Selaymun aleykum arkadaşlar aracim 2007 1.4 doch 132000 km de aracimin sağ ön taraftan metal zingirtisi gibi sesler geliyor torpidonun sağ alt tarafi resmen zingirdiyor ikinci sikintim ise her zaman değil ama bazen dönüşlerde sanki takirti var ozellikle sol tekerleğin olduğu yerden üçüncüsü ise direksiyonu hafif salladigimda tik tik diye ses geliyor sanki direksiyon milinde boşluk varmis gibi ses yapiyor birde tekerleklere elle vurduğumda sadece sag ön tekerlekten zingirti geliyor aracın altini elle kontrol ettim her hangi bir boşluk falan vs. Yok alt takim parcalarinda. Birde debriyajim sertlesti 5.vitesten 4e alirken ciyk diye bir ses cikiyor vites küçültürken böyle sorunlar basina gelen arkadaslar varsa yardımcı olurmu
Diğerlerini bilmem ama tekere ayağınızla vurunca gelen zangırtı fren kaliperlerinden gelir. Pimleri boşluk yapmıştır. Sadece ses yapar. Tamiri pimlere tornacıda işlem yapıp sesi keserler.
Benimde sola dönerken direksiyonu çevirdiğimde ani hızlanmalarda yada yavaş dönerken takır takır yapıyor ustaya baktırdım bir şey bulamadı acaba neden olabilir
benım de sol on lastıkten ve ya oralardan lastık cıgıltısı seklınde kuş ötüyo ben hep lastıge verdım ama kafama takılıyor yagıslı havalarda ses kesıyor kuru havada gelıyor nasıl çözüm üretırız. kısa süre once kontrolden geçtı z rotlar degistı.
O ses frene bastığınızda veya ayağınızı frenden çekince mi geliyor? Öyleyse frenin hidrolik pistonundan geliyordur.
yok hocam frenle alakası yok yolda giderken cıgıl cgıl gelıyor dıreksıyonu sag sol yapıyorum ses tonu degişiyor lastıgın kalıtesınden veya hamuruna vurdum ama öyle degıl gıbı
Zannedersem benzer bir sorun ya da aynı sorun bende de var. 200 km lik bir yola çıkmıştım.Yol bozuk asfalttı ve bol virajlıydı. 30-35 km sonra çok ters ve tabelası olmayan bir yolda ani viraja girdim araçtan lastik sesleri geldi son anda toparladım yoksa devrildiydik. 50 km falan daha gittikten sonra çeşme yanında durdum. 5 dakika sonra yeniden yola çıkarken baktım lastikten ses gelmeye başladı. Ses düz yolda da gelmeye devam etti.. Direksiyonu sağlı sollu çevirince de sesler geliyor. Ben amortisör mü patladı dedim ilk fikrim olarak. çünkü yay gıcırtısı gibiydi ses. cırt cırtt ses geliyor. yolda giderken durdum. Aracın soluna yüklenerek aracı yaylandırdım esnettim aynı ses gelmeye devam etti ama bu sefer tekerden değil daha içten alttan geliyordu gıcırtı sesi. araç sabit duruyorken de direksiyonu sağlı sollu çevirince aynı sesler geliyor. Düz yolda hareket halindeyken de geliyor.
benım sorunumu lastıkten hamurundan ve kalıtesınden ötüyor. detaylı kontrol yapıldı anarmal bır durum görülmedi ön arka latık degısımı oldu ses kesıldı
salıncak ve rotil midir nedir benim sıkıntı da onlarda çıktı bugün.Bu şekilde üstüne gitsek ne sıkıntı olur zamanla ? veya ne kadar sonra sıkıntı olur acep ?
Rotilse acil değiştirin. Bu tespiti yapan usta zaten hemen değiştirmeliydi. Rotil hareket anında arızalanırsa bireksiyon sizin kontrolünüzden tamamen çıkar. Dayımın aracının düz giderken rotil çıktı. Direksiyon hakimiyeti gitti ve bariyere çarpıp yan yatar şekilde ankara dışkapı fatih köprüsünde asılı kaldı. Rotil çok ucuz ama hayati değeri olan bir parça.
Değiştirecektik de çok ters bir ilçedeyiz ustanın da dükkanı parça konusunda çok zayıf getirtmesi gerekiyor. onu bekliyorum getirmezse 50 km ötede bir ilçe var parçalar da varmış oraya gidecem.