Merhabalar. Belki size garip gelecek ama 2011 Dizel Getz'im var, tam modeli nedir kafam karıştı. İnternette satış ilanı verirken karşıma çıkan seçeneklerden hangisinin doğru olduğu konusunda yardıma ihtiyacım var. Seçenekler; (Bazılarını kendim eledim) Getz 1.4 DOHC HY KLM 97 hp Getz 1.4 DOHC Team Getz 1.5 CRDi HY Getz 1.5 VGT 4 HY KLM 88 hp Getz 1.5 VGT Start 88 hp Getz 1.5 VGT TEAM TEK HY KLM 88 hp Aracımın ruhsatında sadece Getz yazıyor. Aracım 2011 model Nisan 2011 trafiğe çıkışlı. Dizel CRDi 65 kw / 1493cm3 ABS yok EPS var Yol bilgisayarı var, 4 cam otomatik, orta kol dayama var, elektrik kumandalı gövde rengi aynalar, gövde rengi kapı kolları, metalik gri renk, klima var Benim aracımın modeli bunlardan hangisi oluyor acaba?
HY havayastığı, KLM ise klima özelliği olduğunu belirtir, VGT ise dizel motor olduğunu gösteren dizellerde olan ''variable geometry turbo'' nun açılımı dizelse seçenek budur, aracın beygir gücünü ruhsattan bakarak bunlardan doğru olan birini bu şekilde seçin. Beygir gücü ruhsatta Kw cinsinden yazar onu hp ye çevirin kafanız karışmasın.
Teşekkürler Eren bey. Bu durumda Getz 1.5 VGT 4 HY KLM 88 hp en yakın seçenek oluyor anlaşılan. Bunda hepsi tutuyor ama 4 hava yastığı demiş. Benimkinde 1 tane var. Bu seçenek de yok sitede. Ben diğer markalar gibi model seçeneği var sanıyordum ama farklı bir sistem Hyundai'nin anlaşılan. Erkan bey ben disk diye hatırlıyorum ama emin değilim.
4 Hava yastığı sadece Sunroof'lu modellerinde mevcuttur. Yani 2 ön 2 yanda oluyor. Yandakiler ön koltukların kenarında bulunuyor ve koltuğun yanında kumaştan etiket mevcuttur. Öyleyse siz arka frenlere bir göz atın arkalar disk mi kampana mı diye.
Senin araban eğer 82 beygirse crdi dir abi 88 beygirse vgt dir.getzlerde 4 hava yastıklı model sunrooflu olup 110 beygirdir.senin araban getz 1.5 vgt full getz ilana böyle yaz tamamdır anlaşılacaktır
Bu 82 yi ilk defa duyuyorum. Ayrıca crdi motor, vgt turbonun tipinin ifadesidir. Crdi araçların hepsi vgt tipi turboya sahip diye biliyorum. Yanlış bilgi varsa bilenler düzeltir.
Arkadaşlar konuyu hortlatmis olacağım ancak Getz hoşuma giden bir araç ve bakıyorum ancak kafa karışıklığı mi gidermem için yardımıniz gerekiyor hangisi 3 silindir hangisi 4 silindir ilanlar karışık çoğunda beygir tam olarak belirtilmemiş bile konu hakkında yardımcı olabilecek misiniz
Makyajsız kasa(2006’a kadar) dizel getzler 3 silindir hatırladığım kadarıyla 82hp. Makyajlı kasalar(2006 ve sonrası) dizel getzler 4 silindir 88hp ve 110hp dir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi