Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz'imi Satıyorum

'Sohbet' forumunda berkan52 tarafından 2 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinizin yeni yılı kutlu olsun. Malum bilen biliyor arabayı aldığımda beri bir türlü düzelmeyen marş sorunum vardı. 6-7 defa kızdırma bujileri değişti. En son mazot pompası kaçırdı. O değişti. Dün yine sorun yapınca bu sefer enjektörlere bakıldı ve değiştirilmesi gerektiği söylendi. Bende bıraktım ustaya değiştirin dedim. En azından satarken enjektör yüzünden ölü fiyatına gitmesin. İlk arabam diye hiç bir masrafından kaçınmadım, gözüm gibi baktım yine olmadı. Artık arabamdan soğudum diyebilirim. Tiksindim resmen. İtiraf edeyim alırken iyi bir ustaya baktırmadığım için böyle oldu. Biraz acele almak zorundayım diye üstelemedim. Şimdi ki kafam olsa 50 kere baktırmıştım arabaya. 1 sene geçti ama gerçekten kötü bir deneyim oldu Hyundai Getz ile. Bu arabadan soğudum. Bundan sonra özellikle dizel arabaya binmeyi kesinlikle düşünmüyorum. 7000 TL'ye yakın masraf çıkardı bana. Malum yaş genç bütçe kaldırmıyor hem çalış hem oku kazanılan para hep arabaya gitsin insana dokunuyor ister istemez. Bende aracımı satmaya karar verdim. Usta yeni enjektörleri taksın ilanı vericem buradada paylaşırım. Bu zamana kadar çok şey öğrendim burdan, ilk arabamdı ve arabamı sizler sayensinde tanıdım öğrendim. Hepinize çok teşekkür ederim.

Tabi Hyundai'den vazgeçmeyi düşünmüyorum. Getz'imi iyi kapatırsam 14.000 TL gibi bir bütçe ayırabilirim araba için. Bu sefer benzinli 1.4 yada 1.6 düşünüyorum. Accent olabilir mesela 2000,2001 kasa. Tüpsüz olsun zaten günde 10 km gidiyorum benzin çok dokunmaz. İstanbul avrupa yakasında bildiğiniz araç varsa 2 hafta sonra izindeyim görmeye gelebilirim.

Şuanda aklımda arabamı satıp benzinli bir araca geçmek var. Cidden sabahtan beri sinirlerim çok bozuldu, üzüldümde. Dedim sizlerle paylaşayım belki bana bir akıl verecek birisi çıkar, bir yol gösterecek birisi çıkar. Benim ilk arabam ne kadar öğrensemde sizin tecrübeleriniz daha faydalı olacağını düşünüyorum. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım. Nasıl tipte bir araba beni çok daha az masrafla götürür.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Enjektörler değişmeden bir baktırsaydık aracına. Enjektörlere kolay kolay bişey olmaz, boşuna değişmesin.

3. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    fazla kurcalanmamış milenyum ve admire lar sorunsuz çalışır...eğer tüpsüz bulursan daha iyi yakıt yüzünden fazla kullanılmamış olur...1.3 lerin yakıtı araç boşken güzel...ama araçta yolcu sayısı artınca biraz artıyor.

4. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En son onlar kalmıştı bakılmayan araçta. Araçtan söktüler. Değişmesi gerek dediler. Çünkü araç sıcak soğuk farketmeden hep böyle marşı çok zor alıyor. Gerçi şuanda ustada araba yarın öğlene doğru değişmiş olarak alıcam. İşte sinir hali burda soramadımda o kafayla ama sonuç olarak araç çok soğuttu beni serdar hocam. 1 senedir marşla mücadele ediyorum. İnsan artık bıkıyor.

5. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Özellikle tüpsüz arıyorum. Şimdi nasıl bir tüp sistemi taktıklarını, araca ne yaptığını bilmediğim için tüpsüz daha sağlıklı olur. İlerde kendim taktırırsam daha iyi olur. En azından neyin ne olduğunu bilirim içim rahat eder.

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Enjektörlerde değişince çoğu şey değişmiş oluyor, bence satmanıza gerek yok. Tabii sorun çözülürse, çözülmezse geç marşın nedeni segman olabilir, hiç ölçtürdünüz mü?

7. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    hocam sizi yakalamışken sormam gereken bir konu var...buradan sorabilirmiyim..

8. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar hocam hiç ölçtürmedim. Benim öyle araba konusunda pek iyi çevremde yoktur zaten ondan gittim hiç doğru dürüst baktırmadım böyle bir araç aldım. Ben Benzinli Accent isterken, Dizel getz'e düştüm. 3 silindirler çok can yakar falan diyorlar gerçekten haklılarmış. Bu zamana kadar bu para harcayacağımı hiç tahmin etmezdim.

9. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    kardeşim canını sıkma.. biraz üzülmüşsün moralin bozulmuş ama umarım bu sorunlar en kısa zamanda hallolur. aracını satar ve gönlüne göre bir şey alırsın..

10. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Berkay Allah Gönlüne Göre Versin Geçmiş Olsun

11. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Sağolun güzel dilekleriniz için. İnşallah bakalım satıcam bu aracı. Getz'imden çok soğudum artık binesim yok ama Hyundai'den vazgeçmeyi düşünmüyorum. Kısmetse bir accent'le falan aranıza gelicem.

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şimdi gördüm, çok geç kaldım mı?

13. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    insan bir arabadan soğudumu olay bitmiştir. fakat öfkene yenilip yok pahsınada satma

14. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Şuanda parçalar alınmış, motor sökük. yarın öğlen çıkmış olcak araba. Biraz geç oldu ama olsun, cana bişey olmasında :)

15. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eskiden inanmazdım böyle arabamdan soğudum diyenlere falan şimdi gerçekten hak veriyorum. İnsan arabadan soğuyabiliyormuş. İnan yarın çıkacak araba binesim yok. Ama yok pahasına satmam. O yüzden yaptırıyorum şuanda ki sorunu geçicide olsa düzelsin. Sonra alan adamla yüz göz olmayayım.

16. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    son yapılan işlemler neler berkay motor neden sökük enjektörlerden başka neler değişiyor ki
    Düzenleyen : Dimitri

17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Üzücü bir o kadar da can sıkıcı bir durum. Bundan sonra sorun vermese dahi o araçtan zevk almayacaksın.Ev arkadaşım E-200 almıştı. İlk başta köpeğe çarptı 1000 lira masraf. Yazın sıcaktan cam patlamış 400 masraf. Geçen hafta olmadık yerde araç kaydı ön tampon gitti 700 kadar da şimdi masraf. sahibindene ilanı verdi hemen. Öğretmene böyle olmadık zamanlarda masraf açması olmuyor. Onuda yakında hyundai ailesine katacağım :)
    Acele edip yok pahasına gitmesin gerisi önemli değil.

18. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam şuana kadar şöyle sayayım şu marş yüzünden yapılanları. 3-4 defa kızdırma bujileri değişti, mazot pompası defalarca temizlendi takıldı düzelmedi, en son yenisi takıldı. 2 defa akü bozuk diye değiştirildi. En son enjektörler söküldü onların artık bittiği söylendi. Usta sorunun çözüm garantisini verdi, eğer yine bişey çıkarsa beş kuruş para almam gerekirse motoru yenilerim dedi. En kral servis bile bana artık düzelecek sorunun dese güvenmem. Bir kere soğuttu ya araç orda bitti işte. Yarın ustadan teslim alıcam inan binesim bile gelmiyor şuanda. Zaten yarın yıkarım fotoğraflarını çeker ilanını veriririm.

Başıma gelene kadar böyle diyenlere inanmazdım saçma bulurdum. Hep derdim ya insan bir arabadan neden soğur mekanik araç bozulcak tabi derdim. Başa gelince anladım. Ama yok ölü fiyatına satma niyetim yok. Zaten o yüzden yaptırıyorum aracı şuanda. Yapılsın en kısa ne zaman elden çıkara artık. Çekerim altıma temiz güzel benzinli başka bir Hyundai hem kafam hem cebim rahat olur.

19. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Karlı bir günde almıştım arabamı, yine karlı bir günde satmış oldum. Bütün gün arabasız çok zor geldi, insan alışıyor bir süre sonra demek ki. Kalın giyinmeyi unutmuşum arabadan dolayı :) Neyse bakalım artık hayırlısıyla başka arabaya...

20. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayılı olsun kardeşim..

Bu Sayfayı Paylaş