merhaba arkadaşlar. 2006 crdi vgt getzime, gaziantep sanayisinde aldığım fiyatları sizinle paylaşmak istedim. Debreyaj Seti ( valeo marka ) 180 tl. Şanzıman Yağı ( castrol ) 3 lt. 35 tl. Triger Seti 450 tl. V kayışı, gergi bilyası, kasnak seti 100 tl. Balata ön ve arka ( 45+55 ) 100 tl. Isıtma Bujisi KNR Marka (4*15 tl ) 60 tl. Tahmini İşçilik 300 tl. Toplam : 1225 tl Bu arada getzimin hiç bir problemi yok. sadece bakım amaçlı yapıyorum bunları acelemde yok. Bu konuda bilgisi olan arkadaşları tavsiyelerini almak istedim. balata ve debriyaj setinin daha ucuzu da vardı fakat adi malzeme kullanmak istemediğim için parçacımın tavsiye ettiği malzemeleri kullandım. Yinede servisin verdiği fiyatın neredeyse üçte biri çıktı toplamda. sizce fiyatlar nasıl? uygunmudur. Daha da önemlisi sizin bildiğiniz, tavsiye edeceğiniz daaha kaliteli markalar varmıdır. şimdiden herkese teşekkürler... Düzenleyen : vevis
Triger Seti 450 tl. diğerlerinin fiyatını bilmiyorum değiştirmedim çünkü ama ben birkaç ay önce triger setimi bilyeler kayışlar dahil 175 tl ye değiştirmiştim. 130 tl ye sanırım malzemeyi almıştım. 450 bence çok fazla
yanlız 3 silindir olanlarda kayış, 4 silindir olanlarda zincir var yanılmıyorsam zincir setini değiştirmenize gerek var mı?
aracınız kaç kmde, bu önemli çünkü triger zincirinin değişimi çok uzun kmlerde olur. trigerde kayış yerine zincir koyulmasının sebebi bakım maliyetini düşürmektir. şanzıman yağını da değiştirmenize gerek yok. şanzıman yağı neredeyse aracın ömrü kadar uzun ömürlüdür. şanzımanla alakalı bir sorununuz var mı? bunun dışındaki parça ve işçilik fiyatları bence gayet iyi.
aracım yaklaşık 90 binde. debriyaj çok sert ve vites geçişleri zor oluyor. motordan gelen sesi ustama gösterdim, gergi bilyalarından olduğunu söyledi. onunda set halinde değişmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi. başkada bir sıkıntım yok. sadece bakım amaçlı yaptıracağım.
arkadaşım şanjuman yağı manuel viteslerde genellikle değişmez ekleme yaparlar ona da ücret almazlar bile.vites geçişlerin hava soğuduğu için zorlanma normal bence.araç çalıştıkça motor gibi o da ısınır ve düzelir.motor kadar çabuk ve fazla ısınmaz tabi.triger setin zincirli olduğu için fiyatına bişey diyemem ama 90000 km de bi zincir değişecekse biraz maliyetli tabi.ama dizellerdeki zincir triger sisteminin amacının tamamen bakım maliyeti olduğunu da düşünmemek gerekir.nedeni ise kayışlı triger sistemi dizellerdeki yüksek tork sebebiyle verim vermiyor.yani triger kayışı dizellerde riskli.eğer atlatma veya kopartma yaparsa motor pert olur.inşallah uygun fiyatlarla bitirirsin işi.
hava sıcakkende sıkıntılı geçişler ama soğukken olduğu kadar değil tabi. ayrıca 35 tl ye mal olacak. yeni yağın faydası göz önüne alınınca çok bir para değil. teşekkürler.
Ankarada bir hyundai ustasına V kayısı Gergi (2 adet bilye) Yakıt,Yağ,Hava,Polen Filtleri Moto Yağı Kışlık bakımı (antifrize gerek kalmadı o yuzden koymadım) Arkada yanmayan 3-4 adet led. Arka stoplarda plaka cevresinde. Kapıları bagajları ses yapmasın diye ayarlatma, yağlama Motor yıkama ve motor koruma için sprey sıktırma İşcilik dahi 285 tl ödedim.
bence 35 tl ye şanjuman katkı yağı koyabilirsin.daha çok verim alman mümkün.bildiğim kadarıyla dişli katkı yağları iyi performans veriyor.
bu arada arkadaşlar servis debriyaj setine işçilik hariç 710 tl v kayışı ve 2 bilyaya da 290 tl işçilik hariç. işçilikte tahminen en az 300 / 400 tl olurmuş. gelde servise gir bakalım?... bu hafta sonu adanaya gidiyorum. oradaki servise ve sanayiye de uğrayıp fiyat alacağım. burada özel servis yok. adanada bir özel servise gireceğim. fiyat karşılaştırması yaptıktan sonra kararımı veririm artık. ayrıca zincir değişimini serviste sordum. cevapları belirli bir km si yok. ne zaman ses yaparsa o zaman değiştirmen gerekir dediler. bilgilerinize. yani bir kalemden kurtulduk. gerisinede allah kerim. Düzenleyen : vevis
ağır bakımı iyi atlattık usta ile bir arkadaş vasıtası ile tanıştım uzun süre Hyundai serviste çalışmış km söyleyince zaten değiscekleri söyledi 1-2 de ekstra çıktı simdi sadece ufak elektrik sorunlarım kaldı. Far ayar dügmesi calışmıyor 1-2-3 bisey farketmiyor. Birde ayna ayar kumandasına iyice bastırınca calışıyor ancak onlarıda hallettirirsem uzun süre rahat olucam inş. Ankaradaki arkadaşları tanıstırabilirm usta ile isterler ise.