Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz'imin Km'si Oynanmış Çıktı

'Sohbet' forumunda yaymaz tarafından 10 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. yaymaz

yaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    cengiz yaymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    selam arkadaşlar daha önce başına gelen oldumu bilimiyorum 19 09 2014 eylülde 2006 hundai getz aldım aldığım arkadaşla cok güvendiğim ustama gittik arabayı gösterdik km si 142.000 civarıydı aldığım arkadaş ustamın yanında km sinin orijinal olduğunu ancak 2006 da park halindeyken sol arkadan 4100 tl lik birkazası olduğunu söyledi ustam kaportacı arkadaşını çağırdı sol tarafta komple boya olduğunu ve değişenin olmadığını söyledi ustamda motora baktı ve cok iyi durumda olduğunu ve alabileceğimi söyledi km de iyi dedi ve aldım bayramda memlekete gittim memlekette ufak bir kaza yaptım dönerken sol önden vurdular sadece çamurluk hafif içine girdi tutanak tuttuk ikimizde suçu kabullenmedik ve ben gelir gelmez arabamı yaptırdım karşı tarafın sigortadan yararlanıp yararlanmadığını 5664 e mesaj atarak öğrenebileceğimi söyledi bir arkadaş bende attım gelen kayıtlarda 2 adet kaza gözüküyor biri benim yaptığım sadece çarpma yazıyor fiyat yok birde aldığım arkadaşın söylediği 4100 tl olan ama birde km re bilgileride geldi şöyle
    14 04 2009 da 128604 km-daha sonra
    02 04 2011 de 85096 km-ve
    01 04 2013 tede 130393
    yani kilometreyle oynamışlar mesajı ustama gösterdiğimde mahkemeye vererek arabayı geri verecegimi ve ettiğim bütün masrafları geri alabileceğimi söyledi ama arabanın durumunun iyi olduğunu gerek olmadığını söyledi şimdi size soruyorum sizce ne yapmalıyım

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence aracın 100000 gibi km si düşürülmüş. Keşke alırken sorgulama yapsaydınız. Mahkemeye verirseniz kazanırsınız. Ancak süreç ne kadar sürer bilinmez. Örnek davalar var. Satarken sorun yaşarsınız. Ben en azından araba ne kadar düzgün olursa olsun bu arabayı almam.

3. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arabadan memnunsanız kullanmaya devam, tecrübe oldu dersiniz,,
    tabi burada şöyle bir konu da var, yarın öbür gün siz bu aracı satmak istediğinizde almak isteyen kişi kontrol edip, km si ile oynanmış, sıkıntı var diyebilir, satışta pürüz çıkabilir,

ya da birisi aracı alır, eğer bu durum üzerinde yazılı olarak mutabakat yoksa aranızda, kullanıp bir süre sonra haberim yoktu kandırıldım deyip sizi dolandırıcılıktan mahkemeye verebilir sonra nasıl ispat edersiniz bilemem malum ben söylemiştim ile olmuyor işler mahkemede... şimdi bu senaryo biraz abartı olur belki ama daha geçen gün şasi numarasından arabaya kopya ruhsat çıkarılıp satıldığı haberlerini okuduk o yüzden dikkat etmek lazım...

yok bu km durumu size sıkıntı yarattı ise satan kişi ile anlaşmaya varılabilir, aracı O'na geri satabilirsiniz ya da kişiyi dolandırıcılıktan mahkemeye verirsiniz, km ile oynamak zaten suç olduğu için kuvvetle muhtemel ceza alır, araç bedelinin tanzimi + tazminat vs söz konusu olabilir sanırım... tabi imkan var iken sizin kontrol etmemenizin burada bir etkisi olur mu onu bilemiyorum...

her halükarda biraz sıkıntılı gözüküyor...

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    aldığınız kişi aracın ilk sahibi miydi.? ne iş yapıyormuş ilk 3yılda 128.000km yapmış haddinden fazla. daha sonraki yaptığı km ise çok daha az. eğer araç şu anda olduğundan daha yıpranmış görünmüyorsa ilk yazılan km yanlışta olabilir, ya da araç birden çok kez km düşürülmüş zira ilk 3 yılda, yıllık ortalaması 42.800km, (2009-2011 arasını bilmiyoruz km düşürülmüş) 2011-2013 yıllık ortalaması 22.648km, son yılındaki ortalaması ise sadece 7.738km
    birde dava açsanızda kişi "ben söyledim, sorgulamada da çıkıyor gizli bir durum değil" diyerek ceza almayabilir.

5. yaymaz

yaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    cengiz yaymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tamam doğru diyorsunuzda ben arabayı alırken km si orijinal dedi ve ustamın yanında dedi yani şahidimde var ayriyeten satış sözleşmesi var noterden 19 09 20014 tarihlere bakarsanız 2009 la 2011 tarihleri arası olmuş sonuçta 4100 tl lik kazayı söyleyip kilometresini bilmemesi hiç zannetmiyorum bilgisi vardır

6. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Keşke dedilerle olsa bu işler Cengiz bey. Piyasa öyle kötü durumda ki.. Özellikle dizel olup da km si oynanmamış bulmak çok zor. Sizinkinde kılıfına uyduramamışlar. Almadan önce sigortacınıza kaç el değiştirdiğini sormalıydınız. Zaten mesaj atmadan araba almak büyük hata.

Olan olmuş. Sanırım bundan sonra satsanız da size problem çıkmaz. Alan kişi mahkemeye verirse km nin düşürüldüğü zamanları tespit ederler. Sizinle alakalı bir durum oluşmaz. Ancak siz bu aracı kime satacaksınız. Yani diyelim araç orjinalde 250000 km de olsa yine alan çıkar. Ama böyle düşürüldümü insanlar uzak durur. Ben uğraşacağım derseniz tüketici haklarına başvurun.

7. yaymaz

yaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    cengiz yaymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tükedici haklarına başvurmak bir şey degilde ustaya soruyorum gerek yok diyor aldığım kişide ben alırken 8 ay önce aldım demişti bu durumda iş baya uzar birde arabaya bayada birşeyler yaptım en azda 3 sene satmayı düşünmüyorum 17000 tl almıştım satarkende bunun altında satmam herhalde zaten cok fazla kullanan biri değilim senede 10000 yapmıyorum arabayla da bunun orijinal kilometresini nasıl öğrene bilirim acaba

8. yaymaz

yaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    cengiz yaymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    banada cok geldi 3 senede 128.000 km re bende acaba diyorum bunun daha detaylı bilgisini alacağımız bir yer varmıdır acaba

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    servise sordunuz mu.? sormadıysanız sorun, ilk yılları, mutlaka servise girmiştir. bir yılın sonunda bile girmiş olsa öğreneceğiniz km size yarar, atıyorum bir yılın sonunda servis kaydında 30-40bin km yazıyorsa evet km bariz düşürülmüştür diyebiliriz ama yok 10.000km civarı ise yanlış yazılmış diyebiliriz. birde sigortacınızdan aracın kaçıncı sahibi olduğunuzu öğrenin. bence 4.sahibisiniz(km düşürülmüş ise) ilk 3 yıl muhtemelen şirket/kiralık araç olarak kullanılmış, km düşürülerek birine satılmış. daha sonra alan kişi yıllık ortalama 22.000km kullanarak sizin aldığınız kişiye satmış, oda 10.000km bile kullanmadan size satmış, tabi bu sadece kişisel tahminim.

10. yaymaz

yaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    cengiz yaymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    birde bu araç 2009 dan önce muayeneye hiç girmedimi acaba tarihlere bakınca hepsinde 4 düncü ayda girmiş bir önceki muayene bilgilerini nereden alabilirim acaba bu konuda bilgisi olan varmıdır araç 20 08 2006 kaza yapmış bunun bilgisi var ama 2007- 4üncü ayda muayene bilgisi yok

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    otomobil sınıfı araçlar ilk 3yılın sonunda ve devamında 2yılda bir muayene olurlar, 2006 yılı trafiğe çıkışlı aracın ilk muayenesi 2009 yılında olur. devamında 2011,2013,2015 diye gider.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun, Sanırım aracı alırkende değerinin baya bir altında almışsınız. 17 bin lira para verirken 4 liradan kaçmayıp sms atmak ilerideki birçok şeyi bertaraf etmiş olabilir. Neyse bu saatten sonra öyle yada böyle yapsaydınız demek birşey değiştirmez yada olanları düzelmez.

Misal 3 ay önce kendi arabamı sattım 2006 VGT Getz boyasız 99 binde 25 bin liraya. Ki alan kişiyede ilanımdada belirttim km orjinalmi vb sorular bana sormayın yetkili serviste plaka nosu ile doğruluğunu teyit ediniz diye. Şu anda araba arıyorum ve adam km orjinal diyor peki nasıl emin olacaz yani yetkili servis bakımlımı nedir dediğimde resmi olmayan biçimde ''Güven Benim'' diye cevablara iş gidiyor. Akrabalardan yada yakın çevremden arabamı almak istiyenler oldu. Hepsine üstüne basa basa söylediğim kelime bana itimat etme yetkili serviste sorgula ekspertiz yaptır, ekspertiz yaptırmadan satmam arabamı. Velası kelam arabamı alan kişide Erk Plazada ekspertiz yaptırdı dediğim gibide çıktı arabam.

Yani uzun lafın kısası 1 musübet 1000 nasihattan iyidir. Bundan sonrakilerde daha dikkatli oluruz umarım. Şu anda sizde aracınızın durumunu bildiğiniz için ileride satarken bunu belirtip satarsınız kabul edende alır.

13. yaymaz

yaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    cengiz yaymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ben en iyisi servise gidip bir sorayım

14. yaymaz

yaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    cengiz yaymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tamam doğru diyorsunuzda ben hergün araba alıp satan biri değilim bu ikinci arabam bundan önce unom vardı ondada sorgulamadım ustaya götürdüm alabilirsin dedi aldım ha şimdi herkes sorgulatsaydın diyor ama ben arabayı ustaya götürdüm motoruna sağına soluna baktı araba güzel düşünme al dedi hadi ben bilmiyordum ustadamı bilmiyordu sanayide senelerce bu işi yapmış adam
    ben ona güvendim satanda dürüstlükten bahsedince kazasınıda söyleyince eyvallah dedim şimdi elimde satış sözleşmesi telefon numarası var yarin arayıpta sorduğum zaman ne diyecek merak ediyorum sonuç ta bu sadece benim başıma gelen bir şey değil birde bu sorgulamalar ne kadar doğrudur oda var geçen gene bu sitede başka bir arkadaşın mesajını okudum aracı alırken farklı sorgulama geldiğini satarken daha farklı geldiğini söylemişti

15. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Oncelikle gecmis olsun
    Usta dediginiz kimdir usta var ustacik var ben sanayide 21 senelik ustalar bilirim otomatik vites araci isiklara yaklasirken bosa alan

mt_44 ve sonatım51 bunu beğendi.
  16. NeXus_

NeXus_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Belli ki usta dediginiz adamin arabadan anladigi yok. Zaten anlasa motorun durumuyla km den suphelenirdi kendi de aradan siyrilmak icin size birde akil mi veriyor arabanin durumu iyi gerek yok diye ben olsam arabanin sahibiyle birlikte "usta" dediginiz adamlada ugrasirdim

17. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Aracı aldığınız kişiye ulaşmayı deneyin. Şayet ulaşırsanız mahkemeye vereceğim diyerek tehdit edin ve zararınızı isteyin. Araçta sorun yoksa keyifle binin. Zararınızı size satan arkadaştan almaya bakın. Zararınızı karşılarsanız aracı satarken sizde değerinden km düşürüldüğünü söyleyerek uygun verirsiniz. Bence en mantıklı yol bu. Tabi adama ulaşamazsanız veya sizi reddederse en mantıklı yol mahkeme. Çevremde aynı olayı yaşayan bir tanıdığım oldu galeriden aldığı arabayı iade etti ve parasını faiziyle beraber geri aldı. Bu konuda yaptırımlar var artık 2-7 yıl arası hapis cezası dahi veriliyor bildiğim kadarıyla. Tercih sizin.

Bu Sayfayı Paylaş