Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getzz jant sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda uzm53 tarafından 8 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. uzm53

uzm53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aracıma 16ınc jant taktırdım şimdı bı sorun var arac cok yukek duruyor aracı yere basmak ıstıyorum ne yapmam gerekır spor yay harıcınde.. şimdıden teşekkurler

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    spor yay haricinde hiçbiri sağlıklı değil ama yinede söliyeyim

1-yayları kestirmek ki hiç önermem 2gün snra yaylar kısa kaldığı için cayk cuyk ses gelicektir.
    2-yayları ısıttırıp kısaltıyolar ama buda çok sakıncalı.
    3-en sağlam yolu yay.

bu arada jant taktınız ve sürtmüyomu:S çok enteresan

3. uzm53

uzm53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    195*45*16 lastık taktım hıcbır sıkıntı yok ama dedeğim gıbı arac yuksek duruyo yayları araştırdım 350-450 arası değişiyo bana bıraz fazla geldı normal fıyatı bumudur acaba

4. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lütfen konu başlıklarını anlaşılır şekilde açalım.Gelişi güzel konu başlığı açmayın

5. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    o fiyatlar aralığında değişir ancak sıfırı çok pahalı geldiyse 2.el yaylara bakın derim ben.

Ayrıca bişy daha sorayım size.Araçta kişi varken yolda giderken kasis şeklinde zıplamalarda aracınızın arkası top gibi sekerken o jantlar nasıl çamurluk ağzına sürtmüyor.Denedinz mi araçta 5 kişi varken

6. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2.el yay alarak sorununuzu cosebilirsiniz onlarin fiyatlarida 150 ile 250 tl arasinda degismekdedir........... bu seferde arkaya yuklu binince surtme yapma oalyinda tedirgin olabilirsiniz

7. uzm53

uzm53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5kişi ıle denemedım ama aracın bagajında muzık sıstemı var ve oldukca ağır suan bı sıkıntı yok..

8. orj lastik ölçüsü sanırsam

175 65 R14 bu durumda

185 55 R15

195 45 R16 Lastik takmıssınız doğru ölçühttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifjantın modeli nedir? resim yükleme sansınız varmı.????

9. uzm53

uzm53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    orjınal lastıklerı 186*65*14 du resım cekıp yukleyecem :)

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

ölçü aynı değere denk geliyor ancak ön lastikleri komple çevirince iç tarafa sürtme yapıyor.Ayrıca şunu iddia ediyorum araçta 5 kişi varken bırakın lastiği jant bile çamurluğa sürtücektir.Getzi çok iyi tanıyorum:) bende jant düşünüyorum ancak 15inç.Hem arabamı yormak istemem hemde sürtme gibi şeyleri göze alamam

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    16' jant taktıran junkysound vardı. Aylar önce taktırmıstı. Brnzer seyleri onun içinde söylediler ama lastik dogru secildikten sonra bir sorun olmuyor. !95 lik lastik kullanan cok kişi var ama bencede 15' daha uygun olurdu getz gibi bir araca.

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    getz kullanıcısısınız sizde aracınızın arkası doluyken nasıl yaylanıyo nasıl zıplıyo gayet iyi biliyorsunuzdur.Bence kesinlike sürtme yapar araç doluyken ve esnediği zaman

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    arkada 2 kişi ve bagajda yuk oldugu zaman yeteri kadar çökuyor, o yuzden buyuk jant işini bende merak ediyorum ama forumda 16' taktıran bir kaç getz kullanıcı var.

14. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    çöktüğü zaman kesinlikle sürtme yapmaz ancak yolda esnediği veya bir diğer değişle arkası zıpladığı zaman %10000000 sürter.

15. peki 175 70 R13 e en uygun 15'' lastik ölçüüs nedir?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

16. dved

dved Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle jantınız hayırlı olsun. aracın yere basması için gerekli olan şey spor yay takımlarıdır. aracınız spor yaylar takıldıktan sonra eski ye oranla daha az esneyeceği için konforunuz bir miktar azalacaktır. ayrıca esneme oranı azaldığı için araçlarımızda zaten olan bir sorun dahada fazlalaşacak buda limitlerde kullanım esnasında araç önden kayma eğiliminde bulunacaktır. bu aza indirgemenin yolu ise kule gergisi olacaktır.

peki kule gergisi ne işe yarar derseniz

Modifiyeli bir otomobilde sık yapılmakta olan bir uygulama da amortisör kule gergisi montesidir. Kule gergileri, amortisör kulelerini karşılıklı olarak tek bir parça halinde birleştirmek için kullanılırlar.

Kule gergilerinin amacı, özellikle sert girilen virajlarda amortisör kulelerinde meydana gelen esnemeleri minimize etmektir. Viraj alınırken amortisör kuleleri normalde esnerler, ve bu da bir miktar çekiş kaybına (ya da yol tutuşta bir miktar zaafiyete) yol açar. Kule gergileri amortisör kulelerinde meydana gelen esnemeleri önlemek üzere dizayn edildiklerinden, viraj alımı sırasında enerjiyi gücün yüklendiği tek bir kuleden alıp diğer kuleye de iletmek suretiyle paylaştırırlar. Bu, jantları yere paralel tutmaya, o da lastiklerin yere daha iyi temas etmesine yardımcı olur. Sonuçta, viraj sırasındaki çekiş ve yol tutuş iyileşir.

Amortisör Kule Gergileri Ne Zaman Monte Edilmelidir?

Montaj sonrasında elde edilecek performansın otomobiliniz üzerindeki kilometreyle ilgisi olmamakla birlikte, eğer spor bir otomobil sahibi iseniz otomobilinizi aldığınız ilk gün en azından ön amortisör kule gergilerini monte etmenizi öneririm. Ancak, biraz da isteğe bağlı olan bu durum haricinde amortisör kule gergilerinin muhakkak uygulanması gerekli durumlar da vardır.

Kule gergileri ön veya arka olsun farketmez, sonradan daha büyük jant/lastik kombinasyonlarına geçildiğinde muhakkak uygulanmalıdır. Daha sert ve kısa olan spor yaylar, daha sert ve kısa spor amortisörler veya büyük çaplı janta (dolayısıyla daha ince profilli lastiklere) geçilmesi gibi süspansiyon sistemini etkileyecek modifikasyonlar sonuçta amortisör kuleleri ve hatta tüm şasi üzerindeki yükü arttırırlar. Tüm bu uygulamaların sonunda şaside esneme eskiye oranla çok daha fazla olacaktır. İşte bu modifikasyonların ardından uygulanacak kule gergileri sadece şasiyi desteklemek ve esnemeyi azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda direksiyonunuz daha hassas olacak ve verdiğiniz komutlara daha çabuk cevap verecektir.

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    çok saolun bilgi için. Hep merak etmişimdir bu kule gergileri ne kadar faydalı oluyor diye.

18. dved

dved Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu bana

19. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gerçektende bende teşekkür ederim bende merak edıyordum şık goruntusunden başka mantıklı olarak nasıl bı acıklaması var dıye
    benım aracım getzımdede 14 ınc185 ebatında lastıkler var ve yol tutusundan vıraj kontrolunden pek memnun degıldım en kısa zamanda kulegergısı bulup taktıracagım .)
    onerdıgınız bır marca varmı omp var galıba baska..?

20. FR140

FR140 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar dün 190/50/15 jant ve lastik taktım yanlız lastiği secerken en yumusak olmasına özen gösterdim bunun içinde barum (condinental) aldım muhtesem sesler kesildi görüntü eskiye göre 10 kat daha güzel sürtme kaygım yok kasis derdim yok tavsiye ederim...

Bu Sayfayı Paylaş