Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getzin satışları artık bitti...

'Sohbet' forumunda SİNAN BARAN tarafından 6 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hyundai'nin resmi sitesinde yayınlanan ve güncellenen fiyat listesinde artık getz görülmüyor. Ayrıca araç ikonları üstündeki satın al bölümünde getz fiyatı sıfır olarak çıkıyor. Anlaşılan getzin stokları tükendi ve satışlar artık bitti.

2. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)

Düzenleyen : ehzeladem

3. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    bugun tarih 06.09.2011 ve getzin satısı artık resmen yok

ben aracımı 08.03.2011 de aldım günahım ne yaaaa
    keske biraz daha arastırıp öyle karar verseydim.
    Kötü bir haber

4. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:

5. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    üzülme kardeşim sen arabanı sev iyi bak ben 1999 model şahin aldım 2000 de sona erdi ve 2011 de satıp hyundai aldım şu anda şahin fun clup siteleri vs var sanırım getzlerde aynı itibarı görecektir

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    2003-2004 model getzler hala satılıyorsa yeni kasalarda daha uzun süre piyasada tutulur. Aslında olay aracın uretilip uretilmemesinden ziyade arabanın piyasasıyla alaklı. Araba üretimden kalmadan önce iyi bir piyasa yaptıysa 10 sene gecesede 2.el pazarında tutulur.. Ben getzin son zamanlar dısında daha öncesinde cok tutuldugunu dusunmuyorum. Ama, mesela eski kasa getzler ile accent admiralar, yeni kasa getzlerlede accent eraların parca uyumlulugu var. O yuzden, hem eski modelleri hemde yeni modellerinin parcaları ucuz. Aracın parcası ne kadar ucuz olursa o kadar daha fazla tutulur.. Bu acından da accent eraların en azından 2-3 sene daha satılacak olmasından dolayı ileride donanım ve kaporta parcaları dısında getzlerde parca-fiyat sıkıntısı olmaz diye dusunuyorum.. O yuzdende üretilmiyor diye cok deger kaybetmez..

7. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    konu getz olsun yada olmasın öncelikle her malın bir alıcısı var ve kullanılan her araç değer kaybı yaşayacak =)

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    illa ki öyle de mesela suziki swiftler var. 2003 model enjeksiyonlu, ve benim 2010 model getz aracımdaki özelliklerin hepsine sahip. Ozman 2003 model getzler 14-15bin tl e satılırken, biz amcaogluna 2003 model suziki swift+lpg 80binkmlerdeyken 10-11bin tl e almıstık. Sıfır satılırken suzikler getzlerden daha pahalı olmasına ragmen üretimden kalktıktan sonra 2. el piyasasında daha ucuza gidiyor.. Misal olarak verdim. Getzler deger kaybetsede ne bir suzuki ne de bir chevrolet gibi deger yitirmez. Baksanıza 10-12 yasındaki "hurda" arabalar bile parcaları hala bulundugu ve ucuz oldugu için hala cok tutuluyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

9. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Doğru diyorsun =) bazı markalar şanssız olabiliyor, ama getz bu marka model de değil senin de dediğin gibi :)

10. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hocam getzler piyasadaki en avantajlı araçlardan biri. Değer kaybedeceğini düşünmüyorum. Bu kalıtede hangi arabanın arka stopları 35tl ve elektrikli ön farları 70tl https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Gerçi piyasayı takip edince hangi aracın ne olucagını bilmek için kahin olmaya gerek kalmıyor.insallah kaderi suzuki swiftler gibi olmazhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifGerçi, evlenene kadar getz yerine araba almayacagımız kesinleşti. Onuda evlendikten sonra kendim alıcakmısımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifO yuzden, artık aracın 2. el piyasasını dusunmuyorum. Sadece yedek parca fiyatları ucuz olsun ve kolay temin edilsin yeter bana.

12. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende dediklerinize katılıyorum. Evet arada sıkıntılar çıkarsada 2011 getz'im olup, son çıkan getzin bende olmasını isterdim.

13. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:

14. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    az once formu görmeden yeni form actım.,bende bugün gördüm. Ayrıca matrixte kalkmıs,,zaten tüm marka ve model araclar zamanla kalkacak, ben oretimin durdugunu bildigim halde 2. Kez getz aldım . Mayıs 2011ve start olmayan son model.onuda zarzor bulup aldım, . Ve bircok getz de olmayan bluetooth lu orjinal teyp var üzerinde oda bana kısmetmis

15. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir ara kafam takıldı, ya bu 2. el değeri gerçekten modelden modele bu kadar farkediyor mu diye, açtım sahibinden com.'u, b ve c segmentte, benzinli, dizel, manuel, otomatik araçlardan 4-5 markanın ilanlarına baktım. 3,5,7,10,15 yaşında araçların ilanlarındaki fiyatlara baktım, her modelde, her yaş için çıkan ilanlardan 8-10 tanesini bir köşeye yazdım. durum bana göre şöyle çıktı:
    arabayı hemen 2-3 yaşında satıyorsan bazı modeller arasında fiyat farkı olabiliyor. ama 8-10 yaşında veya daha yaşlıyken satıyorsan çok az bir fiyat farkı oluyor (ortalama 1000-2000 tl). sadece golf 15 yaşında olsa da diğer araçlardan 3-4 bin tl pahalıya satılabiliyor (ki bence o da büyük bir fark değil)

yani şu anmesela Csegmentte bir aracı (piyasada tutulan belirli markalar için konuşuyorum) 40bin tl'e de alsanız, 50 bin tl'e de alsanız, 60 bin tl'e de alsanız 10 sene sonra satarken 60 bin tl'e alınanla 40 bin tl'e alınan arasında en fazla 3-4 bin tl fiyat farkı oluyor.

yani getz artık üretilse de üretilmese de fark etmez, 10 yaşında aracı satarken yada daha yaşlı satarken hala üretiliyor olsa bile bir clio'dan, polo'dan yada aynı segmentte bir araçtan daha farklı bir fiyatı olmaz sanmıyorum

16. kelordekyavrusu

kelordekyavrusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    arkadaşlar bende acele ile yeni bir başlık açmışım.
    yardımcı olmak iteyen olursa fikirlerini rica ediyorum...

Bu durumdan ne kadar kar veya zarar edebiliriz acaba???
    Zaten bir gün üretimin kesileceğini bile bile sırf ucuz-ekonomik bir araç diye Getz almıştık.
    Ben yinede satınalma maliyetimize göre en ekonomik aracı aldığımzı ve bugünkü otomobillerin astronomik fiyatlarına bakarak tekrar bu şartlarda sıfır km. bir araç alabilmenin çok kolay olamyacağını düşünüyorum.
    vergi indirimi vs. 2009 nisanda 19700 TL'ye 1.4 DOHC HY KL almıştım.
    6 ay öncede Atiker LPG taktım.çok memnunum.
    bi on sene daha binerim artık mecburiyetten.
    Siz ne düşünüyorsunuz...
    Yoksa arabayı satıp kurtulmak mı lazım.

17. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam ne satması, satsan 0 araba alsan ne olacak? o da 5-6 sene sonra eski kasa olacak, hatta 3 senede makyaj yiyecek nispeten eski kasa olacak. bence sen ucuza en uygun arabayı aldığını bilerek keyifle uzun seneler bin arabana, bu araba işi türkiye'de cep telefonuna döndü. her sene yeni telefon cıkar da insanlar değiştirir ya. araba bu ya, bazı arabalara insanlar yarım ev parası döküyor. sen her 2-3 senede bir evini degistirebilir misin? eger bir zaruret, yada basedilemeyen kronik bir arıza yoksa bence arabaya en az 10 sene binmeli. ben 2005'te 2004 model fabia aldım, gecen sene de i30'umu aldım. simdi fabia'a annemler biniyor. en az 5 sene binerler. ondan önce de annemlerde skoda favorit vardı. 15 sene bindiler. aldıysan arabayı keyifle bin 10-15 sene. sürekli cıkan yeni modellere türk insanı bütce yetistiremezhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

18. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:

19. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de araba alırken alıp yıllarca binebileceğim bir araba istedim. Alıp satmakla kim uğraşacak. Araba hastasıyım ben alıp satma hastası değil :D

20. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşasın yeni kral i20 :)

Bu Sayfayı Paylaş