladi bir hafta ses kesildikesildi sonrs yine bssladi ama su an ses yok havalar duzelince yine baslar sanirim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
esneme yaparken geliyorsa büyük ihtimalle terazi kollarının kauçuk burçları var...onlar hava sıcaklığı değişikliklerinden toz su gibi yada donmalardan kaynaklı gıcırtı sesi yapabilir..